Здравейте колеги,
Нов съм тук и имам едно въпросче. Оглеждам се за бензинов Туарег и понеже до сега не съм карал VW, искам да попитам при вашата марка коли има ли начин да се проверят колко са реалните километри на автомобила? След като някой естествено е пипнал много здраво. На диагностика в официален сервиз, или пък ако някой колега от форума може да се справи с това? Питам, защото наскоро пробвах един в Кюстендил, тогава показваше 84000 км (естествено не бяха верни, джипът изглеждаше поне на 300к) и скоро след това същия джип се появи в една софийска автокъща на 158000 км. Голяма шашма са му направили. Та не искам този, който взема и той да е на същия хал и бих се радвал ако има начин да се провери реалния пробег.
Благодаря предварително!

Touareg - проверка на километри?
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
Re: Touareg - проверка на километри?
взимаш номера на рамата на автомобила отиваш в официален сервиз и става всичко ясно 

- GALIANO
- Автомобил: Cupra 300
- Двигател:
Ако никога не е влизала в оторизиран сервиз на VW ,нищо няма да стане ясно
Най-често се среща при колите от Италия
Ако ми дадеш номера на рамата,мога понеделник да ти кажа на колко км е била при последното си посещение в VW
По някога е хубаво да се отиде и при официален VW сервиз,защото могат да видят и дали има дефектни монтирани части които VW сменя безплатно.То просто като се въведе номера на рамата и ти показва дали този модел е пострадал от дефектна монтирана част. При мен бяха например бобините

Ако ми дадеш номера на рамата,мога понеделник да ти кажа на колко км е била при последното си посещение в VW
По някога е хубаво да се отиде и при официален VW сервиз,защото могат да видят и дали има дефектни монтирани части които VW сменя безплатно.То просто като се въведе номера на рамата и ти показва дали този модел е пострадал от дефектна монтирана част. При мен бяха например бобините

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Поне първите няколко години, докато трае гаранцията не е ли задължително да се посещава официален сервиз? 

Не... ама ти изгаря гаранцията, ако някой друг я пипне
А, ако автора иска кола с реални км да се оглежда по оказионите на VW:
http://www.weltauto.bg/?go=offer&p=list&brandId=0&modelId=0&priceTo=0&yearTo=0&fuelId=0&cityId=0&offerNum=&x=87&y=18

http://www.weltauto.bg/?go=offer&p=list&brandId=0&modelId=0&priceTo=0&yearTo=0&fuelId=0&cityId=0&offerNum=&x=87&y=18
-
- Автомобил: VW Touareg 3.2
- Двигател:
Благодаря за отговорите.
По VIN в официален сервиз знам, че ще излезнат данни, но само ако и докато джипът е обслужван в такъв. А след това на какъв хал ще е, никой не знае.
С Ваг-Ком не е ли възможно да се погледнат "живите" данни както става при други марки коли? И има ли колега от форума, който разбира от това и се занимава, за да го потърся при нужда?
Този който гледах така или иначе отпада, не бих го взел, но занапред като попадна на нещо интересно, бих те помолил да ми направиш такава справка. Естествено ще почерпя/платя за услугата.
По VIN в официален сервиз знам, че ще излезнат данни, но само ако и докато джипът е обслужван в такъв. А след това на какъв хал ще е, никой не знае.
С Ваг-Ком не е ли възможно да се погледнат "живите" данни както става при други марки коли? И има ли колега от форума, който разбира от това и се занимава, за да го потърся при нужда?
GALIANO написа:Ако ми дадеш номера на рамата,мога понеделник да ти кажа на колко км е била при последното си посещение в VW
Този който гледах така или иначе отпада, не бих го взел, но занапред като попадна на нещо интересно, бих те помолил да ми направиш такава справка. Естествено ще почерпя/платя за услугата.

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
На по-новите автомобили се пази пробега на 3 места, но кадърен майстор може всичките да ги модифицира.
-
- Двигател:
Да си ъп-на малко темата с друго въпросче. Понеже се оказва трудно да се намери читав бензинов Туарег, май ще започна да се оглеждам и за 3,0 tdi набор 2005-2007г. Та искам да попитам този мотор с верига ли е или с ангренажен ремък?
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
С вериги е
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
Ако искаш дизел виж и прочети за R5. Където и да съм чел лоша дума за този двигател не съм чувал и много хора си го определят, като най-добрия/надеждния дизеляк за Туарег.
Иначе за реални километри никакъв сервиз не ти трябва. Има си хора с кадърни електроники, къде си знаят откъде и как да извадят реалните км. на един автомобил. Има един Иван ли как се казваше в Дружба. Закача колата към електрониката и рънва някакви тестове, диагностики половин час и си изплюва всичко накрая. На едно "читаво" 1.8Т се оказа, че трябва да се сменят основни и биелни лагери и още куп глупости. И тва само с диагностика
Не знам каква електроника има, ама оня е факир някакъв. Само дето му нямам координати, но колеги от Дружба ще го знаят със сигурност.
Иначе за реални километри никакъв сервиз не ти трябва. Има си хора с кадърни електроники, къде си знаят откъде и как да извадят реалните км. на един автомобил. Има един Иван ли как се казваше в Дружба. Закача колата към електрониката и рънва някакви тестове, диагностики половин час и си изплюва всичко накрая. На едно "читаво" 1.8Т се оказа, че трябва да се сменят основни и биелни лагери и още куп глупости. И тва само с диагностика

-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
R5 е много слаб за този джип Този Иван добър трябва да е щом с лаптопа разбира че лагерите са за смяна
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
през ABS модула има как да се активира скритата памет за запис на грешки(пише дата и километри) ,но се гледа с Вас като пак не е стопроцента гаранция за истинските километри ако модула не е записвал нещо през годините като проблем и не е закачан диагностичен тестер през това време.всеки в час със ваг групата и нужните програми знае къде и какво се бута и принципно е слабо вероятно да се хване нещо конкретно свързано с километража
Р5 е подходящ за всичко друго ,но не и за този джип
Р5 е подходящ за всичко друго ,но не и за този джип

-
- Двигател:
GALIANO написа:Ако никога не е влизала в оторизиран сервиз на VW ,нищо няма да стане ясноНай-често се среща при колите от Италия
![]()
Здравей колега, писах ти ЛС, надявам се си го получил и ще чакам отговор.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”