Здравейте колеги, реших да се допитам до вас за няколко мнения повече, че ще вземаме кола за жената а пък нали ги знаете тях ги интерсува само външноста :D. Та тя си е избрала 2 коли. Мазда 323 1.8 16в 115 к.с. dohc 2000г и Алфа Ромео 159 1.9 jtd 115 к.с. 2004 фейслифт. Маздата е от джамбаз, покупката ще е до късмет нали знаете, карах я доста пъргава колица, тих двигател, лята джанта летни гуми + железни джанти със зимни гуми, но ми направи впечетление,че антифриза е доста тъмен даже го помислих това казанче за рейката маслото или спирачната течност , цената и е 2900 ама не сме се пазарили.
Сега малко за алфата от сигурен човек е автомонтьор, също доста се дърпа, добре работи двигателя, но като ходих да я гледам човека я беше карал и беше загряла та незнам как пали на студен двигател, но мисля че няма да има проблеми. Коман реал двигател, твърд маховик, регистрирана, обслужена, сменени дискове, носачи доста екстри има в сравение с маздата ,а цената и е 4200 с чифт зимни гуми. На мен лично по ми харесва алфата отколкото маздата, но ме спира това че е дизелова и незнам какви са им слабостите на тези JTD двигатели. Имал съм помпа-дюза и знам горе долу за какво става дума с тея дизели. Ето и обявите:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=e0zrcb
http://www.cars.bg/c1638500

Покупка на автомобил за жената
-
- Автомобил:
- Двигател:
Покупка на автомобил за жената
Последна промяна от kokoshinko на Съб 28 май 2016 14:01, променено общо 3 пъти.
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Re: Покупка на автомобил за жената
Алфата като е от сигурен човек го питай защо предницата е фейс лифт, а задницата не е. За JTD съм чувал че са добри двигатели, но нямам опит с тях. Маздата, ако няма ръжда, е по-добрият избор за мен, вътре е по-широка от Алфата, която пък е неоправдано тясна за своите размери. Единствено цените не ми харесват и на 2-те коли. За мен реалната цена на Маздата е 2000-2200лв, при положение, че не е регистрирана, а Алфата ако е фейслифт и наистина е 2004г. може би ще си струва ако е около 3000лв.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Маздата няма ръжди и забележки както и алфата, но ми направи впечетление че на маздата ламарината е доста тънка, защото като я натисна с ръка вратата в средата и се огъва с лекота и ме притеснява да не вземе да ръждясва защото ще стои навън, отдолу не е изгнила гледахме я, антифриза ме притеснява леко защото е тъмен даже на снимката с двигатела казанчето се вижда(до кутията на въздушния филтър), но предполагам, че трябва да се смени. Не съм се пазарил за цените, но и 2-те ще са поне с 300 лв надоло ама да кажем, че цената не е толкова от значение понеже голяма част от парите не ги давам аз.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Поддръжката на 323 е като на Голф 3-ка, ако си сигурен че купето е здраво и искаш евтин за сервизиране автомобил, купувай смело!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Май май маздичката ще е, че по-компактна и ще и е по удобна макар че до последно тя караше октавия комби и мисля че няма да има проблем с алфата, ама това италианско jtd нещо не ми вдъхва доверие, пък и лично аз съм на принципа или японско или немско.
- Mario951
- Автомобил:
- Двигател:
Ами във Фолксваген форум питаш между Мазда и Алфа, как точно да ти отговори човек
Аз имам 156 и ми е малко трудно да се впечетля от друга кола за сходни пари или от друга кола среден клас от рода на Форд, Мазда, Опели и прочие. Ако се зачетеш в Алфа форума ще забележиш, че масово се препоръчва JTD моторът и че дори с малко софтуерни настройки могат без проблем да се изкарат още коне и от 1.9 и от 2.4 без да е някакво голямо стресиране за мотора, т.е казват че е сравнително здрав като за модерен дизел.
Въпреки това не се ангажирам да препоръчвам, всеки сам си носи кръста с тея коли на 10-15+ години
Тук-таме имам проблеми с електрониката, наистина болка на много италиански коли, ама аз за моята бензинова с газов инжекцион и бройх половината на това, което на тебе ти искат за тази "фейслифт" само отпред, както спомена колегата в предишни коментари.
Всичко е руска рулетка нали знаеш, ако колата е читава ще й се радваш дълго време.

Въпреки това не се ангажирам да препоръчвам, всеки сам си носи кръста с тея коли на 10-15+ години

Всичко е руска рулетка нали знаеш, ако колата е читава ще й се радваш дълго време.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами аз сега съм с пасат 2002г 2.0 бензин и съм много доволен, преди бях с бора помпа дюза 115 кс много патих от нея и затова минах на бензин. А мойта си е харесала тези 2-те и до преди малко викаше че иска маздата, сега се чуди за алфата. Алфата ми харесва но ме е страх вече от този дизел и предпочитам бензинова кола. От година някъде имам пасата мога смело да кажа че се родих, като изключим разхода на гориво, но това мен не ме бърка.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Колега,явно си случил на барутник.Аз карам 2ри диз.курник и нямам оплаквания ,ни от реното,ни от вентото.JTD е един от добрите комън- рейли.Да не кажа най-добрия и непретенциозния от тия години.Дори и някои от немските автомобили го ползват.Иначе другото по Алфата си е малко по-скъпичко и усложнено-което пък рефлектира на труда на майсторите.За японката-гният като опелите.За мотора не знам.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”