Първа машина

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
sam3m
Автомобил:
Двигател:

Първа машина

Мнениеот sam3m » Вто 02 юли 2013 14:24

Здравейте.Много ще съм благодарен ако дадете някакво мнение за покупка на първа кола главните изисквания са да не изглежда като каруца просто да е запазена до колкото е възможно и надеждна защото може да се наложи да се използва за дълъг път на 3-4 месеца..насочил съм се към дизеловите двигатели но бих чул мнения и за бензиновите..цена около +/- 3000 лева да не е под 75 к.с. ии това е горе долу най-вече да е надеждна за тези пари може да се купи само нещо на по 18-15 години..моделите които съм разгледал до сега предимно са Фиат Браво,Опел Астра и Голф 3 знам че тук за Фиатите(земи си фиат да те яд) не се и отваря дума почти :)Очаквам да ударите едно рамо в избора !
пс прочетох доста теми във форума обаче не намерих точно това което ми трябва

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Re: Първа машина

Мнениеот xploda » Вто 02 юли 2013 21:30

Дизел за 3000=руска рулетка :mhihi
Щом и за извънградско искаш ти требе г3 малката или голямата GTI-ка.
Друго няма какво да се коментира, щото по мое мнение за тези пари от тва по-добро няма. В смисъл всичко останало ще е компромис.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 03 юли 2013 8:46

Колега, единствения автомобил който наистина може да се нарече надежден за тези пари е това: http://www.mobile.bg/11371047725067374
Успех :th_up

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 03 юли 2013 11:36

Астра Г не е лош избор но трябва да се избягват моторите 1,6 16V с код X16XE 'щото са маслояди. 1,8 моторите X18XE са много приятни за каране.

Голф 4 за препоръчване са 2,0 115 коня и 1,8 20V 125 коня.

sam3m
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam3m » Сря 03 юли 2013 14:40

Аз прегледах и немските сайтове защото повечето от автомобилите са първи собственик пределно ми е ясно че е много на късмет, у нас колите са източени тотално и в голям процент от случаите... та иначе за бензина трябва да е с ГУ защото иначе много ще ме удря по джоба... иначе мк3 тди-то 90 или 110 ми пасва идеално на изискванията...части бол...разход приличен..и се събирам идеално в нея...основното е няма да умирам от глада с нея според мен :)) а не като болшинството с изпотрошени бмв-та или нещо подобно...бъди гъзар умри от глад..колкото до тойотата като цяло в последно време доста ми харесва тази марка доста читава баща ми имаше авенсис колко километра е минала тази кола без големи ремонти не е истина.благодаря за мненията очаквам още някой да се включи с препоръка мнение :)

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”