VW Passat B6 2.0FSI или...?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
jordiz
Автомобил:
Двигател:

VW Passat B6 2.0FSI или...?

Мнениеот jordiz » Пет 04 апр 2014 17:54

Здравейте колеги и съмишленици,

След дълги години вярна служба и ( колкото и невероятно да звучи ) безаварийни километри се наложи да пенсионирам верния ми Пасат B3-88-ма... За съжаление се оказва, че търсене, намиране и купуване на "нова" кола особено в България е като филм на ужасите...
Както и да е, няма да ви се жалвам за перипетиите ми до момента, но имам нужда от т.нар. брейн сторминг ( какъв модерен български термин :redface )...
По време на обходите ми за кола, попаднах на един VW Passat B6 2.0FSI - много добро техническо и козметично състояние - закупена от Автотрейд Варна, поддържана по учебник във фирмения сервиз и е на 160хил реални километра ( което е много важно за мен ), всички екстри и куп глезотийки, за които никога дори и не бих си мечтал да платя в една чисто нова кола ( ако тръгна да купувам един ден). Колата много ми харесва, въпреки всичко което изчетох за този модел, все пак се изкушавам да "скоча в заешката дупка" и да видя къде ще ме изведе тя ( лирическо отклонение )...
В случая ми е интересно следното - какъв реален разход да очаквам от този двигател ( при нормална експлоатация и каране ), че по каталог тези показатели които дава завода производител ми звучат много нереално... Само да вметна, изчел съм всичко изписано във форума, което всички колеги са изписали като проблеми с техните B6-ци, но все пак ме гложди и този въпрос - софтуера на колата проблематичен ли е като цяло и може да се очакват "приятни" изненади и от него? ( причината за въпроса ми е едно мое "приятно" изживяване с чисто ново БМВ Х6, което си "изгуби" софтуера и трябваше след това да се прибирам пеш в офиса, да се обяснявам защо колата се повреди на 1500км и т.н.!!! След това му сменяха три дена софтуера с бета версия, което ако не беше по гаранция щеше да струва едни безумни пари )
От друга страна много ме изкушава идеята за B5.5 131hp ( които са на половината пари като цена, но на незнайни километри ) или Хонда Акорд 2.2 дизел 2007-ма ( които също като В5.5 харчат повече от примамливо малко, но пък струват едни безумни пари ), а и не искам да бъда наказан с разхода на гориво, за това, че съм си отпуснал десния крак малко повече... Не правя безумен километраж на година, защото много пътувам със служебни коли...
Малко сложно го написах, но... Доста ми е сложно в главата кой път да хващам...
А и както го написа един колега в един друг пост, само 10% от собствениците на Пасат се връщат отново към марката, явно и аз съм кандидат към тези 10%...
Предварително благодаря на всички отзовали се! И се извинявам предварително, ако съм изпуснал някоя тема и повтарям въпросите отново!
С пожелания за хубава вечер и приятен уикенд на всички!
Жоро

Потребителски аватар
petrov.yordan
Автомобил: Passat b6 variant [3c5]
Двигател: BVY 2006

Re: VW Passat B6 2.0FSI или...?

Мнениеот petrov.yordan » Пет 04 апр 2014 18:40

Колега, споделял съм във форума за разхода който ми дава, въпреки че съм на газ. Проблеми със софтуера не съм имал, а и предният собственик също. Като возия, ако искаш пишеш на лични и да се уговорим да се повозим :beer

ruslanmilev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ruslanmilev » Пет 04 апр 2014 19:06

След като караш повече служебни коли ,дали пък няма да се чувстваш винаги прецакан?Искаш Пасат или нисък разход?

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 05 апр 2014 10:04

Колега, напиши в търсачката passat fsi и ще намериш поне 5-6 теми, в които се дискутира точно този двигател. Попрочети малко и след това ако има нещо, което продължава да няма отговор - допълни някоя от съществуващите теми. :lock

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”