VW Golf 4 или Opel Astra G ?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Re: VW Golf 4 или Opel Astra G ?

Мнениеот FELIPE » Чет 06 сеп 2012 21:32

А лафа по-горе, че Астрата била по-красива.... уверен съм, че колегата се шегува... Не е възможно да не се шегува, освен ако не е пил значително

Да бе и аз досега си мислех,че става въпрос за следващата Астра(Astra H),която горе долу може да се сравнява с Голф 4 и която заглеждах като търсех Бора/Голф 4(отказа ме факта,че няма уред за показване температурата на антифриза,как да дадеш 11К за кола без такъв уред :D ).
Та странно е това сравнение м/у Голф 4 и Астра Г :shock ,съседа има такава само че комби и е с изгнили вежди отзад,не знам,на мен този тип(полицейските Астри) ми са супер антипатични,иначе са евтинийка, за 4500 трябва да е изънземна тази Астра :D

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Чет 06 сеп 2012 21:37

Не мога да пиша без да съм имал някакъв допир с нещата!Имам приятели които карат бензинови 4 ки.И всичките имат проблеми.И не вървят като ТДИ тата !А пък за опелите !!Ами карал съм Омега с такъв мотор и затова го пиша!!!

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Чет 06 сеп 2012 21:49

А добре. Ами в такъв случай тъй като карам и TDI и Бензинов двигател на VAG, да ти кажа, че и от 2-те не мога да се оплача!
Едното трака повече, другото харчи малко повече, а и двете вървят добре, ако човек знае как се кара съответния тип двигател!

Толкоз на тая тема от мене, просто да обобщаваш така с голямата лопата за 8 и повече вида двигателя ... не издържах.

Потребителски аватар
pomeoo
Автомобил: MK3
Двигател: ABD
Контакти:

Мнениеот pomeoo » Чет 06 сеп 2012 22:11

FELIPE написа:
А лафа по-горе, че Астрата била по-красива.... уверен съм, че колегата се шегува... Не е възможно да не се шегува, освен ако не е пил значително

Да бе и аз досега си мислех,че става въпрос за следващата Астра(Astra H),която горе долу може да се сравнява с Голф 4 и която заглеждах като търсех Бора/Голф 4(отказа ме факта,че няма уред за показване температурата на антифриза,как да дадеш 11К за кола без такъв уред :D ).
Та странно е това сравнение м/у Голф 4 и Астра Г :shock ,съседа има такава само че комби и е с изгнили вежди отзад,не знам,на мен този тип(полицейските Астри) ми са супер антипатични,иначе са евтинийка, за 4500 трябва да е изънземна тази Астра :D

Това, че е форум на VW, и всички са пристрастени към марката , НЕ е определящ фактор, че Голф 4 е най-добрия автОмобил.
Всяка една кола може да бъде здрава, ако е добре обслужвана и е карана от хора, които си подържат машините !

Моето мнение е, че Астра Г, е хубава кола! 1.4 е слаб мотор за купето на Астра Г, както и 1.4 при Голф 4 е на същото дередже! 1.6 при Астра Г е със хроничен проблем(похапва си масло) след сериозен пробег 200к.
1.6 при Голф 4 също не е цвете за мирисане, и той си има хронични болежки като започнеш от скорости !

Ако решиш да взимаш Голф 4 със бензинов мотор огледай се за 1.8Т, ако ще е дизел 1.9TDI е добър избор!
Ако ще взимаш бензинова Астра Г 1.8ЕКО ТЕК е добър мотор, за дизел 2.0 ДТЛ 101 коня е много читав екземпляр!

Според мен и 2-та автомобила са еднакъв клас, реално се движат и по години на производство заедно!
Всичко изписано си е мое мнение и НЕангажиран никого с него!

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Чет 06 сеп 2012 23:09

Човека над мен го каза много точно!! :да: :beer Имах точно това в предвид!Няма повече какво да чешим клавиатурите!

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пет 07 сеп 2012 8:42

pomeoo написа:1.6 при Голф 4 също не е цвете за мирисане, и той си има хронични болежки като започнеш от скорости !

Ето точно затова такива приказки са абсолютно въздушни... Има 3 (три) съвсем тазлични 1.6 двигателя с общо 5 (пет) кода при Г4 :idea: Но явно за някои минават в категорията "той".
Хроничните проблеми със скоростната важат само за единия от 3-те главни вида двигателя.

