Seat Altea - помощ при избор.

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Bokrael
Автомобил:
Двигател:

Seat Altea - помощ при избор.

Мнениеот Bokrael » Вто 22 апр 2014 5:57

Здравейте, огледал съм се в Сеат Алтеа и исках да се допитам до вас, тъй като доколкото знам са с двигатели на VW? Най-големия приоритет при избора ми е икономията на гориво, също така ме интересува здрави ли са и понадлежат ли на газифициране или клапаните се прецакват лесно като на корейските? Спрял съм се на двигателя 1.2 TSI 105кс, защото предпочитам бензин с газ, отколкото дизел, патил съм много с тия дизели и не ми се хваща на хорото пак. Колата ще я ползвам предимно за градско и по каталог пише, че харчи 7.5 бензин, а дали е така ще кажете вие. Другия вариант за двигател е този 1.4 MPI (85Hp) като на него му дават 8.5 градско, което ме устройва, но за сметка на другия е по-муден и харчи повече... Обшо взето всякаква информация би ми била полезна. :beer

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Re: Seat Altea - помощ при избор.

Мнениеот bmwww » Вто 22 апр 2014 6:57

TSI и FSI както и TFSI(турбо FSI) не стават за газ тъй като дюзите им пръскат направо в цилиндрите и сложи ли им се газ на тези двигатели дюзите се скапват !

Потребителски аватар
Bokrael
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bokrael » Вто 22 апр 2014 20:11

Благодаря за инфото! Ами тогава ми остана MPI мотора, нещо полезно за него? :gruebel

Потребителски аватар
richko25
Автомобил: VAG
Двигател:

Мнениеот richko25 » Вто 22 апр 2014 20:56

На Seat Altea слагат 1.4 16V BXW 86к.с. но не знам дали е подходящ двигател за газ. :dontknow Потърси в нета може да има инфо дали става за газ.Гледам масово газ имат 1.6 102 к.с /там отиваш на по-голям данък защото е 75KW , а не 74KW/но имай предвид ,че фабрична газова на Altea 1.6 се слага от 09.2009г. кода на мотора е CHGA.Ако е произведена по-рано ,просто е модифицирана допълнително на газ.Успех колега :th_up

Потребителски аватар
Bokrael
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bokrael » Сря 23 апр 2014 8:33

Благодаря колега! Обаче тези над 2009-та ми излизат от бюджета... А какво мислите все пак за 1.9TDI 105кс мотора? :rolleyes

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 23 апр 2014 12:04

Има доста писано за него - потърси в търсачката 105 TDI и ще намериш доста резултати

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 23 апр 2014 21:13

Bokrael написа:... А какво мислите все пак за 1.9TDI 105кс мотора? :rolleyes

Аз съм доволен от този мотор, карахме го две години на служебно Кади и не можахме да го счупим :mhihi
Колата се караше по-начин по-който на дали някой би си карал личния автомобил, и въпреки това единствения проблем с двигателя беше че започна да пипа повечко масло!
За мен е здрав и глупако устойчив двигател :smile

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”