Автомобил за лице с ТЕЛК- автоматик, модел, преустройство

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
NGC 7092
Автомобил:
Двигател:

Re: Автомобил за лице с ТЕЛК- автоматик, модел, преустройство

Мнениеот NGC 7092 » Сря 03 юли 2019 21:42

niks76 написа:Мога да се ангажирам с инструкторски педали от ситроен ц3 2011г,за пари не се говори(могат да се приспособят на почти всичко с ляв волан)

Приемам макар, че ми е крайно неудобно, ако става дума за подарък, дори бих отказъл. Виж ако е с връщане (споменаваш без плащане) категорично съм за. Но първо колата. Във всеки случай благодаря.

goppa написа:Нещо двуврато също е вариант. Вратите им са по-големи от тези на четиривратите.

Това ми беше буквално първия избор. Изглежда не съм се заблудил, че техните врати са наистина широки, в някои случаи изглеждат доста по широки.
Възпря ме това, че при избор на такъв автомобил (това не беше ли купе :redface ) задължително отивам на вариант с ламборгини механизъм за шофьорската врата, а това вече са доста пари (лично мнение).
Не е превземка (вече би трябвало да е ясно), но при стандартан двуврата кола LSD механизмът е задължителен.
Мисля за ситуация при която някой няйъде е спрял на да кажем 20-30 см от врата. При това положение няма влизане.
Или ако ми се наложи, а то ще се случва често, да спра на място или паркинг където няма места за инвалиди сега пък не мога да си изляза. Голям майтап. :biggrin

А може би е добре да уточня, че обсъждаме автомобил за не висок човек, но поради характера на проблема (да не го описвам сега подробно) ме бройте да кажем 170-175 см.

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Пет 05 юли 2019 10:04

Хрумва ми една идея, но не знам дали в действителност, на практика ще е приложима за теб. Ако се вземе някаква баничарка с по-висок покрив (има такива Кадита и Фордове, не знам какъв беше модела) и се преправи шофьорската седалка да е въртяща се. Идеята е да се качваш през страничната плъзгаща се врата, да сядаш на седалката и да се завъртиш в позиция за шофиране. Колкото до автомобилите с десен волан, от една страна у нас тези коли са с около 1000 лв. по евтини от аналогичен автомобил с ляв волан, но по мое мнение шофирането на такъв автомобил у нас е меко казано тегаво, граничещо с опасно.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Пет 05 юли 2019 10:54

Имам приятел, който кара ван със задна плъзгаща се врата. Стига до нея с количката, прехвърля се сам на седалката, придърпва количката до него, разглобява я за 20 секунди и заминава. Той е обездвижен от кръста надолу и подава газ и натиска спирачка с ръце. Ако мислите, че е възможно това, мога да ви запозная и да се пробвате. Ванчета има в този ценови диапазон, със сравнително кофти автоматици.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пет 05 юли 2019 11:12

как минава от задната на предната седалка ?

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Пет 05 юли 2019 12:05

Сега ми хрумна нещо по-лесно и практично от предния ми пост. Вместо да се върти шофьорската седалка, може да се плъзга на зад. В смисъл да се удължат релсите, на които е седалката и тя да се изтегля/плъзга на зад до страничната плъзгаща се врата. Отваряш тази врата сядаш на седалката и се изтегляш на пред към волана, после обратното. Единствено трябва баничарка или ванче с плъзгаща се врата и от лявата страна. Само не знам имали баничарки с автоматична трансмисия.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 05 юли 2019 18:47

То има и електрически седалки с копчета на кабел, които се извъртат и излизат почти извън колата и се връщат на място, ама такава седалка е над бюджета за кола на колегата като цяло. Адски трудна работа ще е като цяло при така поставените условия

NGC 7092
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NGC 7092 » Съб 06 юли 2019 3:09

Ще се търси двуврата с широка врата и LSD от китайците, ще се вдига и бюджета - тази част още не ми е ясно как ще стане, но решението е взето без право на избор :icon_lol , а по отношение на предложенията за седалката...... ами няма да стане. Единственото нещо което съм обмислял преди почти 2 години беше вариантът предложен от К.Одаджийски. Преди 2 години бях започнал да я чертая на компютъра, но без кола се отказах. Малко по-късно направих детайлен анализ и се оказа, че в моя случай решението е неработещо! Добре, че го осъзнах на време. Проектирането, за сам човек, би отнело поне 3 месеца. Сглобяване и настройки .... :screwy

Започнал съм да оглеждам двувратите автоматици, ако нещо си харесам ще питам. Само се надявам, че предвид това за кои автомобили е форума да не възникне проблем. Ако все пак има ограничения относно такава бъдеща дискусия, ще потърся някой по-общ авто форум. Просто по-лено би било тук, по очевидни причини.

Накрая знаете ли на американските и японските коли подръжката им трудна ли е или е като да седнеш върху таралеж? Има ли смисъл въобще да ги заглежам?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 06 юли 2019 6:46

Няма проблем да питаш за всички марки коли. Американските и японските, не са лоши коли една част от тях. Проблемите са с намирането на хубави части, които пък не са много евтини, но все от някъде трябва да се започне.
В такъв случай ако ще се вдига бюджета, огледай се за някоя тойота ярис с две врати. Има дизелови 1,4 за около 4 до 5 хил лв

Потребителски аватар
Бай Иван
Автомобил: Skoda Fabia I Seat Alhambra
Двигател: ASY AWC

Мнениеот Бай Иван » Съб 06 юли 2019 8:07

Двуврат автомобил с наистина големи врати е 124та, купе на Мерцедес. Има го във вариант с автоматик.
Проблемите са че е "кош" на почти 30 години, и че е със "задно".

Шаранът се предлага с въртящи седалки. Редки са но ги има + автоматик.

NGC 7092
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NGC 7092 » Нед 07 юли 2019 20:47

Бай Иван написа:Двуврат автомобил с наистина големи врати е 124та, купе на Мерцедес. Има го във вариант с автоматик.
Проблемите са че е "кош" на почти 30 години, и че е със "задно".

Шаранът се предлага с въртящи седалки. Редки са но ги има + автоматик.

Извинявам се, но ако това е някакъв автожаргон, знайте че не го разбирам. :redface

Потребителски аватар
Бай Иван
Автомобил: Skoda Fabia I Seat Alhambra
Двигател: ASY AWC

Мнениеот Бай Иван » Пон 08 юли 2019 17:08

Обявите са примерни:
https://m.mobile.bg/details/11557836050691331

https://m.mobile.bg/details/11561193890844003

Предните седалки на vw sharan, се въртят в посока към вратата, но са редки екземплярите с тази екстра. Можете да погледнете Ford Galaxy и Seat Alhambra, тъй като се произвеждат в един завод и са на една и съща поточна линия.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”