passat B5 или Peugeot 307
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Re: passat B5 или Peugeot 307
Колега,замисли се за 406/7 ХДИ... 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Поправете ме ако греша, ама при Пежаците не се ли сменя карето заедно с полуоската? Демек карето като се скапа и новото е в комплект с полуос. Имам такива спомени за служебните ни Партнер-и, които са 1.9Д, но като модел са 2007-2008. Не знам дали предното окачване на 307 и Партнер е еднакво, просто имам такъв спомен от фирмения ни сервиз. 
За да не съм съвсем оффтопик, ако 307 ти е нормално като размер и искаш кола с марка VW погледни също така и Голф/Бора комби. Поне откъм окачване няма да се охарчваш много, пък след като Пежо 307 не е с великите и прехвалени торсиони отзад, а е на обикновена пружина и амортисьор едва ли ще има чувствителна разлика във возията на двете коли. Вече е въпрос на вкус и на по-запазен екземпляр, за да направиш твоя избор.

За да не съм съвсем оффтопик, ако 307 ти е нормално като размер и искаш кола с марка VW погледни също така и Голф/Бора комби. Поне откъм окачване няма да се охарчваш много, пък след като Пежо 307 не е с великите и прехвалени торсиони отзад, а е на обикновена пружина и амортисьор едва ли ще има чувствителна разлика във возията на двете коли. Вече е въпрос на вкус и на по-запазен екземпляр, за да направиш твоя избор.
Колеги много ви благодаря за мненията,
за мен наистина са много ценни, аз това и търсих :
колеги които имат личен опит с двата автомобила.
И определено везните клонят към Пасата.
и двете качества на които държа са в повече при пасата:
Комфорт и големина.задължително комби.
А и ако се кара внимателно, без да му се вади душата
по нашите пътища, не вярвам носачите да са голям проблем
Сега остана да убедя и съпругата ми че Пасата е по-добрия избор.

за мен наистина са много ценни, аз това и търсих :
колеги които имат личен опит с двата автомобила.
И определено везните клонят към Пасата.
и двете качества на които държа са в повече при пасата:
Комфорт и големина.задължително комби.
А и ако се кара внимателно, без да му се вади душата
по нашите пътища, не вярвам носачите да са голям проблем
Сега остана да убедя и съпругата ми че Пасата е по-добрия избор.

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Dead man написа:Колега,замисли се за 406/7 ХДИ...
Само не и 407. Такъв гол ще си вкараш, че ти е бедна фантазията.
Окачване отпред изключително скъпо а изкарва малко.
Проблеми постоянно с ФАП - авариен режим. "Ми те така си правят" цитат от Франс ауто.
На 80000км всичките носачи бяха сменени. На 160000км при минус 20гр започна да се чуди дали да запали.

Гори доста в сравение с 406 хди 110 коня - около 9/100.
407 ХДИ 136 коня не пожелавам и на най-големия си враг.
- valdesbg
- Автомобил:
- Двигател:
Има смисъл от подобни теми ако пишат само хора притежаващи и двата автомобила (това - "тате чул от вуйчо , че чичото на дедо карал 307 и то било .... смяххххх)
Колегата обаче търси Пасатка В 5.5 за 6000лв. - да ви чуя сега :
http://peugeotclub.info/forum/viewtopic ... 03#p570603
Инак - да , 307 е може би най-слабия модел на Пежо . Но и изказвания каквито видях по-горе са леко пуберски .

Колегата обаче търси Пасатка В 5.5 за 6000лв. - да ви чуя сега :

http://peugeotclub.info/forum/viewtopic ... 03#p570603
Инак - да , 307 е може би най-слабия модел на Пежо . Но и изказвания каквито видях по-горе са леко пуберски .
- pvitkov
- Автомобил:
- Двигател:
Ами , какво да кажа . Хвърлих бегъл поглед в Мобилето и като гледам какви са цените защо не (За B5),Но не трябва да очаква нищо добро , все пак Търгаша знае какво продава (6500 лв.
). Просто трябва да има много късмет за да не попадне на някой "много" добър автомобил(според продавачите) , че после ......А и да не забравяме че му трябват и още хиляда лева за след това.

- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
За тез пари - Audi A6 C4, Avant с матор AEL или бендзинов ABC. Пък ако се намери quattro с кожен салон...
ЦЪК
Не отстъпва нито като возия, нито като комфорт, нито като пространство. Баф тез пристрастия
Иначе ако намериш Passat TDI около 00 г. за толкова пари в добро състояние - шапка свалям
Парите в джоба, познат, който ги пипа нещата и много обикаляне. Не бързай и търси твоята кола, а не препоръка от Сульо и Пульо (включително и аз
)
P.S.: За носачите мисли няколко пъти много внимателно... Особено ако имаш много градско каране... 2ма приятели вече реваха след като преди това беше "Абе, те са си здрави и аз ще я пазя..."
Не могат да сварят да разкарат кошерите
P.P.S.: Върху Пежо по-скоро недостатъчни наблюдения. Знам, че адски не ме кефи нищо в тоя раздърпан вагон
Успех и да се похвалиш
EDIT: А6-та от линка по-горе е произволно хваната за да покажа кой модел имам предвид в случая... да не ме яде някой, че тая конкретно не е читава, удряна, търкаляна, боядисвана, чипосвана, тунингована и последния да затваря вратните

Не отстъпва нито като возия, нито като комфорт, нито като пространство. Баф тез пристрастия

Иначе ако намериш Passat TDI около 00 г. за толкова пари в добро състояние - шапка свалям

Парите в джоба, познат, който ги пипа нещата и много обикаляне. Не бързай и търси твоята кола, а не препоръка от Сульо и Пульо (включително и аз

P.S.: За носачите мисли няколко пъти много внимателно... Особено ако имаш много градско каране... 2ма приятели вече реваха след като преди това беше "Абе, те са си здрави и аз ще я пазя..."

P.P.S.: Върху Пежо по-скоро недостатъчни наблюдения. Знам, че адски не ме кефи нищо в тоя раздърпан вагон

Успех и да се похвалиш

EDIT: А6-та от линка по-горе е произволно хваната за да покажа кой модел имам предвид в случая... да не ме яде някой, че тая конкретно не е читава, удряна, търкаляна, боядисвана, чипосвана, тунингована и последния да затваря вратните

- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
Andonov написа:Dead man написа:Колега,замисли се за 406/7 ХДИ...
Само не и 407. Такъв гол ще си вкараш, че ти е бедна фантазията.
Окачване отпред изключително скъпо а изкарва малко.
Проблеми постоянно с ФАП - авариен режим. "Ми те така си правят" цитат от Франс ауто.
На 80000км всичките носачи бяха сменени. На 160000км при минус 20гр започна да се чуди дали да запали.![]()
Гори доста в сравение с 406 хди 110 коня - около 9/100.
407 ХДИ 136 коня не пожелавам и на най-големия си враг.
Комшията ми има 407 ХДИ 2.2 чисто нова е взе минал е около 70 000 км!
Нищо не е бутнал колата е като нова ! Не ме разбирай погрешно !

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Пежото е баш класа на голф комби. Пасата е по-голям. Голямата кола в повечето случаи вози меко и е по-комфортна като цяло. Малката има други предимства.
- Marto_cafeto
- Автомобил: Peugeot 307
- Двигател:
Карам Peugeot 307 2.0 HDI 136 коня 6 скорости.Какво го плюете толкова,като не ви харесва не се занимавайте.Няма как във форум на VW да се харесва Peugeot ;) Френско срещу немско. 307-цата е много удобна отвътре.Всичко зависи и от оборудването. Моят салон е доста интересен.Седалката е голяма и те награбва отвсякъде.Удобна е.Возията е уникална. Това,че някой е карал някое гадно 307 не означава,че всичките са такива
. Всичко е до вкус ! Пасатът е по-добрият избор в твоят избор,но пак зависи от много неща.Със здраве
Снимка на моето Пежо ;)

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
п.с. с парите в джоба няма да питам никой каква кола да си купя mhihi [b]еле да питам във някой форум и някой дето туко що е изкарал книжка да ми дава акъл mhihi
Преди години като нямаше ни gsm-ми ни интернет как си купувахте автомобили незнам...
С какво ти бяха толкова ценни мненията на колегите, и защо везните наклониха към Пасата, авторе на темата?
По-същата логика ако си караш Пежото полекичка без да му даваш зор и то няма да се разваля, аз не видях някой да се аргументира защо Пежото е такъв голям боклук и Пасата е класи над него, колко класи е над него Пасата и защо?
Колегата над мен, както и passat123 ти казват че Пежото е О.К. и не създава сериозни проблеми...
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=87&t=310515
Eто ти една тема, още повече да влезеш в джаза, дизелова Тойотка също е оферта

Преди години като нямаше ни gsm-ми ни интернет как си купувахте автомобили незнам...

С какво ти бяха толкова ценни мненията на колегите, и защо везните наклониха към Пасата, авторе на темата?

По-същата логика ако си караш Пежото полекичка без да му даваш зор и то няма да се разваля, аз не видях някой да се аргументира защо Пежото е такъв голям боклук и Пасата е класи над него, колко класи е над него Пасата и защо?
Колегата над мен, както и passat123 ти казват че Пежото е О.К. и не създава сериозни проблеми...

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=87&t=310515
Eто ти една тема, още повече да влезеш в джаза, дизелова Тойотка също е оферта

- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Някой археолог изнамерил тема от преди 3 години, а друг акъл дава съвети... ХАХАХА 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”