Покупка на автомобил на търг в ebay

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Kirocco
Автомобил: VW Scirocco Scala
Двигател: EX

Покупка на автомобил на търг в ebay

Мнениеот Kirocco » Пон 09 фев 2015 13:28

Здравейте,

Моля за помощ относно покупка на автомобил от ebay на търг.

Казуса е следният.

Спечелих на търг в ebay купе на автомобил без двигател. Автомобила се намира в Германия и вече съм изпратил фирма за вземане на купето на платформа. Те ще са там в сряда. Проблема е че продвача (герамнеца) искаше да му платя парите в кеш на място, а пък аз искам парите ми да са защитени според указания от ebay. Извърших плащането чрез ebay през Pay Pal. Начините за палащане в офертата бяха зададени като: плащане на място и чрез pay pal.
Проблема възниква от това, дали аз трябва да присъствам физически там за подписване на договора за покупко-продажба. Изпратил съм имена и адрес на продавача по мейл, но не ми е върнал все още никакъв отговор. Ангажирам и хора да пишат на немски, защото аз немски не разбирам. Другото, което е, че за да ме пусне системата за палащане на ebay за да платя през pay pal трябваше да задам адрес на доставка, защото доставка до България не е включена. Като адрес на доставката задодох неговия град от където ще се взема купето за да мога да продължа плащането. След като промених адреса на доставката системата ме допусна да платя. Общо взето от тук на татък възникват въпроси за който продавача не ме ориентира и не зная, какво да правя. В обобщение въпросите са ми следните.

Има ли вероятност заради адреса на доставка продвача да откаже да предаде автомобила?
Може ли да се изготви договор за продажба по предоставените мой данни на мейл и може ли фирмата за доставка на колата да ме представлява? (Имена и адрес по лична карта)
Колко струва договора за продажба в Германия на автомобил без двигател?(в случая не в движение).

Моля ако някой знае как се продцедира да съдейства.

Благодаря много!

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Re: Покупка на автомобил на търг в ebay

Мнениеот zografski » Пон 09 фев 2015 13:58

Не съм много компетентен, но предполагам, че за да могат да те представляват хората в германия и да направят покупоко продажбата или трябва на тяхно име и после в бг на твое да се прехвърли или трябва да им направиш нотариално заверено пълномощно, че могат да се подпишат вместо теб на договора за покупка на купето.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 09 фев 2015 14:00

Освен нотариално заверено трябва и да е преведено на немски, според мен.

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Пон 09 фев 2015 14:05

Точно това мислех да допиша, предполагам че наистина трябва да е преведено и на Немски, така че да може да важи този документ и в тази страна. Другия вариант е на името на човека дето ще ти я достави да я продаде и после в БГ той да ти я прехвърли, но става много дълго и широко.

Потребителски аватар
Kirocco
Автомобил: VW Scirocco Scala
Двигател: EX

Мнениеот Kirocco » Пет 13 фев 2015 15:05

Благодаря за информацията.

Нещата минаха успешно. Договора се изготвя само по три имена и адрес. Уточних се с продавача. Благодаря на хората, който изказаха мнение по въпроса ми. :th_up

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”