Здравейте отново,
Само набързо да спомена, че в момента съм се насочил към нова кола. Разглеждах новите голфчета и SEAT Leon и към момента клоня повече към сеат-а. Сигурно ще дръпна спусъка на един такъв в началото на другият месец. Някакви мнения/препоръки преди да направя покупката? Насочил съм се към 2.0 ТДИ 150 к.с. FR DSG. Най-вероятно ще го взема на лизинг с начална вноска сумата която бях подготвил за въпросният голф заради който отворих темата.
От моята гледна точка SEAT-а е с около 5 000 лв по-евтин от голфа за същото оборудването което искам и поне според моята субективна оценка изглежда по-добре, макар и не кои знае колко.
Все пак ще се радвам да чуя вашите коментари.
П.С. Заключили са старата тема (предполагам заради дискусиите които се водеха в нея, които нямаха нищо общо с темата :)) затова отварям нова.
Предварително благодаря за вашите мнения.
VW Golf MK7 vs SEAT Leon
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Re: VW Golf MK7 vs SEAT Leon
Мисля,че никой от двата автомобила няма някаква кой знае каква фрапираща причина която да го превърне в по-лош/по-добър избор ,така че моето мнение е да вземеш колата ,която ти е повече на сърце в случая сеата (казваш ,че на външен вид ти харесва повече).Вземи това ,което искаш,за да не те е яд после,че не си го взел заради някаква дребна причина :)
- basketwarrior
- Автомобил: Passat B5 variant
- Двигател: 1.8T APU
В крайна сметка ти си преценяваш, но според мен в дългосрочен план ще харесваш повече голфа. Вози по-добре (това е субективно мнение - и всеки има идеал). Като продажба на старо ще му вземеш повече (което е важно защото новите авотомобили не са добра инвестиция,те са по-скоро глезотийка). Ако не се лъжа Голфа е с 4 години гаранция а Леона с две. Поправете ме ако греша. И все пак около 5000 лева не са малка разлика :) Поздрави.
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
До миналата седмица карах стария Леон (2010г) и правейки сравнение с Голф 5 (същото шаси) мога да кажа че голфа е по-добре сглобения автомобил.
Не че Сеата ми е правил проблеми, работеше си ОК, но някак не е същото.
Отделно, един ден като тръгнеш да продаваш тая разлика ще си я избиеш.
И действително, гаранцията на голфа е двойно по-дълга.
Не че Сеата ми е правил проблеми, работеше си ОК, но някак не е същото.
Отделно, един ден като тръгнеш да продаваш тая разлика ще си я избиеш.
И действително, гаранцията на голфа е двойно по-дълга.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колата най-вероятно няма да се продава (по-скоро ще се подари ако вече толкова неискам да я виждам след 5-6-7 години), затова resale value-то не ми е приоритет.
Това за гаранцията вече е друго нещо и наистина ако е така ще ми е кофти да си взема кола с 3 години по-малка гаранция от стандартната (мислех че 5 год. е стандартно за повечето нови, ако е 4 години мога да го преживея ама само 2 години... малко несериозно за кола за ~60 000 лв.)
Също така мислите ли че ще е добре да изчакам коледния период. До колкото разбрах около началото на декември месец всички дилъри пускат някакви промоции (едни от най-големите през годината) и ако хвана някоя хубава промоция може да наклони везните на някъде (примерно волво V40CC ми хареса доста, но беше с едни 30% нагоре с цената за сходно оборудване). Хареса ми горе долу и тоя малкият лексус забравих модела, но при по-добри условия може и натам да се ориентирам. Та добра идея ли ще е да почакам още приблизително 2 месеца или едва ли ще си заслужава чакането (знам че няма как да гадаете бъдещето, но коментари никога не са излишни :)).
Благодаря.
Това за гаранцията вече е друго нещо и наистина ако е така ще ми е кофти да си взема кола с 3 години по-малка гаранция от стандартната (мислех че 5 год. е стандартно за повечето нови, ако е 4 години мога да го преживея ама само 2 години... малко несериозно за кола за ~60 000 лв.)
Също така мислите ли че ще е добре да изчакам коледния период. До колкото разбрах около началото на декември месец всички дилъри пускат някакви промоции (едни от най-големите през годината) и ако хвана някоя хубава промоция може да наклони везните на някъде (примерно волво V40CC ми хареса доста, но беше с едни 30% нагоре с цената за сходно оборудване). Хареса ми горе долу и тоя малкият лексус забравих модела, но при по-добри условия може и натам да се ориентирам. Та добра идея ли ще е да почакам още приблизително 2 месеца или едва ли ще си заслужава чакането (знам че няма как да гадаете бъдещето, но коментари никога не са излишни :)).
Благодаря.
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
All good things come to those who wait!
Sent from my GT-P3110 using Tapatalk 4
Sent from my GT-P3110 using Tapatalk 4
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
нито фауве, нито сеат правят мега-промо по коледа.
ако ти харесва колата - отиваш и се пазариш като циганин в истанбул до дупка още сега.
ако не искат да свалят цената си просиш екстри на аванта.
ако ти харесва колата - отиваш и се пазариш като циганин в истанбул до дупка още сега.
ако не искат да свалят цената си просиш екстри на аванта.
- basketwarrior
Предполагам че лексуса е CT200h. Той е с безстепенна скоростна кутия и е много страанно усещането ,как ускоряваш а пък оборотите не се вдигат. Иначе под шасито виси изпитаната техникса на Тойота Приус. Само че Лексуса събира по-малко, отзад на пасажерите ще им е тясно ако ти си висок. Иначе е луксозен , но вози дървено като Сеата. За мен Голфа в дизеловия вариант ,койтп пише че е 150 коня,регистрира се катп 150 но на стенд може да изкара малко над 160, е най-добрия вариант.Друг удачен вариант е Шкода Октавия или даже Рапид.Изглеждат по-евтино ,но за еквивалентни пари ще предложат повече.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Естествено, че Голф. Поне за мен, когато купуваш на изплащане, не прави сравнение на тоталната цена, а на разликата в месечните вноски. Едва ли ще е кой знае колко голяма, затова вземи Голфа.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
при голфа още не съм виждал лед фарове на живо,докато при леон видях каква е разликата през нощта от биксенон и лед-новата технология е по добрата;голф 7 имах краткото удоволствие да пробвам с кола на 1500км ,докато леона вече минаваше 10000км/лично на мен сеата по ми допадна като поведение на пътя;материалите като вътрешно покритие са еднаква евтина пластмаса ,обезшумяването е сходно както и окачването е еднакво.
п.п аз лично няма да си взема нито едната от двете,макар че съм фен на марката
п.п аз лично няма да си взема нито едната от двете,макар че съм фен на марката
- basketwarrior
Забелязах че си писал че е искаш с DSG. Тоест искаш автоматик. Тоест ти по начало няма да вземеш най-евтиния вариант. Така че добави за 1800 лева DDC. Няма да съжаляваш. Разликата е от земята до небето. Специално в Голфа не съм го тествал. Но е много яко когато е на комфорт и вози много меко да се движиш бързо. Понякога усещането е че все едно не си стъпил на земята. А пък примерно като се качваш към Шипка и пуснеш СПОРТ ,направо си е кеф да ги вземаш тия завои без някакво ужасно накланяне. :)
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Съгласен съм с колегата по-горе: вземи си динамично окачване, но не пропускай и подгряващите седалки - голяма глезотийка е и много си заслужава! 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”