Съвет при покупка на Passat 5.5

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: Съвет при покупка на Passat 5.5

Мнениеот Vlad777 » Съб 22 авг 2015 12:21

betaserk написа:Дори да се спестява по милион пак не искам такава! Евтиното винаги излиза по скъпо!

И какво общо има мнението ти с темата?! Какво искаш и какво не искаш си е лично твоя работа и честно казано никой тук не го интересува, така че избягвай да споделяш подобни лични дерзания във форума.

Отвори си фейсбук профил и си пиши там на твоята си стена каквото искаш, а не сери по темите във форума, където хората са дошли да получат съвет и да споделят опит, а не четат врели-некипели от хора, които си нямат и представа за какво говорят.

Честно - това ти е последно предупреждение. При следващо безсмислено мнение ще има други мерки.

Потребителски аватар
stoev87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoev87 » Съб 22 авг 2015 12:50

Vlad777 написа:
Ауди А3 1.8 125 к.с. бензин/газ - най-добре за градско 14 литра газ + 1 литър бензин на 100 км градско в час пик (16 лв/100 км)

Голф 4 1.9 TDI 131 к.с. - става и за градско, но излиза с 30% по-скъпо от Ауди-то, защото със същото каране в същия час в центъра на София харчи 8.5-9.5 дизел (21 лв на 100 км).

Абсолютно съм съгласен с това което си написал колега - посочените стойости за разхода са коректни мога да го потвърдя от моя опит също . Но ... ;) Не трябва да се забравя че в случая голфа е доста по-пъргавата и приятна за шофиране кола . Динамиката на двете коли доста се различава особено в доускоренията дори ако се кара на бензин а в случая говорим за газ където има ~10% загуби .

http://www.zeperfs.com/en/duel402-562.htm

Иначе съм съгласен че по-евтино от на газ няма макар че винаги първоначалната инвестиция за монтажа на АГУто се забравя да се включи в тези сметки както и времето загубено за ходене по майстори , центровки и средства за поддръжка , непълноценен багажник и т.н. А както знаем времето също е пари. Газта е най-евтиния вариант но все пак е един компромис от пуста немотия ако не беше така всички коли щяха да излизат фабрично на газ. То хората са го казали - дизела е за огрев - газта за готвене :icon_lol

Потребителски аватар
ПламенПетков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ПламенПетков » Вто 12 апр 2016 15:41

Здравейте харесах един пасат 2005г 1.9 tdi 131к.с 4motion но има проблем с въздушните възглавници има някакъв датчик под волана който контролира всички възглавници някой запознат ли е как се сменя колко струва и дали изобщо проблема е в този датчик . а относно тези алуминеви носачи лесно ли се чупят как се ремонтират благодаря предварително

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Вто 12 апр 2016 16:46

Vlad777 написа:
betaserk написа:Дори да се спестява по милион пак не искам такава! Евтиното винаги излиза по скъпо!

И какво общо има мнението ти с темата?! Какво искаш и какво не искаш си е лично твоя работа и честно казано никой тук не го интересува, така че избягвай да споделяш подобни лични дерзания във форума.

Отвори си фейсбук профил и си пиши там на твоята си стена каквото искаш, а не сери по темите във форума, където хората са дошли да получат съвет и да споделят опит, а не четат врели-некипели от хора, които си нямат и представа за какво говорят.

Честно - това ти е последно предупреждение. При следващо безсмислено мнение ще има други мерки.

Аз, като възпитан човек ще се извиня, макар че не знам защо ми се скара, изказвах си мнението по въпроса. За мен газта е ужас/лично мнение/,/само мнение/ да нямал съм автомобил на газ и нямам и намерение да имам, това се опитвах и да кажа, както и да е. Извинявам се!

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”