Здравейте колеги ! Преди няколко месеца с огромна мъка на сърцето продадох първата си кола VW GOLF 3 1.6 75к.с.И направих една доста голяма грешка,веднага щом я продадох тръгнах да си търся моята мечта ГОЛФ 4, но за мое голямо съжаление паричките не ми стигнаха,и трябваше да се задоволя с френска ч...я.Купих си пежо 206.За щастие пежото се оказа доста читаво,но след една малко по хубава музика пластмасите се разтракаха стабилно, започна да ми дава грешки в комп. ,и си казах по добре да я махна.Още на следващия ден колата беше в интернет и за мое щастие интереса към нея беше голям,и успях да я продам доста бързо.СЕГА ГЛАВНИЯ МОМЕНТ ЗА МЕН. Този път съм решил да си купя колата която искам без да пестя средства,дълго се чудих между Ауди а3 Сеат Леон ,но в крайна сметка голфу си ми остава на сърце и това е

.Въпросът ми към вас е кой двигател е най-удачния вариант като погледнем :Издържливост,най-малко дефектен,разход,поддръжка и всичко свързано с двигателя. Колебанията ми са 3:
1- 1.8т
2-1.9 тди (90к.с)
3-1.9 тди (110к.с)
От една страна търся по динамичен двигател(меко казано обичам да настъпвам) като 1.8т който задължително ще се сдобие с ГИ ,но пак се плаша малко от към поддръжка. От друга страна карането на дизел не може да се сравни с това на бензин и в двете си има предимства,но при дизела ме плаши черния селски пушек който се появява след "леко" ъпгрейдване на двигателя и също незнам дали ще издържи на често динамично каране и с малкоо по некачествена нафтичка

.До колкото знам, и двата двигателя не са помпа-дюза и от към дюзи няма да имам проблем (предположение) Затова моля вас като хора които са по наясно и карат тези автомобили да ми помогнат и да дадат своето мнение,критика и всичко що им е на сърце.
Благодаря ви предварително поздрави от Бургас