Покупка на Tiguan 2.0 TSI 2009
Покупка на Tiguan 2.0 TSI 2009
Здравейте колеги! :) От дълго време се каня да подкарам нещо ново...доста време обмислях каква да е следващата ми придобивка като в класацията ми топ 5 бяха бмвE60...пасат...Туарег...Cayenne...но сега се спрях на малкия брат на Туарега - Tiguan 2.0 TSI 2009 година. Вече съм си набелязал даже колата и в най скоро време ще отида до Германия да я купя. Затова се обръщам към тези които са по запознати с въпросния автомобил. Ако може да кажат мнението си...да споделят опита си по отношение на разходи по поддръжка...слаби места...възможни дефекти понеже този който съм харесал е на около 140 000 км. Благодаря ви предварително! :)
Re: Покупка на Tiguan 2.0 TSI 2009
За модела нямам какво да ти кажа, но двигателят е страхотен. Мисля че при Тигуан има и със 170к.с. и със 200к.с., ти коя версия си избрал. Карал съм версия с 200к.с. на Шкода Супърб с DSG, като вървеше прекрасно, но колкото повече настъпвах, толкова повече вдигаше разхода. При спокойно каране може и да дава 8л/100км извънградско, но при настъпване стига до 20-ина л/100км. При Тигуан има повече челно съпротивление, та може и да гори повече. Ако не си заклет фен на бензина, бих ти препоръчал 2.0тди 170к.с. - върви по-малко, но предостатъчно, а гори много по-малко. Не съм сигурен дали този двигател беше с проблемните вериги, може да се поразровиш, в немския сайт на автобилд май ги имаше. Като цяло май Тигуан си е по-висок Голф, а за офф-роуд не може и да става дума. Не искам да те разубеждавам щом си се спрял на този модел, но един Голф ГТИ или ГТД би бил много по-добър избор според мен.
- tonkogtd
- Автомобил: Golf GTD Polo GTI
- Двигател: JR-1991 BJX-2006
Re: Покупка на Tiguan 2.0 TSI 2009
Здравей колега.Взе ли Тигуана или те наплашиха,че е висок голф?
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”