Здравейте,
от доста време следя дискусиите тук и най-сетне реших и аз да се включа покрай една количка, която излезе наскоро. Продават ми един Тигуан от 2013та, който е катастрофирал и се чудя дали да се занимавам да го внасям в Бг и да го дам на някой да го оправи. Няма повреди по мотора, само ламарините са засегнати (но покрива е доста наранен)... и се чудя. Какво ще ме посъветвате, скъпо ли би излязла една такава поправка?

Катастрофирал Тигуан
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Катастрофирал Тигуан
Средно,боядисването на детайл е около 150 лв.,за тавана и предния капак малко повече.Трудно е по снимките,да се определи цена за тенекиджийската работа.За смяна имаш преден прозорец и ако е много деформирана,кората на тавана.Задна лява гума е спаднала,може там да излезе някой проблем.
Хубаво е,че еърбеците не са отворени.
Хубаво е,че еърбеците не са отворени.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Тази кола е доста зле и ако не е много евтина хич не се занимавай
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Ако мислиш, да китосваш тавана, и да го изправяш, още сега ще ти кажа, че няма да си доволен! Един познат, си прави Ауди-то защото го обръща по-таван! Казаха му да му отрежат тавана и да заварят нов, по-лесно и по-хубаво ще стане, но той не искаше и сега колата е със стария таван изкърпен китосан и вътре в колата е доста шумно, особено извън града! Моето мнение е, ако го взимаш и си решил да го правиш прави го както трябва, а дали ще намериш таван (донор) това е трудното, останалото се прави! Сметни горе доло колко ще ти излезе, и сам прецени! Аз лично не бих купил кола за да я правя, особено катастрофирала! 

И аз това се чудя. Сложил съм си макс бюджет за поправка до 10хил лева. Ако е повече няма да се занимавам. Един приятел ми спомена, че ако искам пак да я продам в Западна Европа, трябва да мине експертиза заради покрива и да се уточни, че е катастрофирала. Предполагам в България ще бъде същото...
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако я продаваш в България едва ли ще ти е нужно да минаваш експертиза.Като я проверят при официален дилър ще излиза че е имала тежка катастрофа.Лошото е,че съм виждал бракувани на запад коли заради крив носач и пострадала страница.
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
Според мен не е чак толкова зле. Може и да се вместиш в бюджета, който си заложил. Освен това са само ламарини....
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Не идеално зле.Както вика един приятел на баща си след една според него лека катастрофа.
-Тате.Ударих колата малко.
-Къде я удари
-Ми малко по тавана
-Тате.Ударих колата малко.
-Къде я удари

-Ми малко по тавана

Всичко зависи от цената, на която ти го дават. Колата не е чак толкова ударена и може да се възстанови. Доколкото виждам няма отворени еърбеци, само тия на колонките не се виждат.
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Повечето по-нови коли ,които се продават тук са дошли горе-долу в такова състояние, като изключим тавана. Всеки един джамбаз го води това за козметичен удар. Е затова тук тези коли са по-евтини от "там".
Колегите са казали, че трябва задължително да се смени тавана, иначе за лична употреба няма смисъл
Колегите са казали, че трябва задължително да се смени тавана, иначе за лична употреба няма смисъл
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”