Закупуване и внос на ремарке

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Закупуване и внос на ремарке

Мнениеот samo_pechka » Чет 11 апр 2013 20:41

Имам едно питане колеги. Става въпрос за внос на ремарке от EU (Германия). Мисля да си сменя моето към лятото . Оттам документите -ясно. Въпроса ми е тук после какво се плаща ? Става въпрос за екотакса - има или няма такова жУвотно :confused Инак за реда и самата регистрация , не вярвам да е по различно от регистриране на нововнесен автомобил, освен за екотаксата - там не знам как е :redface ...

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: Закупуване и внос на ремарке

Мнениеот Vlad777 » Чет 11 апр 2013 21:07

Разделих темата, защото е хубаво да си е отделна и мисля, че ще е интересна.

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Чет 24 юли 2014 21:25

Знам ,че е стара темата , но да добавя инфо относно внос на ремарке от Германия.
Необходими документи и цени за износ : договор за покупко-продажба ( основно необходим при рег. в Бг ) , транзитен номер с червена ивица , цена около 19-20 ойро , застраховка за 2 седмици : около 55 ойро , за месец мисля беше 65 ойро ( да не се бъркам нещо ) , подготовка на документи : около 33 ойро , дължи се и данък за периода на застраховката ( не мога да дам там точно инфо , но не е много, ще видя след като получа извлечение от сметката ) .
При регистриране в КАТ - Бг : платена гражданска отговорност , превод на ДПП ,голям и малък талон ( немските) , не се плаща екотакса , както е при регистрация на автомобил, лична карта. Ако има ТЮВ , искайте си талончето за минат преглед.

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Нед 17 апр 2016 21:57

Знам че темата е малко стара, но съм намислил лятото да купувам и аз ремарке от Германия. Цените на новите ремаркета за мотори са около 400 лева надолу от БГ пък и от Германия ако го внеса мога да му взема ДДС-то та идва близо 500 лева по-евтино, друг е въпроса че в БГ не държат и почти никаква налиност, внасят по 20на ремаркета на година а си се продават явно. Въпроса ми е такива ли са документите като описаните по-горе от колегата, при покупката на чисто ново ремарке без немска регистрация ?

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Пон 18 апр 2016 8:21

За чисто ново , без първа регистрация, всички документи ти ги оправя търговеца. Не се занимаваш с нищо :) предния ден си харесваш едно, на втория отиваш, плащаш , закачаш го и газ :) . Ако има т.н. еднодневна регистрация ( прави се с една особена цел, при нови си задължен да ги продаваш на опр.цена с опр. надценка, при така нареченото Tageszulassung това са си пак нови ремаркета , но с този трик има по-голяма свобода да се определи цената на ППС/МПС и тя е винаги по-ниска , т.е. клиентът "печели", търговецът и той , хем не е нарушил договореностите си с предприятието, хем се оттърва с по-малка надценка от колата, хем му върви оборота :) )
Ако е с търговска цел ( да се купят бройки с цел препродажба в Бг ) там не съм много наясно, но тогава се купуват само с фактура директно на фирма и ти вече тук в Бг ги продаваш пак с фактура и нач.ДДС

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”