Внос от Швеция
Внос от Швеция
Някой има ли опит с коли дошли от Швеция? Някъде четох, че ръждясвали здраво заради студа и съответните препарати по пътя - по-зле от Австрия. Също и доста километри въртят. Откъм прецизна поддръжка могат ли да се сравняват с Германия или напротив?
- jorkatta
- Автомобил: vw passat b6
- Двигател: BMR
Re: Внос от Швеция
Колега, от опит знам, че колите от тези държави (Германия,Австрия, Швейцария) не са това което бяха... и там се изучиха и изхитриха, и кола над 3 год под 250 000 км няма. Ако не говорим за някоя бензинова резачка де.
Другото което много малко потребители знаят за тези държави е, че масово се вкарват коли от източноевропейските държави като БГ например. Работя в лизинг и всичките ни извзети коли (доброволно върнати коли няма!!!) заминаха на пакетиза Австрия и Германия. При нас за 3 г говорим за над 8000 автомобила, а знам и от колеги, че не го правим само ние и др лизингови компани продават на същите фирми.....
Другото което много малко потребители знаят за тези държави е, че масово се вкарват коли от източноевропейските държави като БГ например. Работя в лизинг и всичките ни извзети коли (доброволно върнати коли няма!!!) заминаха на пакетиза Австрия и Германия. При нас за 3 г говорим за над 8000 автомобила, а знам и от колеги, че не го правим само ние и др лизингови компани продават на същите фирми.....
Въпросът беше конкретно за състоянието на ламарините при коли от Швеция. По пътя на логиката би трябвало да са много зле, но знае ли човек - може пък всички да стоят в гаражи и да отопляват пътищата, т.е да не сипват препарати.
- peyu
- Автомобил: Passat B7
- Двигател:
- Контакти:
Много зависи от бройката. Как е карана, къде е карана, как е съхранявана (гаражен автомобил ли е била или "скитник")Всичко това оказва влияние на автомобила.
Ако си купиш добре поддържан автомобил от човек няма от какво да се притесняваш, но ако си купиш кола вкарана от някой наш
джамбаз купена за 500-1000евро и "замазани" проблеми.. ще се вкараш във филм..
Ако си купиш добре поддържан автомобил от човек няма от какво да се притесняваш, но ако си купиш кола вкарана от някой наш
джамбаз купена за 500-1000евро и "замазани" проблеми.. ще се вкараш във филм..
-
- Автомобил: MB w202 VW Passat b5
- Двигател: C180 122hp Vw Passat B5 101 tdi
Колега ако ,не искаш да имаш проблема с ръждата търси от Италия или Испания 

- plameney
- Автомобил: Passat B5 1.6
- Двигател: ARM 2000
- Контакти:
$100 написа:Някой има ли опит с коли дошли от Швеция?
Здравей колега.Аз имам наблюдения върху две Волва едното от Швеция,другото от Норвегия.Двата автомобила са 10 годишни.Шведското беше на 350 000 км,Норвежкото на 240 000км и двете бяха започнали да ръждясват по праговете и ъглите на вратите.Приятел живее и работи в Норвегия и имаше Б4 Същото положение.Пътищата в Шведско, където аз съм бил,не се отопляват както се носят легенди.Просто се обработват с химикали,виждал съм камионите за "осоляване" на пътя.
Да добавя,че критерий за това дали кола в Норвегия е за бракуване,е дали са изгнили праговете.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Хвърлят си препарати като пичове, а най-лошото е че голяма част се вкарват в гаражи... ей тогава става лошо за ламарината - като я вкараш на топло с лугата и леда. 

- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
За каква марка автомобил става въпрос? В Швеция съм бил само в южната част (ако може така да се каже). Ръждиви коли съм виждал доста, но всички преди 2000г.
По принцип там имат сериозни изисквания за техническото състояние, така че колите им са в прилично състояние. Пробезите са сериозни ако колата е била такси или служебна, личните не са с много км.
По принцип там имат сериозни изисквания за техническото състояние, така че колите им са в прилично състояние. Пробезите са сериозни ако колата е била такси или служебна, личните не са с много км.
- plameney
- Автомобил: Passat B5 1.6
- Двигател: ARM 2000
- Контакти:
instantaccess написа:По принцип там имат сериозни изисквания за техническото състояние, така че колите им са в прилично състояние.
Така е,но от към ръждата ми са притесненията.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Между другото може ли да попитам, как седи въпроса с автомобили вкарани от Франция, Белгия и Холандия. Въпроса естествено е за ламарините. Благодаря предварително!
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Имам наблюдения за няколко коли вкарани от Белгия.. Идват си с доста ръжда..
-
- Автомобил: MB w202 VW Passat b5
- Двигател: C180 122hp Vw Passat B5 101 tdi
От Холандия също става има много запазени коли,а и нямат ръжда !
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
за френско като цяло ръждата е рядкост,но колите почти задължително имат детайли за боядисване
Порових да видя какво ще кажат руснаците на тема шведски внос. Има положителни неща - равни пътища, строг контрол, силни препарати за сняг само в Стокхолм хвърляли. По-ценното което открих е информация за всички технически прегледи по зададен рег. номер. Показва ти колко собственика е сменила колата, коя година в кой град е била на преглед (евентуално там се и кара) и най-вече на колко километра е била. За разлика от фирмените сервизи където може и да няма информация от даден момент нататък, при тия виждаш километрите до последната година (Carfax.se). Конкретно колата, която съм набелязал се оказа на 300хил км (дизел), а по обява е на 150 хил "реални" :) Дали няма подобни услуги и за Австрия/Италия - би било безценно.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”