Избор на Голф4

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Re: Избор на Голф4

Мнениеот Bai Sando » Сря 08 юни 2016 14:18

За тия пари ще си купиш класи над тоя голф,но с друга марка.
Тоя не познава парите,аз лично повече от 4 бона не бих дал за него.
Наистина трябва да има много луди в тая държава да броят толкова пари за кола нов внос :no

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Сря 08 юни 2016 14:40

Bai Sando написа:За тия пари ще си купиш класи над тоя голф,но с друга марка.

Това е съвсем друга тема. Хората голф искат за да са "като хората".

Потребителски аватар
IceHeart
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.8 AGN

Мнениеот IceHeart » Сря 08 юни 2016 16:38

Когато ви се вижда дадена стока скъпа, било то автомобил, телевизор или пералня, веднага търсите друга оферта. Аз бих направил така. Тръсиш кола от частно лице, регистрирана и караща се, а не стояла в гаража. Цената може и да е същата, но поне ще вземеш караща се кола, която върши работа всеки ден /не говоря да се товари с тухли и финна вар/ а кола която превозва собственика постоянно. Можеш да я тестваш и да караш колкото решиш. Докато тази кола на обявата, няма да можеш и до бензиностанцията да отидеш с нея, защото няма номера, не е и обслужена със сигурност.
Дали си струва самата обява, всеки сам решава. Но докато не отидеш на място, няма как да знаеш.
Много ми е странно, кола на 15 години, КАРАНА в чужбина, идва при нас без драскотина. Дръжката от вътрешната страна, лъска. Сякаш собственика с ръкавици я е отварял вратата, за да не я драска.
Всичко се магери, и боядисва както каза колега по-напред.

Потребителски аватар
Бай Иван
Автомобил: Skoda Fabia I Seat Alhambra
Двигател: ASY AWC

Мнениеот Бай Иван » Сря 08 юни 2016 18:00

Има хора и хора, коли и коли. Лично аз бих дал тези пари при условие че километрите са реални. За целта взимаш вин номера и проверяваш във Порше какво точно седи като история. Ами ако километрите са й реални дали пък кинтите вече няма да се виждат толкова много....?
Проблем ще се яви тогава ако колата не е карана с години.
Отиваш гледаш,палиш, дръпваш едно кръгче около къщата, взимаш вин номера и туко виж си оцелил хубава кола. И да се похвалиш. Мислим винаги позитивно.....първо :biggrin
Само не се метай преди да направиш проверка, щот емоцията замаглява разсъдъка.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 08 юни 2016 18:18

Автора да има в предвид че тази кола за един много кратък период от време ще глътне още едни поне 2000лв. без евентуални ремонти.
Щом му харесва да гледа и да купува, само да предвиди и тази сума в зара.

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Чет 09 юни 2016 9:46

IceHeart написа:Много ми е странно, кола на 15 години, КАРАНА в чужбина, идва при нас без драскотина. Дръжката от вътрешната страна, лъска. Сякаш собственика с ръкавици я е отварял вратата, за да не я драска.

Няма лошо търговецът да е изгладил всички проблеми по външния вид. Иначе трябва да се занимава купувача, което освен пари струва и време. А ако е очукана и се успокояваш, че "поне" е в естествен вид, няма гаранция, че не е била още по-зле и да са оправили само огънатите елементи.

Бай Иван написа:Лично аз бих дал тези пари при условие че километрите са реални. За целта взимаш вин номера и проверяваш във Порше какво точно седи като история. Ами ако километрите са й реални дали пък кинтите вече няма да се виждат толкова много....?

Какъв е шансът в Порше да видиш пълна история? Някъде 1-2%. Ще видиш история до изтичане на гаранцията. Виждаш примерно, че на 5-тата година е била на 70хил и какво следва: 1) явно мамят, щом за останалите 9г трябва да е въртяла само 30хил; 2) явно не е на 90хил, но има шанс да е под 300хил, което хем е хубаво, хем е пълна мъгла.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”