Помогнете ми да направя избор Мазда 6 или Пасат 5.5
Re: Помогнете ми да направя избор Мазда 6 или Пасат 5.5
Преди да взема моя пасат се бях насочил към Мазда 6. Повечето преди 2004г са със сериозна корозия. Съединителя им се сменя в комплект с маховика около 2000лв. Обслужването на мотора е по-тънко а мотора е на Форд, не на Пежо. Аз бех предпочел пасата. За 1г имам смяна на 2 носача, които взех 2ра ръка и сега пак ще ги сменям. А колата ходи по Боровец, провинция с планински релеф, веднъж на Белмекен, Чудните мостове, Истанбул и това за близо 20хил км. Не съм съгласен Vw да има слабо окачване. И Пасата е комфортен, Маздата по-спортна.
Мотора на Мазда 136к дизел....143к дизел.. и 121к дизел от тази години 2002-2006г няма нищо общо със Форд или Пежо.Не заблуждаваите хората....има един двигател дизелов които са монтира на Пежо...Ситроен...Форд..Мазда 3....но тои е 1.6..и като цяло според хора които карат такива баничарки и подобни служебни коли това са изключителни кучета.....всеки знае как се карат служебни коли.
Авторката вече е направила своя избор.
На профилът и пише Пасат Б5.5, да и е честит.
На профилът и пише Пасат Б5.5, да и е честит.
forski написа:Маздата е с дизелов двигател на Пежо HDI :не:
Внос от Германия значи ръжда, Мазда нямат антикорозионна защита :не:
Лоша шумоизоляция и слаби фарове :не:
Ако искаш Мазда по-добре се насочи към бензиновите такива и по-възможност да не са внос от DE или АТ :!:
При бензиновите модификации най сериозната ти грижа ще е да си намериш такава без започнали процеси на корозия, всичко друго и е О.К.
В Мазда форума инфо за 6-цата колкото искаш, части и оферти за консумативи също :)
За мен най сериозния и основен недостатък на този автомобил е ръждата и липсата на каквато и да била защита на купето в тази насока
Не мога да повярвам какво си написал за Мазда 6 и мотора на Пежо....

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Грешка, признавам, да не се взима под внимание 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”