Съвети за покупка на Passat B5.5

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Genata_WRC
Автомобил:
Двигател:

Съвети за покупка на Passat B5.5

Мнениеот Genata_WRC » Сря 21 яну 2015 13:36

Здравейте,
аз съм от хората които искат да си купят автомобил и се лутат от модел на модел, сравнявайки удобство и цена. Загледал съм се по няколко автомобила един от които е Passat B5.5 1.9 TDI (2001-2003 г.). Пиша ви, понеже нямам преки наблюдения от приятели които имат подобни автомобили, с цел да мога да си направя сметката дали мога да си го позволя Парите които мога да отделя за автомобил в момента са 7000 – 8000, но искам да си направя сметката и по колко още ще трябва да давам на година, и също така колко ще ми трябват за първоначалните ремонти.

Търсих подобна тема но не намерих такава, която да отговаря на всичките ми съпроси, за това ако има такава моля посочете ми я и ме извинете за спама.

За това реших да се обърна към вас, като хора които карат подобни коли и имат добри наблюдения над тях.

Ето ги и въпросите които имам към вас:

1. Колко струва обслужването на такъв автомобил за една година. Имам в предвид всичко което плащате за да можете да го карате на година (масла, филтри, други консумативи).

2. Правите ли каско? Ако да какво и за колко пари? Крадат ли ги тези автомобили, трябва ли да се притеснявам като го оставям на улицата пред нас?

3. Какво ви се наложи да смените след като си закупихте автомобила за да го „вкарате в пътя“ както се казва? Колко струваха тези ремонти? От къде го купихте, авто къща или частно лице?

4. От колко време карате автомобила? Доволни ли сте от него, като вземете в предвид парите които сте дали и удобството което сте получили.

5. Има ли нещо специфично за модела, за което трябва да внимавам като си го купувам, за което се сещате?

6. Вие какво бихте си купили ако разполагахте с такава сума пари?

Благодаря ви за отделеното внимание!

Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Re: Съвети за покупка на Passat B5.5

Мнениеот lz2aii » Сря 21 яну 2015 16:36

Взе ми го от устата :mhihi . А иначе като допълнение към въпросите на колегата, мога да вметна, че до тук, след първоначалното обслужване, съм направил една смяна на масло (120 лв) с включени маслен и горивен филтър, почистване на турбина - 100 лева, подмяна на помпа-дюза (140 лева с труд) и......друго май няма :gruebel . Пробег до сега - около 20 000 км.
Автомобилите ги крадат и е хубаво да имаш Каско. Мисля, че добре си се ориентирал като модел (естествено, защото имам такъв :mhihi ), но виж какви коне ще ти прилегнат.

Founder
Автомобил: Vw Passat 1.9TDI
Двигател: AVF 2004

Мнениеот Founder » Сря 21 яну 2015 17:56

1. За една година (сменено масло+филтри 147лв) , сменени четки на перката на климатроника =15лв , сменени 2 маншона на каретата по 15лв = 30лв и това е от периода на покупка до момента 20 000км

2. Да правим каско ( Пълно каско , цената няма да ти я кажа , но е оценен на 10 100лв .)
Да крадат ги тези автомобили много лесно , да трябва да се притесняваш , аз лично имах опит за кражба - направи си някои подобрения по автомобила и не могат да го запалят ..... (ще четеш малко из темите и трябва да имаш и въображение ..... Няма автомобил които да не може да се открадне за по-малко от 1мин)

3.Когато го купих не ми се наложи да сменям нищо , от там където взех автомобила беше сменено абсолютно всичко , дискове , накладки , масло , филтри , ремъци , ролки , водна помпа и т.н. Автомобила е на 217 000км (реални) с оригинални дюзи , оригинално турбо - както и да е... Закупен е от човек (докара ми го от автокъща в чужбина - Германия)

4. 01.09.2014г - до днес = 1г , да доволен съм и то много , автомобила ми е ежедневен , ходя и на работа с него , до сега се държи перфектно.

5. Има много специфични неща (като например лъжата в годината на производство от автоджамбазина) , Специфична му е и електрониката - като автомобил след 2000г (наблъскан с нея , е не е като мерцедес , но все пак я има )

6. с тази сума 7000лв може и да удариш читав модел,(много зависи от годината , екстрите , двигателя , интериора , т.н) кои знае ..... Аз лично моя е 9500 (както казах беше регистриран със сменени всички консумативи + проверен в 3-4 сервиза на различни ваг комове и тем подобни , имаше и Каско оценен за 11 000 , 2 - чифта чисто нови гуми Дот 2014 (17 летни + 16 зимни)

Genata_WRC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Genata_WRC » Съб 31 яну 2015 11:01

Благодаря ви за отговорите!

Определено ще са ми от полза, както и на други хора като мен!

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”