Няколко въпроса за DSG

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
lubopiten
Автомобил: VW Touran TDI DSG 6
Двигател: CFJA 129Kw 2011

Няколко въпроса за DSG

Мнениеот lubopiten » Пет 14 ное 2014 10:01

Здравейте колеги!
Харесал съм си един туран 2011, 2.0TDI 170к.с DSG. на 75 000км. Според мен реални. Направих му тест драйв и леко съм разочарован, очаквах повече от този мотор, а и DSG-то сякаш има един ластичен ефект. Нямам опит с автоматиците като цяло, карал съм малко Волво XC60 автоматик и докато си избирам коля тествах още някои друг VW DSG. Този туран ми хареса най-много, за мен превключва перфектно, даже тръгва сама по наклон нагоре. Само дето ускорението ми се струва някак по бавно, като ластик. Така ли се държи DSG-to? Преди карах туран 1,9 ТДИ ръчка и ми се струва, че набираше по добре. Сега карам и рено гранд сценик, 130к.с за което признавам че е мудно, ми то турана като него ми се вижда, нещо което не очаквах.
Моля колегите с DSG да споделят.

Лека и безаварийна.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Re: Няколко въпроса за DSG

Мнениеот VWGT » Пет 14 ное 2014 11:59

едва ли някой може да каже как е колата по твоя усет за нея

има диагностика, която ще каже кво е положението и ако си е в норми, значи колата си е ок и толкова си може

/ластичен ефект аз го разбирам, като да забива предица при смяна на предавките, което при читаво ДСГ със сигурност го няма/

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пет 14 ное 2014 12:09

DSG попринцип не е препоръчително на дизел, поне там дава доста по-рано проблеми. Крайно не препоръчително е но ако имаш парите е все тая. :wink Друг въпрос е кой какво търси и иска, иначе като автомат е много добър. Стига да не те притеснява последващ проблем. :arrow

Потребителски аватар
Fearless
Автомобил: VW Golf
Двигател: AZD

Мнениеот Fearless » Пет 14 ное 2014 18:17

Карах мултиван с този мотор и DSG кутия и поне по мойте критерии лепеше здраво при настъпване.Като се има предвид колко по-голям е мултивана,при тоурана усещането за лепене трябва да е по-силно.Може и да има проблем,но докато не влезе в сервиз няма да разбереш :th_up

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 15 ное 2014 0:31

Не би следвало да е мудно. Карам Голф в точно тази комбинация и е всичко друго, не и муден. Все пак 350 Нм не са никак малко.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”