Мнение за Seat Toledo 2.3i V5 150hp

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Станислав.Толчев
Автомобил:
Двигател:

Мнение за Seat Toledo 2.3i V5 150hp

Мнениеот Станислав.Толчев » Сря 13 апр 2016 7:21

Здравейте колеги,

Предстои ми закупуване на гореспоменатия автомобил, искам да попитам за евентуални проблеми и адконможе собственици да споделят впечатления за автомобила, поддръжката и т.н. Знам, че двигателя няма динамиката на 1.8Т, но колата не ми трябва за състезания, а и основно ще я кара приятелката ми.

П.П. Хубаво е може би да спомена, че колата е с газов инжекцион монтиран в чужбина.

Предварително благодаря!

Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Re: Мнение за Seat Toledo 2.3i V5 150hp

Мнениеот Dagestan » Сря 13 апр 2016 9:58

Ако е с климатроник, дисплея често изгаря. Ако колата е седяла дълго време без да е карана, или без да е използван климатика/климатроника, на 99% компресора може да е заминал, това трябва да се провери. Минете на автомивка, след това ако е мокро в краката на шофьора и пасажера, значи има за смяна уплътнения на металните кори на вратите. Ако дълго време е пропускала вода вътре, може да се очаква тапицерията на тавана да се разлепи. При каране, не трябва при завиване да се чуват стържения/скърцания/виене, защото може рейката да е тръгнала. Праговете трябва да се проверят, ако е от по-северна държава в Европа внесена колата, може да е набъбнала боята и да започне да се бели. Също долната част на предните калници до прага е много уязвима на ръжда.

На мен лично, като визия много ми допада този модел(затова и карам такъв), но вътре, на задните седалки е много тясно, това трябва да се има впредвид. На 2.3 скоростите са му доста дълги и ще е приятно на дълъг път. 150к.с. са предостатъчно и не вярвам да ви се стори слаба колата. Двигателя е с верига, но яко е на много километри и е разтегната, може да се наложи смяна - ще струва около и над 500лв., но това е единственият неприятен евентуален ремонт. Виж каква марка е газовия инжекцион, защото ако няма представители в България, при евентуален проблем, може да се окажете в доста неприятна ситуация.

Към момента не се сещам нищо повече, ако имате конкретни въпроси, ще се радвам да помогна.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: Мнение за Seat Toledo 2.3i V5 150hp

Мнениеот samo_pechka » Сря 13 апр 2016 19:02

Кажи за да се смени ангр.верига какво се прави :)
П.п. аз си го харесвам този мотор и бих го предпочел пред 1.8т със същата мощност. Турбото и четирите бобини ми идват малко в повечко ( също и обтегачите и ...клапаните на главата и..други работи )

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”