FELIPE написа:А лафа по-горе, че Астрата била по-красива.... уверен съм, че колегата се шегува... Не е възможно да не се шегува, освен ако не е пил значително
Да бе и аз досега си мислех,че става въпрос за следващата Астра(Astra H),която горе долу може да се сравнява с Голф 4 и която заглеждах като търсех Бора/Голф 4(отказа ме факта,че няма уред за показване температурата на антифриза,как да дадеш 11К за кола без такъв уред

).
Та странно е това сравнение м/у Голф 4 и Астра Г

,съседа има такава само че комби и е с изгнили вежди отзад,не знам,на мен този тип(полицейските Астри) ми са супер антипатични,иначе са евтинийка, за 4500 трябва да е изънземна тази Астра

Това, че е форум на VW, и всички са пристрастени към марката , НЕ е определящ фактор, че Голф 4 е най-добрия автОмобил.
Всяка една кола може да бъде здрава, ако е добре обслужвана и е карана от хора, които си подържат машините !
Моето мнение е, че Астра Г, е хубава кола! 1.4 е слаб мотор за купето на Астра Г, както и 1.4 при Голф 4 е на същото дередже! 1.6 при Астра Г е със хроничен проблем(похапва си масло) след сериозен пробег 200к.
1.6 при Голф 4 също не е цвете за мирисане, и той си има хронични болежки като започнеш от скорости !
Ако решиш да взимаш Голф 4 със бензинов мотор огледай се за 1.8Т, ако ще е дизел 1.9TDI е добър избор!
Ако ще взимаш бензинова Астра Г 1.8ЕКО ТЕК е добър мотор, за дизел 2.0 ДТЛ 101 коня е много читав екземпляр!
Според мен и 2-та автомобила са еднакъв клас, реално се движат и по години на производство заедно!
Всичко изписано си е мое мнение и НЕангажиран никого с него!