Мнения и съвети за закупуване на автомобил за приятел !
- qm_parket
- Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
- Двигател: D40
Re: Мнения и съвети за закупуване на автомобил за приятел !
Познавам 2ма човека, които карат Бора 1.6 бензин - и двамата страдат откъм електроника. Единият има проблем с бордовия компютър, който се изразява в това, че при подаде газ, компютърът зацепва и колата тръгва след около секунда, а при отпускане на педала на газта (при изкачване, наравно или при спускане), колата продължава да си пази оборотите и да набира. Другият има също проблем при електрониката - според мен е проблем с имобилайзера - както си кара, колата угасва и не може да я запали. Студена няма проблем. Сменил е кабели, свещи, стартер, акумулатор - същата история. Постоянно я води по сервизи, уж я оправят и пак прави същото. Аз съм карал курсовете на Бора (същият мотор с газ) и имаше проблема само с по-късното зацепване на газта. Заради това съм малко предубен към модела. Въпреки това имам и 1 познат, който си кара дизел и е доста доволен.
Е то и на Леона ми 1.6 го имам това със късното зацепване на газта около една секунда и доколкото четох тук във форума ... това е щото е електронна и при нея в сравнение със тая с жило винаги има малко по-късна реакция .... иначе на полусъединител а 0-1 км/ч като задържа газта по-дълго (винаги се случва като я изкарвам от гаража)и посла изключа от скорост и аз го имам това да си стои още 3-4 секунди на 2 000 оборота ... ама става много редко досега 4-5 пъти ми се е случвало за 1 година и него си го обяснявам с чистене на дросел !
Иначе всички ли помпа-дюза мотори са с тоя смотан маховик ? Бензиновите имат ли го ? Имали бензинов моитор който не е ФСИ при Голф 5 ?
Сега видех,че има Голф 5 1.6 като моя двигател 102 коня от 2004 година ! Ама пак си остава питането за Дизел или бензин ! Нека само темата да се не превърне в кое е по икономично та според мен недостатъците на дизела са :
1.Строши ли се турбото си с доста пари вътре !
2.Зимата нафтата замръзва !
3.Строши ли се тая помпа-дюза пак си с доооста пари вътре !
4.Маховик + съединител 1000+ лева !
Бензин:
1.Съвсем обикновен двигател за 1.6 говора и газовата заспива на него !
2.Почти нема как и какво да се строши по него !
Иначе всички ли помпа-дюза мотори са с тоя смотан маховик ? Бензиновите имат ли го ? Имали бензинов моитор който не е ФСИ при Голф 5 ?
Сега видех,че има Голф 5 1.6 като моя двигател 102 коня от 2004 година ! Ама пак си остава питането за Дизел или бензин ! Нека само темата да се не превърне в кое е по икономично та според мен недостатъците на дизела са :
1.Строши ли се турбото си с доста пари вътре !
2.Зимата нафтата замръзва !
3.Строши ли се тая помпа-дюза пак си с доооста пари вътре !
4.Маховик + съединител 1000+ лева !
Бензин:
1.Съвсем обикновен двигател за 1.6 говора и газовата заспива на него !
2.Почти нема как и какво да се строши по него !
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Инак не е коректно да се сравняват 1.6 бензин 102 коня с 1.9 ТДИ дори и 90 коня , второто ще ти се стори изтребител спрямо първото

Колега аз промених посоката на темата .... моя приятел се ориентира за Мерцедес Ц-класа ,а сега търся за баща ми кола и затова вече нема лимит на парите .... 90 коня дизел си прав,че само ти се "струват" като изтребител в сравнение със 102 коня бензин и това трае докато се включи турбото и ти даде усещане,че те лепи за седалката и до там ....сигурен съм,че и ти и аз и още много други са запознати с тия неща . Та баща ми едва ли се интересува от тех карайки си със 100км/ч по 6-7000 километра на година нема и толко
Гадното е,че при по-новите коли ги нема 1.9 ТДИ 90 коня .... най-добрия двигател на всички марки Френски,Италиански и Немски ! Вече колите са Комън рейл и Помпа Дюза и затова се чудя каква кола да му избера ! Честно да си кажа ме естрах от тия нови технологии мисля,че във форума тук гледах преди време буталата на Туарег помпа-дюза на какво приличат !
Малко поправка ... нови за са технологии щото едва сега можем да си ги позволим иначе са си на по 10-11 години в масовото производство на автомобили колкото и старите двигатели та би требвало да са се доказали в Европа ама тук още сме си бедни повечето и строши ли се нещо ни се виждам много 1000лв. ремонт докато европееца като му се строши нещо му е все тааа щото като зима 2000-3000 евро заплата 1/3 от нея що да си не отдели за ремонт ... тука требва 3 месеца да спестяваш за да си направиш ремонта
! Аз например заради това дето отидех на море още не мога да си оправа климатика на колата 

Малко поправка ... нови за са технологии щото едва сега можем да си ги позволим иначе са си на по 10-11 години в масовото производство на автомобили колкото и старите двигатели та би требвало да са се доказали в Европа ама тук още сме си бедни повечето и строши ли се нещо ни се виждам много 1000лв. ремонт докато европееца като му се строши нещо му е все тааа щото като зима 2000-3000 евро заплата 1/3 от нея що да си не отдели за ремонт ... тука требва 3 месеца да спестяваш за да си направиш ремонта

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Октавия имаше доста години в производство 90 коня роторно ГНП ,1.9 ТДИ, но не се сещам до коя година бяха
, мисля до 2005 имаше
ALH мотори . Ако ще е КР дизел ,нещо да речем 1.9 JTD
евтин и доста добър агрегат
друг който мн ми харесва, като работа е на Тойота двулитров CR мотор на корола/авенсис
А ако си се ориентирал на бензин - непременно огледай Хонда (Цивик прим) за мен са най-добрите производители на бензинови автомобили
Ако пък се търси 4х4 и бензин, лек автомобил - нещо от Импреса (или Легаси) да речем
комби ,уникално добро 4х4 и отделно комбарите си имат и демултипликатор (бързи/бавни)

А ако си се ориентирал на бензин - непременно огледай Хонда (Цивик прим) за мен са най-добрите производители на бензинови автомобили

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=44&t=396171
Ако може да се вярва на автора, тоя автомобил си струва. Може би само зимни гуми ще иска
Ако може да се вярва на автора, тоя автомобил си струва. Може би само зимни гуми ще иска

- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Гледам в Ауто Дата че, при Октавия старото 1.9 TDI (90 к.с.) се е вграждало до 2004 г., първото поколение на Октавия.
Харесах една Бора в Италия 1.9 116 коня помпа - дюза ! Тия дни ще се свържа с продавача да видя продадена ли е ! Как е тоя двигател ? Имали някакви фабрични проблеми ? И тя ли е с тоя маховик и има ли от тия филтри за твърди частици ?
- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
С тоя маховик е, няма такъв филтър.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”