Съвет за семейна кола Комби или Ван до 6000 лв.

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Re: Съвет за семейна кола Комби или Ван до 6000 лв.

Мнениеот Asko VW » Нед 13 окт 2013 11:59

tester написа:Решил съм да го сменям за по-новичко и по-конфортно и по моя преценка малко по-голям багажник.

В такъв случай забрави Киата, за другите не знам, но това съм го пробвал (по молба на приятел) и като се изключи приятно пъргавото моторче (поне като е празна)и отзивчивото управление, всичко останало е разочароващо. Вътрешно пространство - теснотия, пространството за краката на задните пасажери изключително оскъдно, багажник твърде малък за комби и с неудобен достъп. Окачване - имах чувството, че отново съм седнал в стария си Кадет, доста твърдо, усещаш всяка неравност.
Когато го пробвах вече бях със сегашния Пасат и усещането не беше приятно, споменавам го защото и ти от гледна точка на пасатаджия ще го преценяваш.

tester
Автомобил: Sharan 2000 7M
Двигател: ATM + LPG - 2000g

Мнениеот tester » Нед 13 окт 2013 21:00

Благодаря Asko VW и аз не съм чувал добри отзиви, но го включих с надеждата, че може да са пооправили нещата в новите модели :). Никой нищо не казва за Ford-a?

Потребителски аватар
Mr. S. King
Автомобил: Passat
Двигател: TDI 1995-1999

Мнениеот Mr. S. King » Съб 25 яну 2014 1:28

На Ц-Макс му е слаб този мотор. Същото важи и за Лансъра и Зафирата. Ако искаш газ по-добре да е по-голям мотора и при трите модела. Иначе Шаран/Алхамбра и Пасат са подходящи модели било то на дизел или газ. Според мен гледай ВАГ-ове с 1,9 ТДИ 90/110к.с. или 1,8/2,0 бензин/газ. Мазда до 2006-2007г. гният много особено 626, 121, 6 и Премаси.

tester

Мнениеот tester » Вто 14 юни 2016 21:03

В крайна сметка от 2 години карам Алхамбра 2.0i/газ 2001г. Харчи си масло 1л. на 2500км., но до колкото четох тук и там си е около толкова нормално. Колата на е на 200 000 км., но кой знае дали е пипната. Разхода на газ е 11-12 смесено. Ами това е. Поне да завършим темата.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 15 юни 2016 7:10

Кое му е нормалното на този разход на масло ... :gruebel
Хубавото в случея е че постоянно си с ново масло, само от време на време трябва да сменяш филтъра :smile

tester

Мнениеот tester » Сря 15 юни 2016 7:55

Да и аз това правя :smile Така на 10 000км. съм си все с ново масло.
Не знам кое му е нормалното, но повечето колеги, които съм питал сменят какво ли не и разхода почти не се променя.

Volkswangel
Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
Двигател: 2015

Мнениеот Volkswangel » Сря 15 юни 2016 8:20

tester написа: Аз в момента карам Passat 3 1.6V 101 коня комби бензин/газ. Решил съм да го сменям за по-новичко и по-конфортно и по моя преценка малко по-голям багажник.

Ами колега ти де факто имаш това което търсиш...... Аз лично не бих си взел нито една от твоите предпочитания. Търсиш по голям обем на багажника, а в същото време курдисваш бутилка с газ в него.
Вземи си един читав дизел Пасат В5.5 комби и се радвай на живота.Тъй де, няма да изневеряваме на марката.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Сря 15 юни 2016 9:01

tester написа:Не знам кое му е нормалното, но повечето колеги, които съм питал сменят какво ли не и разхода почти не се променя.

viewtopic.php?f=5&t=456020&hilit=AQY
Разгледай тази тема.
Volkswangel написа:Вземи си един читав дизел Пасат В5.5 комби и се радвай на живота.Тъй де, няма да изневеряваме на марката.

Прочете ли,че вече си е избрал автомобил?

Volkswangel
Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
Двигател: 2015

Мнениеот Volkswangel » Сря 15 юни 2016 9:42

Zdravko Zankov написа:
tester написа:Не знам кое му е нормалното, но повечето колеги, които съм питал сменят какво ли не и разхода почти не се променя.

viewtopic.php?f=5&t=456020&hilit=AQY
Разгледай тази тема.
Volkswangel написа:Вземи си един читав дизел Пасат В5.5 комби и се радвай на живота.Тъй де, няма да изневеряваме на марката.

Прочете ли,че вече си е избрал автомобил?

Да бе, това е било много стар пост, не видях.... :confused

Потребителски аватар
martinesto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martinesto » Съб 18 юни 2016 13:51

Имам в семейството един Спейс Стар 1.3 86 к.с. Като цяло е много здрав автомобил, маневрен, удобен със приятен дизайн.
Има хубав интериор със анатомични седалки, багажника е приличен и по-голям от този на Голф, например.
Маневрена е и е подходяща за градски условия, вози комфортно на дълъг път и има достатъчно място за пасажерите на задните седалки.
За 10 г и над 80 хил.км по родните пътища са сменяни единствено задни пружини, които са доста нежни и при сериозно товарене омекват бързо.
Мотора не пипа грам масло, колкото и странно да звучи, колкото му се налее толкова се източва.

Както подобава освен плюсове има и минуси :

1. Двигателят е много слаб за това купе, буквално като се пуснат фарове и почва да се спъва.
2. При пуснат климатик е кошмар за изпреварване и разхода скача поне 2 л отгоре.
3. Води се малко екзотичен автомобил и частите като цени са малко стряскащи, за кола от този клас.
4. Малко е капризна за качеството на бензина, което е нормално при малък мотор.

Подкрепям, мнението на колегата да се насочиш към Пасат, като за тези 6 бона ще получиш много повече комфорт, динамика и удоволствие от шофирането. Да не споменавам огромният багажник, който може да побере без особена трудност на цяло семейство багажа. Правя това сравнение на база личният ми Пасат б5.5 комби.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”