както някои ще забележи, чисто нов съм в форума и това е първото ми мнение, което всъщност се състои в няколко въпроса.
В момента карам друга марка кола, с по-голям мотор и съответно значително по-големи разходи от на ПОЛО. Решил съм да я продавам, щото вече ми писна... и мисля да взема някоя по-малка, каквато в случая е полото. Изчетох няколко теми, прегледах линкове в интернет като цяло, събрах мнения и почти съм на финала да взема решение.
Като цяло съм се ориентирал към това поло, модела който е след 99-та 6N2 май беше, а като двигател 1.4 16V 75 коня. Задължително да е поне 75 коня, щото като се качим няколко човека и пусна климатика... ми се щеше да може да си движи що годе добре. Да ама преди малко разбрах, че има и мотор 1.6 който е 101 коня... а имайки предвид, че в момента колата която карам е 200, мисля, че това 101 коня ще ми свърши работа. Поне да има power

Искам да попитам, този 1.6 101 коня... монтира ли се в това поло 6N2, какъв е разхода който дава горе-долу градско (София)... здрав ли е мотора като цяло, на какво да наблегна в гледането, при избора и т.н.
Струва ми се, че този мотор май е рядък и ще е по-скъп... а аз си мисля за нещо около 3-3500 лв.
Какво е точно наименование на мотора на този двигател и пише ли някъде по него, освен това DOHC 16V, за което разбрах аз...?
Ще съм благодарен на компетентни мнения, може и някой линк, ако някой продава подобно... да го разгледам.