Мнения и съвети за закупуване на автомобил за приятел !

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
qm_parket
Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
Двигател: D40

Re: Мнения и съвети за закупуване на автомобил за приятел !

Мнениеот qm_parket » Пон 14 окт 2013 11:38

Познавам 2ма човека, които карат Бора 1.6 бензин - и двамата страдат откъм електроника. Единият има проблем с бордовия компютър, който се изразява в това, че при подаде газ, компютърът зацепва и колата тръгва след около секунда, а при отпускане на педала на газта (при изкачване, наравно или при спускане), колата продължава да си пази оборотите и да набира. Другият има също проблем при електрониката - според мен е проблем с имобилайзера - както си кара, колата угасва и не може да я запали. Студена няма проблем. Сменил е кабели, свещи, стартер, акумулатор - същата история. Постоянно я води по сервизи, уж я оправят и пак прави същото. Аз съм карал курсовете на Бора (същият мотор с газ) и имаше проблема само с по-късното зацепване на газта. Заради това съм малко предубен към модела. Въпреки това имам и 1 познат, който си кара дизел и е доста доволен.

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Пон 14 окт 2013 14:08

Е то и на Леона ми 1.6 го имам това със късното зацепване на газта около една секунда и доколкото четох тук във форума ... това е щото е електронна и при нея в сравнение със тая с жило винаги има малко по-късна реакция .... иначе на полусъединител а 0-1 км/ч като задържа газта по-дълго (винаги се случва като я изкарвам от гаража)и посла изключа от скорост и аз го имам това да си стои още 3-4 секунди на 2 000 оборота ... ама става много редко досега 4-5 пъти ми се е случвало за 1 година и него си го обяснявам с чистене на дросел !
Иначе всички ли помпа-дюза мотори са с тоя смотан маховик ? Бензиновите имат ли го ? Имали бензинов моитор който не е ФСИ при Голф 5 ?

Сега видех,че има Голф 5 1.6 като моя двигател 102 коня от 2004 година ! Ама пак си остава питането за Дизел или бензин ! Нека само темата да се не превърне в кое е по икономично та според мен недостатъците на дизела са :
1.Строши ли се турбото си с доста пари вътре !
2.Зимата нафтата замръзва !
3.Строши ли се тая помпа-дюза пак си с доооста пари вътре !
4.Маховик + съединител 1000+ лева !
Бензин:
1.Съвсем обикновен двигател за 1.6 говора и газовата заспива на него !
2.Почти нема как и какво да се строши по него !

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пон 14 окт 2013 20:33

:eek Вече на Г5 ли сме се ориентирали ?! В началото беше за еди какви си пари , каква да е колата ....ако и за същите пари се търси Г5 ..
Инак не е коректно да се сравняват 1.6 бензин 102 коня с 1.9 ТДИ дори и 90 коня , второто ще ти се стори изтребител спрямо първото :mhihi нищо ,че е с "по-малко" коне . Кое колко си издържа ,кога се чупи , си е малко божа работа :icon_lol Вярно си е ,че поддръжката на дизелова кола е малко по-солена :redface но кеф цена няма, въртящ момент, доускорение... и т.н. :Mr Green Fun аз лично откак се "метнах" на дизеляци ( първият ми е от 99 година ) ,разбрах ,че това са моторите с които ще си остана занапред :redface

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Пон 14 окт 2013 20:50

Колега аз промених посоката на темата .... моя приятел се ориентира за Мерцедес Ц-класа ,а сега търся за баща ми кола и затова вече нема лимит на парите .... 90 коня дизел си прав,че само ти се "струват" като изтребител в сравнение със 102 коня бензин и това трае докато се включи турбото и ти даде усещане,че те лепи за седалката и до там ....сигурен съм,че и ти и аз и още много други са запознати с тия неща . Та баща ми едва ли се интересува от тех карайки си със 100км/ч по 6-7000 километра на година нема и толко :biggrin Гадното е,че при по-новите коли ги нема 1.9 ТДИ 90 коня .... най-добрия двигател на всички марки Френски,Италиански и Немски ! Вече колите са Комън рейл и Помпа Дюза и затова се чудя каква кола да му избера ! Честно да си кажа ме естрах от тия нови технологии мисля,че във форума тук гледах преди време буталата на Туарег помпа-дюза на какво приличат !

Малко поправка ... нови за са технологии щото едва сега можем да си ги позволим иначе са си на по 10-11 години в масовото производство на автомобили колкото и старите двигатели та би требвало да са се доказали в Европа ама тук още сме си бедни повечето и строши ли се нещо ни се виждам много 1000лв. ремонт докато европееца като му се строши нещо му е все тааа щото като зима 2000-3000 евро заплата 1/3 от нея що да си не отдели за ремонт ... тука требва 3 месеца да спестяваш за да си направиш ремонта :biggrin ! Аз например заради това дето отидех на море още не мога да си оправа климатика на колата :beat_butt2

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пон 14 окт 2013 21:03

Октавия имаше доста години в производство 90 коня роторно ГНП ,1.9 ТДИ, но не се сещам до коя година бяха :redface , мисля до 2005 имаше :rolleyes ALH мотори . Ако ще е КР дизел ,нещо да речем 1.9 JTD :rolleyes евтин и доста добър агрегат :th_up друг който мн ми харесва, като работа е на Тойота двулитров CR мотор на корола/авенсис :rolleyes
А ако си се ориентирал на бензин - непременно огледай Хонда (Цивик прим) за мен са най-добрите производители на бензинови автомобили :th_up Ако пък се търси 4х4 и бензин, лек автомобил - нещо от Импреса (или Легаси) да речем :rolleyes комби ,уникално добро 4х4 и отделно комбарите си имат и демултипликатор (бързи/бавни)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 15 окт 2013 6:42

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=44&t=396171
Ако може да се вярва на автора, тоя автомобил си струва. Може би само зимни гуми ще иска :th_up

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Вто 15 окт 2013 9:20

Гледам в Ауто Дата че, при Октавия старото 1.9 TDI (90 к.с.) се е вграждало до 2004 г., първото поколение на Октавия.

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Вто 15 окт 2013 14:20

Харесах една Бора в Италия 1.9 116 коня помпа - дюза ! Тия дни ще се свържа с продавача да видя продадена ли е ! Как е тоя двигател ? Имали някакви фабрични проблеми ? И тя ли е с тоя маховик и има ли от тия филтри за твърди частици ?

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Вто 15 окт 2013 14:24

С тоя маховик е, няма такъв филтър.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”