мнения за 4motion?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: мнения за 4motion?

Мнениеот samo_pechka » Чет 15 яну 2015 2:08

radi_nrj написа:Сега, аз като човек притежавал една и съща кола на предно и quattro мога да кажа, че ако зависи от мен не бих се върнал отново на предно.
:beer Разглеждам оферти за бусчета из нета и...по инерция чукам и 4х4 опция , айде да видя и на предно какви има , гледам гледам ....и пак маркирвам 4х4 :icon_lol б@си заразата

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Пет 30 яну 2015 13:23

G3 написа:x trail ако става дума за дизела ДЦИ-то бягай далеч
Дюзите като при свеки дизел не я ли усетиш в началото криви или чупи биела
Турбото същатата работа разбие ли оста пак криви биела или я чупи и излиза през блока
Верига на мотора разтяга се/ скъпа смяна. Някой хора си мислят ,че коли с верига са вечни. на 200х се разтяга
Демпфер като на всеки дизел често тропа
DCI и като сяло комън реилите не са коли за нас. Тези майстори искат да изкарат пари от теб. Какво значи от Германия? Наясно ли сте че в Германия има и чужденци, не я ли купиш от Курт (оригинален немец) по добре потърси италианка. Истинската немска кола която всички познаваме като много здрава... май вече не съществува. Колите вече не са това което бяха през 90-те.

Момче, много си далече от истината! Съвестния германец, не си продава и не купува нищо по обява!Той купува жилища само през брокер и си продава колата през автокъща.Вече ми докарараха Хтрейл 2.2 CDI 136кс от такава автокъща. Този модел на Нисана е върха на японеца. Всичко е опростено и безкрайно надеждно.Вози, като Ауди, а има ръчно включване 4по4 като джиповете! Супер запазена на 9 години на реални 210 000км по сервизна книжка!Оказа се ,че и филтри и спирачни накладки са на цените на А4.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 30 яну 2015 18:05

лека и безавариина
само често си проверяваи маслото и стоиностите на дюзите........ icon_idea

Потребителски аватар
G3
Автомобил: Vw Sharan 7M
Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH

Мнениеот G3 » Пет 06 фев 2015 15:32

K22 написа:Момче, много си далече от истината! Съвестния германец, не си продава и не купува нищо по обява!Той купува жилища само през брокер и си продава колата през автокъща.Вече ми докарараха Хтрейл 2.2 CDI 136кс от такава автокъща. Този модел на Нисана е върха на японеца. Всичко е опростено и безкрайно надеждно.Вози, като Ауди, а има ръчно включване 4по4 като джиповете! Супер запазена на 9 години на реални 210 000км по сервизна книжка!Оказа се ,че и филтри и спирачни накладки са на цените на А4.

Ако беше толкова на 'ти' с немските продажби най-вероятно нямаше да използваш израза "Вече ми докарараха" силно се съмнявам някой да е обиколил 2-3 немски града да ти избере точния джип на теб. Просто е имало такъв джип платен в германия и затова са ти го нахвалили. Последвала е лека постановка и си мислиш ,че в България само ти си стиснал 7000лв. и можеш да поръчваш музиката. Все клоните към немските работи а в край на сметка им купувате боклука.Работата на тези който са ти докарали златния джип е да вземат някой лев а не да ти угодят. Защо си мислиш ,че този джип е продаден чрез "къща" по твои данни а не чрез официален дилър? Със сигурност съм се зблъсквал с доста повече от теб екстрайли и мога доста повече да кажа за тях. Най-много ме шокира "безкрайно надеждно" за каква надежност говориш при комън реила бе братле????????? ти въобще знаеш ли какво е CR правиш ли разлика меджу DCI i CDI. За това поколение мотори 500 000 км е почти непосилно като пренебрегнем консумативите. Знаеш ли каква е цената на една оригинална дюза? която в този мотор тя е консуматив? Сравния с една дюза с двигател от 90те години пак на нисан, какъв и е пробега и какви са последствията от нея. Просто си с нагласата ,че точно твоя нисан няма да се чупи защото така са ти казали и там историята с немците. Защо сравняваш с а4 защо реши точно с нея да сравняваш това ми прилича на гаражни разкази и убеждения по самозаключения. По това което си описъл по горе "а има ръчно включване 4по4 като джиповете" е все едно да кажеш колата е с хубави гуми значи е на малко километри и не е карано много защото гумите не са зносени :) Мойта пък е улеснено това нещо и колата само си преценява кога да е в режим 4х4 и кога не, а не аз постоянно да врътка и да се чудя в какъв режим да карам предно, задно, 4х4 или само леви. За мен това е недостатък защото ако си режим задно и ти трябва двойно какво правиш спираш неутрална щракаш ключове губиш инерцията и как потегляме после? Ще ти дам нагледен пример за 'ръчно включване 4по4 като джиповете" и 4motion Дърпам платформата и завалява сняг...супер карам си вече натрупва...идва байра давам си газ 2иното вече е сработило давам газ и ESP-то се обажда, ако бях с нисана какво трябваше да направя? Да хвърлям боб дали има наклони по пътя или да спра в снеговалежа и да си щракна двойното??? Върха на простотияна на нисан е ,че около 2005 нямам точна информация взеха да слага DCI мотори РЕНО?!?!!? Това за мен е продадена душа алчност за продажба на резервни части и севизни услуги. Иначе като цяло нямам лошо мнение за трайла найстина вози добре 136коня въври прекрасно и са с по хубава визия от наварата. пожелавам ти много безаварийни километри колкото и да е невъзможно това. Малко е като пожелание към умиращ човек да е жив и здрав дълги години. Прилагам и 1-2 снимка за да те убедя ,че имам малко повече опит от теб и разбирания за екстраил.

п.п дори и на аватара ми се вижда как дърпа един екстраил.
Прикачени файлове
1.jpg
2.jpg

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”