Обява Golf 3 1.9TDI -заслужава ли си?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Re: Обява Golf 3 1.9TDI -заслужава ли си?

Мнениеот nurv » Съб 12 апр 2014 16:23

Моят докато работеше на мястото на часовника показваше моментен разход, среден разход, температура на маслото, температура отвън. За тях се сещам със сигурност. После предаде Богу дух след като спа една година в доста влажен подземен гараж. За конкретната кола, определено компютъра не е солидна екстра.

Потребителски аватар
mladen0101
Автомобил: polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот mladen0101 » Съб 12 апр 2014 20:46

Благодаря ви колеги за вниманието,на работата имам бус 2010г, но бордкомпа няма аналог с това което е на снимката в обявата(затова питах дали това е бордк.)Конкретно по обявата продавача кара колата от 1.5г с шум в двигателя(предполага че са повдигачите)има и други забележки така че отпада като интерес за мен ще се търси друго. :love.vwclub

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 12 апр 2014 20:55

Kovach написа:Ето снимки на Едното голфче с въпросното табло и лостчетата за мигачите и чистачките. Може би това го интересува колегата който пусна темата и питаше дали има борд. комп. и отговор на колегата който никога явно не е виждал такова нещо.

Поздрави :smile

Ще трябва да те разочаровам, че не си прав. На Мк2 и Мк3 серията МФА не показва оставащ пробег, доколкото ми е известно. Иначе лостчета и дисплейчета сме виждали всички, даже сме и работили с тях :icon_lol Дай го малко по-сериозно и нека не коментираме Опел в тая тема. Иначе посочената от обявата кола изглежда да има борд, но не мога да видя лостчето на снимките, вероятно си има, просто не се вижда.
По темата - спокойно можеш да прескочиш точно тоя голф, разгледай за други :beer

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 13 апр 2014 6:42

След като ме наричаш "момче", редно е да се обърна към теб по подобаващия начин:
Чиче, написал си много глупости, но ще коментирам само тази:
Kovach написа:Това за което ти говориш е съвсем друго нещо, момче. Тук се пита за борд. комп. а не за МФА уреди имащи екстри които се активират и преглеждат с даване на контакт, натискане на бутончета и изключване от контакт.

Бордкомпютър е "народното име" на МФА. МФА означава мултифункционален дисплей. Ако искаш достоверен източник: http://www.volkswagen.de/de/technologie/technik-lexikon/multifunktionsanzeigemfa.html .
Да ми правиш забележка, че е неправилно да наричам "бордкомпютъра" с името МФА, говори за пореден път колко може да се разчита на достоверността на думите ти.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 13 апр 2014 7:22

В нашия народофолклор под бордкомп. се визира ЕКУ на колата. Което е невярно, щото ЕКУ е управляващ модул и може да няма изведена индикация в купето (т.е. на борда). :icon_lol
http://en.wikipedia.org/wiki/Engine_control_unit

Потребителски аватар
Kovach
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kovach » Нед 13 апр 2014 12:49

myrshavija написа:След като ме наричаш "момче", редно е да се обърна към теб по подобаващия начин:
Чиче, написал си много глупости, но ще коментирам само тази:
Kovach написа:Това за което ти говориш е съвсем друго нещо, момче. Тук се пита за борд. комп. а не за МФА уреди имащи екстри които се активират и преглеждат с даване на контакт, натискане на бутончета и изключване от контакт.

Бордкомпютър е "народното име" на МФА. МФА означава мултифункционален дисплей. Ако искаш достоверен източник: http://www.volkswagen.de/de/technologie/technik-lexikon/multifunktionsanzeigemfa.html .
Да ми правиш забележка, че е неправилно да наричам "бордкомпютъра" с името МФА, говори за пореден път колко може да се разчита на достоверността на думите ти.

Ок, да го обясня пак като за теб така: В темата се пита за борд. комп. дали има, наблягаме на ИМА а не за МФА (както си е по принцип, тук си прав и не съм оспорвал това, но наблягам също така и на МФА защото използваме разговорен език, това че ти, аз, трети, пети знаем какво е МФА, има хора които не знаят и се чудят какво аджеба е това МФА след като човека пита за бордови компютър.) а не за МФА (борд. комп. )който се активира както при обикновенните табла или така нареченото (от мен) включване на контакт, натискане в някаква последователност на копченцата и изключване от контакт, за да видиш нещо като скрито меню или данни. Защото аз при вентото бях с обикновено табло и имах такива функции (прочетени пак тук някъде във форума) че можеш да гледаш разни неща там на малкото дисплейче. Наистина може, но не помня как точно беше :smile Това с бутончетата на лостчето за чистачките ние му викаме борд. комп. (не знам защо след като наистина не е никакъв комп. според мен) но явно човека който пусна темата искаше да разбере именно това. Дали има или няма такива неща.
И да, прав си, не показва колко км. можеш да минеш с това което имаш в резервоара. Всъщност не виждам какъв е смисъла от това което показва :neutral
Както и да е, дано да е била полезна информацията за човека който пусна темата, за бъдещето му търсене на автомобил :th_up

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”