Здравейте,
Надявам се, че ще можете да ми помогнете с избора на следваща кола! Тъй като карам сравнително много- около 50-60 хил. км годишно, много държа на колата. Вече две поредни години сменям колите и все не ми пасват идеално. Нямам възможност за много нова кола с оглед на това, че с екстрите и мощността, която искам, просто ще ми дойде много скъпо, а и с тия километри, едва ли бих могъл да я карам повече от 2-3 години.
В момента карам бмв 330д автоматик 245 к.с. , но колкото и да е динамична и икономична ми се струва тежка и ... най- вече дизелова.
Искам нещо леко и пъргаво като Голф 5 или 6 gti, но нямам познати с такава кола и не зная как са от към шумове при скорост, разход при поддържане на скорост около 150 на автопилот, надеждност и тн.
Има ли съществен смисъл да е МК6 или запазен МК5? Кога започва производството на МК6?
Моля, някой ако има мнение, Базирано на опит, да сподели! :)

Golf 5/6 GTI
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: Golf 5/6 GTI
Mk6 започва да се произвежда от края на 2008г, реално на пазара се намират екземпляри от 2009г. до 2013г.
За мен имаше съществен смисъл да е Мк6 вместо мк5, защото интериора е много по-качествен, а на външен вид МК6 ми допада значително повече.
За теб има съществен смисъл, защото МК6 е значително оптимизиран по отношение на аеродинамиката и особено шумовете от вятъра при висока скорост. Също така можеш да избереш по-нов и по-малко амортизиран екземпляр при равни условия.
Имай предвид, че Мк5 GTI масово ги има по около 10 000лв, при Мк6 цената е Х2 и нагоре. В този ред на мисли не са твърде сравними.
Успех.
За мен имаше съществен смисъл да е Мк6 вместо мк5, защото интериора е много по-качествен, а на външен вид МК6 ми допада значително повече.
За теб има съществен смисъл, защото МК6 е значително оптимизиран по отношение на аеродинамиката и особено шумовете от вятъра при висока скорост. Също така можеш да избереш по-нов и по-малко амортизиран екземпляр при равни условия.
Имай предвид, че Мк5 GTI масово ги има по около 10 000лв, при Мк6 цената е Х2 и нагоре. В този ред на мисли не са твърде сравними.
Успех.

Изчакай още година и се насочи към 135и или 130и 272 к.с. Има ги и с чудесен автоматик.
Това само ако искаш да минеш на по-малка база кола.
Ако не си вземи същите двигатели в трета серия,просто смени дизела с бензин.
Аз преди 3-4 години направих като теб-слязох от Е93 на голф 6 гти автомат,пипнат при едни хора в Холандия на около 260 к.с. Голяма грешка беше както установих после.И откъм комфорт и откъм недозавиване на пътя и откъм стабилност на системите за асистент на шофера.
Но ако целта ти е да ти е по-евтинко,тогава спор няма взимай голфа и то 6 поколение.Петиците са много остарели морално вече.Ниската себестойност на годишна база поддръжка компенсира недостатъците.
Това само ако искаш да минеш на по-малка база кола.
Ако не си вземи същите двигатели в трета серия,просто смени дизела с бензин.
Аз преди 3-4 години направих като теб-слязох от Е93 на голф 6 гти автомат,пипнат при едни хора в Холандия на около 260 к.с. Голяма грешка беше както установих после.И откъм комфорт и откъм недозавиване на пътя и откъм стабилност на системите за асистент на шофера.
Но ако целта ти е да ти е по-евтинко,тогава спор няма взимай голфа и то 6 поколение.Петиците са много остарели морално вече.Ниската себестойност на годишна база поддръжка компенсира недостатъците.
Благодаря, колеги! Достатъчно ми беше вашето мнение, няма да е голф. :) Може би ауди А4 tfsi, ще го мисля.
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
според мен голф 5 гти е доста по симпатичен от голф 6 гти лично мнение да не говорим особенно ако е без ксенонови фарове
,относно вътре не мога да се съглася че е с по-скъпи материяли според мен са еднакви относно цената няма как да не се отрази при разлика от 5 години всеки може да погледне в мобиле.де и да види че под 6000евро за голф 5 гти около 2005/6 година трудно се намира свястна кола.Относно за колегата който казва че недозавива и системите не работят добре подбрани не съм останал с такова впечатление,мога да кажа че точно те вече доста пъти ме измъкват от ситуаций в който бях сигурен че не мога да се измъкна,просто тези коли не са направени за бг пътища смисъл като манталитет на каране особенно,ако настъпваш здраво. Хората не могат да преценят,че наближаваш толква бързо,а и ти не разбираш че тя е вече на 140-150км и когата трябва да спреш става интересно
.От 8 месеца карам такава просто не мога да сляза колата навартях и към 25000км и е просто уникална
Единствения проблем е че не можеш да спреш да натискаш педала на гаста
трудно се получава да я караш икономично
Пак изказвам казвам лично мнение.

- hooligan_sk
- Модератор
Разликата в интериорното изпълнение между мк5 и мк6 е от небето до земята.
Външния вид е основно въпрос на вкус, но като цяло мк5 не се вписва сред 7те поколения на модела. За мен муцуната му с тези балонести, тлъсти фарове е неприятна и нетипична. 

- de4o07
- Автомобил: VW Golf 5 GTI
- Двигател: BWA 2006
За интериора съм до някъде съгласен но външно вчера го паркирах моя до една мк6gti един час ги гледах не че е моя ама петицата по ме кефи не че не искам 6 но 5 е по як от където и да ги гледаш,за шумове в колата не знам кои е по добър предполагам че е шестака но съм карал с доста висока скорост и мога да кажа че е екстра.
- hooligan_sk
- Модератор
Въпрос на вкус. 

- de4o07
- Автомобил: VW Golf 5 GTI
- Двигател: BWA 2006
Абе вкус вкус ама дето се вика колкото повече толкова повече така че аз съм за голф 6.
- zoovanka
- Автомобил: VW Caddy MAXI Life 1395 TGI 109
- Двигател: 2016 1395 TGI метан
Горд собственик съм на голф5,хвърлил съм отдавна око на МК6 GTI,даже съм пуснал и тема във форума.От друга страна разбирам и тези които твърдят,че МК6 всъщност е МК 5,5
,разбира се тук веднага изключвам по горе посоченото изпълнение 2.0 TFSI 211 к.с.Всъщност 2/3 от удоволстието ти го предоставя агрегата.Купе ,окачване и разни копчелъци и глезотии са останалата 1/3.Може пък и да са прави......

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”