Тъй като съм в процес на издирване на нова кола и вече някаолко, които си харесаха ми ги взеха изпод муцуната реших да се хвърлям директно върху първото дето ми хареса и отговаря на поне 80% от изискванията ми. В случая гледам ей тази обява и съответните характеристики на модела.
По принцип този модел с този двигател ми се е мяркал доста рядко и от тук ми идват въпросите какво му има (освен че определено влиза във високия данък).
Интересуваме имате ли някакво мнение по въпроса, какво най - често издиша по тези автомобили?
Както и за какво да гледам като го видя утре (то вярно, че с гледане нищо няма да разбера, къвто съм диелетант, ама все пак)? Както и може ли да ми препоръчате някакво сервизче за бърза диагностика в района на кв.Западен парк, Красна поляна (гр.София).

Търся съвети за VW Passat Variant B4 - 2.0 16V (150 Hp)
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Търся съвети за VW Passat Variant B4 - 2.0 16V (150 Hp)
На пръв поглед не изглежда зле.Километрите са въртяни,аз карах такъв,моите по табло бяха приблизително толкова,но салона и волана ми бяха доста по-свежи.
Като цяло е здрав автомобил,стига ръждата да го не е нападнала.
Ел.стъклата са проблемни,имат един шантав комфорт модул.
За двигателя не мога да кажа нищо.
Сервиз:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=44549
Те са в района,който си посочил.
Като цяло е здрав автомобил,стига ръждата да го не е нападнала.
Ел.стъклата са проблемни,имат един шантав комфорт модул.
За двигателя не мога да кажа нищо.
Сервиз:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=44549
Те са в района,който си посочил.
- Dante681
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колега,
Току що се връщам от оглед на автомобила. Оказа се същата схема, в която попаднах когато си продадавах полото.
Роми са я взели на тънкана от някой без да прехвърлят и са си сложили отгоре някаква сума, а после ще си я прехвърлим с истинския собственик. А те обирт каймака.
За самата кола(ако някой има интерес да я гледа), проблеми с оборотите при газ и явно много калпаво сложена моноинжекция, свещи и кабели, кутия на въздушен филтър - за смяна, ходовата част отпред ми се стори хлабава, много шаваха предните гуми при спряло возило. Спукано гърне или някоя връзка се е разхлабила, колата яко гърмеше. Следи от ръжда по вратите, но по-скоро от одиране, а не че си е тръгнала сама. Трудно сменяне на скоростите и не знам дали е нормално, но съединителят беше страшно хлътнал навътре, не можеш да усетиш кога си го отлепил. Я проблем със скоростната кутия, я със съединителя.
За 1700лв ми се струва минавка.
Току що се връщам от оглед на автомобила. Оказа се същата схема, в която попаднах когато си продадавах полото.
Роми са я взели на тънкана от някой без да прехвърлят и са си сложили отгоре някаква сума, а после ще си я прехвърлим с истинския собственик. А те обирт каймака.
За самата кола(ако някой има интерес да я гледа), проблеми с оборотите при газ и явно много калпаво сложена моноинжекция, свещи и кабели, кутия на въздушен филтър - за смяна, ходовата част отпред ми се стори хлабава, много шаваха предните гуми при спряло возило. Спукано гърне или някоя връзка се е разхлабила, колата яко гърмеше. Следи от ръжда по вратите, но по-скоро от одиране, а не че си е тръгнала сама. Трудно сменяне на скоростите и не знам дали е нормално, но съединителят беше страшно хлътнал навътре, не можеш да усетиш кога си го отлепил. Я проблем със скоростната кутия, я със съединителя.
За 1700лв ми се струва минавка.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ня кое казваш моноинжекция?Dante681 написа:калпаво сложена моноинжекция
Не си купувай кола с обикновена газ или поне си планирай разходите по смяната с ГИ!
Ако всичко е наред, тази комбинация на купе и мотор е много прилична. 1700 е твърде ниска цена за поддържан автомобил, а изоставен не си заслужава да се купува.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”