Аз съм нов във форума и искам да ви попитам 1 въпрос за въпросният голф. (Г4 1.4i 16V)
Имам предложение за такъв голф ,на наистина много изгодна цена,но има 1 проблем,
като се запали двигателя работи не като бензинов ,а като дизелак (имам предвид шума)
,почти недолувимо е при каране ,трябва да си отвън че да го чуеш.Казаха ми че можело да е от повдигача (почти нищо не разбирам от коли :/ ) ,което ще е добрия вариант и най-вероятно било това(според стария собственик),но ми казаха че може да е и от нещо др. в сервиза и сумата стана доста голяма ,а сега пари за ремонт с такава стойност просто нямам ,но за жалост колата ми е мн спешна.
Споменаха че можело да е нещо свързано с главата или нещо такова беше и ако било така мн трудно се намирали втора рака части за тия мотори ,а първата били доста скъпи. Пак да кажа колата е бензин, като се запали трака като дизелов ,също в сервиза оставен на свободна казаха че им се струвало че се губи 1я цилиндър , нз точно какво и е ,знам че не можете да ми кажете ако имате предположения радвам се да ги чуя. Дочух че голф 1.4 4ките били мн несполучливи и т.н. но аз ,ако слушам всеки... то друг ми каза че голф 4 са несполучливи ,обшо взето никаква кола не мога да си взема.
Та главно ви писах да ми кажете мога ли в Пловдив някаде да я закарам да отворят мотора и да кажат от какво е ? Ако е малкия дявол веднага си го взимам ,но ако е големия си е...о майката ,затова искам да го види някои който си разбира ,препоръчайте някой сервиз или някого моля. И да кажа още нещо, споменаха че проблема бил някаде по-отгоре,не надолу.
Гледах мн коли ,но тази ми хареса страшно много, като влезна вътре ми е приятно и отвън не е толкова дървена , казах си това е моята кола. Не ми трябва за ръчкане или за някакви такива ,искам я за нормално каране да ходя на работа с нея 75 коня е ,кубатурата на мотора въобще не ме притеснява колко малка била , интересува ме този проблем точно какъв е и дали е вярно ,че тези мотори били много несполучливи. Имах Алфа 156 2.5 към 200 коня форсирана ,вярно беше много голям изрод ,но аз не можех да стана от лежане под нея и накрая избухна, запали се, аз бях вътре направо ми излезнаха ангелите. Мотора на този голф засега ми е префктен.
Благодря предварително.

П.С По тези теми не успях да се ориентирам какво да правя:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=155106&start=30
http://clubgti-bg.com/viewtopic.php?t=8898&sid=464c8a6edfe04f9cf98ceb17d7af64a3