Питанка за Бора 2,3 - 150 кс.

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
AphexTwin
Автомобил:
Двигател:

Питанка за Бора 2,3 - 150 кс.

Мнениеот AphexTwin » Пон 23 юни 2014 20:48

Здравейте съфорумци,
Отдавна не съм влизал във форума,но май ще се наложи пак да го следя редовно...
Малко предистория.... Имах Джетичка 1,8 бензинка '84 набор.Много здрава машина беше...Откраднаха я пред блока през 2010г. :bishop
Допреди 1 година имах Пасат ТДИ 1Z 90kс.Също много бях доволен...ама го продадох. :banghead ,'щото жената хареса една Мазда 6 2,3 бензин и я купихме....
Да ама си требе още една кола...не става.Въртехме,сукахме....не че е лоша маздата..ама се ми се иска пак едно VW да си вземем за втора семейна кола...Много ме радват Бора-та....нещо са ми като носталгия по Джетичката....и се заглеждам по бензинката със 2,3 мотора дето е 150 коня.
Разбрах че е със верига,което е добре откъм обслужване.Искам да ви помоля да ме светнете за маховика при този мотор..какъе е? Твърд или демпферен?
Ако има детски болести при този модел,какви са? Главно по мотор и електроника...нищо друго не ме притеснява....накратко...какво да очаквам,като обичайни дефекти ако си взема такава?
Благодаря предварително.
P.S. Изчетох доста теми за бора из форума,преди да постна тази тема,доста неща ми се изясниха,но масовите модели ,които се карат са предимно 1,6 и 2-ки.

Потребителски аватар
silven-VW FOREVER
Автомобил: Audi A6 Audi A1
Двигател: FSI TFSI

Re: Питанка за Бора 2,3 - 150 кс.

Мнениеот silven-VW FOREVER » Пон 23 юни 2014 21:42

Мотора е с верига, маховика е демпферен. Слабо място на този мотор е комутатора. Разхода е повече от приличен за 5 цилиндров мотор.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”