Избор на двигател за Голф 4 - 1.8Т - 1.9TDI 90 - 1.9TDI 110

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Ddimitrov1
Автомобил:
Двигател:

Избор на двигател за Голф 4 - 1.8Т - 1.9TDI 90 - 1.9TDI 110

Мнениеот Ddimitrov1 » Съб 18 яну 2014 10:39

Здравейте колеги ! Преди няколко месеца с огромна мъка на сърцето продадох първата си кола VW GOLF 3 1.6 75к.с.И направих една доста голяма грешка,веднага щом я продадох тръгнах да си търся моята мечта ГОЛФ 4, но за мое голямо съжаление паричките не ми стигнаха,и трябваше да се задоволя с френска ч...я.Купих си пежо 206.За щастие пежото се оказа доста читаво,но след една малко по хубава музика пластмасите се разтракаха стабилно, започна да ми дава грешки в комп. ,и си казах по добре да я махна.Още на следващия ден колата беше в интернет и за мое щастие интереса към нея беше голям,и успях да я продам доста бързо.СЕГА ГЛАВНИЯ МОМЕНТ ЗА МЕН. Този път съм решил да си купя колата която искам без да пестя средства,дълго се чудих между Ауди а3 Сеат Леон ,но в крайна сметка голфу си ми остава на сърце и това е :love.vwclub .Въпросът ми към вас е кой двигател е най-удачния вариант като погледнем :Издържливост,най-малко дефектен,разход,поддръжка и всичко свързано с двигателя. Колебанията ми са 3:
1- 1.8т
2-1.9 тди (90к.с)
3-1.9 тди (110к.с)
От една страна търся по динамичен двигател(меко казано обичам да настъпвам) като 1.8т който задължително ще се сдобие с ГИ ,но пак се плаша малко от към поддръжка. От друга страна карането на дизел не може да се сравни с това на бензин и в двете си има предимства,но при дизела ме плаши черния селски пушек който се появява след "леко" ъпгрейдване на двигателя и също незнам дали ще издържи на често динамично каране и с малкоо по некачествена нафтичка :11 .До колкото знам, и двата двигателя не са помпа-дюза и от към дюзи няма да имам проблем (предположение) Затова моля вас като хора които са по наясно и карат тези автомобили да ми помогнат и да дадат своето мнение,критика и всичко що им е на сърце.
Благодаря ви предварително поздрави от Бургас :cool :cool :cool :love.vwclub

Последна промяна от Vlad777 на Съб 18 яну 2014 15:23, променено общо 2 пъти.
Причина: Преместено в правилния раздел

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: ПОМОЩ при избор на двигател

Мнениеот stefan4o » Съб 18 яну 2014 14:37

Колега, във форума има тонове изписано и за трите двигателя. Малко кофти се получава така всеки, който реши да си купи такава кола (а те са меко казано доста хора, понеже вече и цените им са достъпни по обясними причини) да пуска своя тема. Нещата са относителни според зависи кой какво търси и какви са му намеренията за каране и поддръжка на колата. Според мен първо уточни дали искаш дизел или бензин, понеже такива теми обикновено се превръщат в чуркомерене на кой повече му върви колата и му гори най-малко...

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 18 яну 2014 14:44

Колега, от тези коли които си избрал като модел двигателите всички са с турбо, и с две думи, все някога ще ти се наложи да я обслужваш/ремонтираш и при 3-те модела има турбо и скъп съединител!
Както каза колегата над-мен, прецени какво ти се кара!
Пример: Аз ако тъся кола, ще гледам да е колко се може по-запазена (ако намеря такава де) Това е 1-ви критерий, втория е данъка да не е скъп (затова търсиш 90 коня) Вярно няма да върви като самолет, но с едно чип-че и пей сърце! Ще харчи малко и до тук с хубавите неща!
Фатката от цялата работа е, да намериш кола, която след покупката и смяната на консумативите, да я караш поне 1 година, и да събереш някой лев, докато не почне да се обажда това онова, поне така мисля аз, всичко останало е късмет. Зарежи тия митове, че дизела/бензина не се разваля! Купуваме коли на незнайни километри, със фалшиви сервизни книжки и от автоморги, а ние ги наричаме автокъщи! Общо взето това е моето виждане, но истината е да си намериш кола от човек, който познаваш, който се е грижил за колата. Но това се случва на 1000/1! Дано намериш твоята кола!

Потребителски аватар
RZ01
Автомобил: Seat Ibiza 6L
Двигател: 1.9TDI ASZ

Мнениеот RZ01 » Съб 18 яну 2014 15:11

И трите са добри, но зависи какви намерения имаш към колата, знаеш за данъците. Знаеш и разликите м/у разхода на гориво. Както спомена колегата имаш 3 двигателя и 3те с турбини. Ако не те бърка данъка, твърдо ЗА 1.8Т с някакъв хубав ГИ, в противен случай, АФН-а бие по всички параграфи :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: Избор на двигател за Голф 4 - 1.8Т - 1.9TDI 90 - 1.9TDI

Мнениеот Vlad777 » Съб 18 яну 2014 15:28

Колега, разгледай тази тема:

1.8T (150hp) или 1.9TDI (110hp)

RZ01 написа:в противен случай, АФН-а бие по всички параграфи :Mr Green Fun