Здравейте, имам чудене относно тези два масови двигателя монтирани на голф и тигуан. Тъй като съм се заел да избера кола за моя близка искам да и препоръчам правилната комбинация. Аз самия съм имал пасат но в момента имам късмета да карам два страхотни немски автомобили(S6-2.2Turbo и А6-3.0ТДИ-V6) така че познавам добре ВАГ групата. Като концепция Тигуан е на базата на голф само че е по-висок но реално като техника е идентичен.
Моторите които съм набелязал са масовите 2.0ТДИ-140Hp и 1.4ТСИ-140Hp като и двата се куплират с DSG или ръчна кутия.
Дизела върви много добре и с DSG и с ръчна кутия като поддръжката е малко по-скъпа от бензина. За бензиновия не знам много но като цяло четах че имат проблеми с разтегнати вериги и прочие и че тези с DSG имали проблеми защото кутиите са два типа
В момента на фокус е Голф-6 - 2.0ТДИ-140кс - 4motion - доста запазен и Тигуан 1.4ТСИ с DSG.
Моля нека да дават мнения хора които имат коли с тези мотори.

Голф/Тигуан 2.0TDI vs 1.4TSI
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Голф/Тигуан 2.0TDI vs 1.4TSI
Мненията са си мнения, ама нека твоята позната се качи да покара и двата, за да добие обективна представа. Може едното от двете предложения да й допадне много повече от другото и така хорските мнения да станат излишни просто.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”