Потребителски аватар
martinesto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martinesto » Пет 07 сеп 2012 14:37

Колега имам пряко наблюдение върху Астра G двигател 1.4 90 к.с Екотек на мой приятел и личния ми голф 4 1,6 SR 101 к.с и двете с 4(5)врати,хечбеци.Присъщо са марката Опел е с изгнили вежди,скърцащи елементи по окачването и не бута грам масло,което е направо феноменално.Разхода който му дава след качествено обслужване и нормална скорост от 80,90 км е около 5.5 на дълго и около 7,8 грацко. Моят е 6/100 дълго и 8,9/100 грацко Много пъти съм я карал Астрата и това което ми прави впечатление е,че е по пъргава на ниска предавка от Голфа,но след 100 км нагоре с товар и хора умира. Чувството за мъчене на двигателят да спъне това купе е доста осезаемо,като се вземе под внимание,че е с по-малко тегло.Опела е с по-лека хидравлика и е някак дразнеща,все едно въртиш детски обръч в въздуха,отвратителна видимост при маневри на заден ход и много твърди седалки (тапицирани пейки). Голфа е с много удобни и анатомични седалки и някак чувството за комфорт се усеща значително,доста по безшумна ,не се усеща климатика,добра видимост при маневри.По ниска е от 4-та и доста често се закача и другото интересно е,че в доста по - нестабилна.Като цяло нямам лощи впечатления от Опелчето,но дори и от един клас на практични хечбеци,Голфа си показва класа.Като цяло и двата автомобила показват добри резултати по тея хайдушки пътища,имат си плюсове и минуси.Каквото и да вземеш,важното е на теб да ти доставя удоволствие и най-вече да ти върщи работа.Умната с тея симпатяги по автокъщите !!! :)

Потребителски аватар
oL1pS
Автомобил: R32D G4
Двигател: AHF +++
Контакти:

Мнениеот oL1pS » Пон 10 сеп 2012 19:08

Благодаря за споделената информация на всеки един! : )

pomeoo написа:Това, че е форум на VW, и всички са пристрастени към марката , НЕ е определящ фактор, че Голф 4 е най-добрия автОмобил.
Всяка една кола може да бъде здрава, ако е добре обслужвана и е карана от хора, които си подържат машините !

Моето мнение е, че Астра Г, е хубава кола! 1.4 е слаб мотор за купето на Астра Г, както и 1.4 при Голф 4 е на същото дередже! 1.6 при Астра Г е със хроничен проблем(похапва си масло) след сериозен пробег 200к.
1.6 при Голф 4 също не е цвете за мирисане, и той си има хронични болежки като започнеш от скорости !

Ако решиш да взимаш Голф 4 със бензинов мотор огледай се за 1.8Т, ако ще е дизел 1.9TDI е добър избор!
Ако ще взимаш бензинова Астра Г 1.8ЕКО ТЕК е добър мотор, за дизел 2.0 ДТЛ 101 коня е много читав екземпляр!

Според мен и 2-та автомобила са еднакъв клас, реално се движат и по години на производство заедно!
Всичко изписано си е мое мнение и НЕангажиран никого с него!

Откакто съм взел книжка съм яхнал Астра 95 г. харесва ми , като цяло автомобилите с визия - хечбек , но не мога да карам с нея цял живот ако издържи още 2+ години ще е доста добре. Както колегата , който съм цитирал и аз съм на мнение , че ако е Астра 2000+ г. трябва да е бензин 1.8 16V към 100 магарета + , не мисля да взимам кола на дизел.... просто това гориво е супер скъпо за каране... , по-добрият вариант за мен е бензин и впоследствие ГИ : ), относно VW 4 - просто ми харесва визията до някъде /Возил съм се в VW 5 и е невероятно вътре и вън това е една от причините поради която окото ми бие към VW/ гледах и 1.8T , но са доста понитата , но да 1.6 или 1.8 трябва да е мотора :)
Като цяло колата ще ми трябва за града и от време на време да си ходя до село, разходки, планина..

Благодаря още един път за коментарите относно дилемата ми, надявам се да направя правилния избор на кола! :beer

Потребителски аватар
oL1pS
Автомобил: R32D G4
Двигател: AHF +++
Контакти:

Мнениеот oL1pS » Нед 11 авг 2013 11:21

BAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaam :mrgreen
След дълга дилема реших да сменя марката, а именно:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=83&t=391650

:love.vwclub

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”