Пежо 407
Пежо 407
Наточил съм се да купувам Пежо 407 дизел и ме интересува някой притежател или ползвател на тоя модел да каже някакво мнение. Знам че форумът е VW и много вероятно да получа коментари от типа "френско не ти трябва", но точно отрицателните становища са ми важни стига да са свързани с конкретен опит, а не просто защото е пежо и не е vw. Повече ми допада на външен вид 406, но вече много остаряха и не си струва тепърва да се включвам там.
- audi__a8
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пежо 407
по принцип аз бих казал така немска кола френска жена
но най до добрия двигател на пежо си остана 2,0 хди

- icotoooo
- Автомобил: VW Golf MKIV GT-TDI
- Двигател:
Чел съм статия за Пежо 407 в AutoBild и не беше за препоръчване,много и дразнещи проблеми за малък пробег.Поразрови се ,може да намериш инфо из чужди сайтове.Защо не потърсиш Пежо 307SW след фейслифта?
- Marto_cafeto
- Автомобил: Peugeot 307
- Двигател:
icotoooo написа:Чел съм статия за Пежо 407 в AutoBild и не беше за препоръчване,много и дразнещи проблеми за малък пробег.Поразрови се ,може да намериш инфо из чужди сайтове.Защо не потърсиш Пежо 307SW след фейслифта?
Е тва па фейслифта е бати грозното.Имам старата 307-ца HDI 136 коня,2004-та и е много по красива от новата според мене

407-цата не е лоша кола,само да е с много екстри.Има един голям проблем със салона

audi__a8 написа:по принцип аз бих казал така немска кола френска женано най до добрия двигател на пежо си остана 2,0 хди
Доста правилно се изказа колега. Върви супер доволно,харчи малко.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
за кой двигател на 407 се интересуваш конкретно,за да знам какво да пиша?
Конкретен двигател не съм набелязал. Важното да е дизел и от 110кс нагоре. Бих предпочел турбо, но при новите май вече не се намира такова. За 307 не бих искал да мисля - по-скоро 607, но там предполагам частите са х3 и отделно по моргите едва ли са ги виждали (струва ми се, че е рядко заселена в БГ). От екстрите освен климатроник много бих искал да има и автопилот. За 406 съм чувал отзиви, че материалите на интериора са зле - надявам се в 407 да са подобрили нещата.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
всички дизелови мотори са с турбина при 407
п.п ако си купуваш 607 си купи и едно за части(приятелски съвет)
п.п2 ако случайно си вземеш 607,направо ми пиши какво ти трябва като части-имам уникално такова ,но ми е жал още да го разпилявам
п.п ако си купуваш 607 си купи и едно за части(приятелски съвет)

п.п2 ако случайно си вземеш 607,направо ми пиши какво ти трябва като части-имам уникално такова ,но ми е жал още да го разпилявам

Не разбрах това за частите на 607 - много се чупят или няма намиране на части (+ скъпи)? Едва ли ще се реша за 607, но като вид ми харесва повече от 407. За турбините на дизела - мислех да не са комън рейл или подобни усъвършенствания, по-новото след турбо дизел.
Мерси за обстойния коментар. Можеш направо да го копираш 1:1 в avtomobili.info - там поглеждам от време на време, но още няма нищо за модел 407. Покрай многото екстри предполагам имаш автопилот и индикатор за моментен разход. Сравнявал ли си каква е разликата със и без автопилот (ако има)? За един мерцедес ми каза човека, че падал към 1/100л при еднаква скорост и натискане на педала.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”