Покупка на VW Passat B8 2.0biTDI

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
ГеоргиЯнакиев
Автомобил:
Двигател:

Покупка на VW Passat B8 2.0biTDI

Мнениеот ГеоргиЯнакиев » Пон 16 дек 2019 7:44

Здравейте!
Предстои ми покупка на Passat Variant 2017г, с битурбо мотора. Ще го взема от Германия, от официално представителство на марката. На 128000км. е, с един собственик.
В момента карам A6 C7 facelift 3.0tdi, като до сега не съм имал VW. Прочетох повечето теми тук, но ще съм благодарен ако някой ми даде по- точна информация за модела и какво да проверя, като отида на място.
Другият ми въпрос е къде мога да направя проверка по VIN номер, за обслужването и ремонтите, които са ѝ правени до момента? Дали някой от форума предлага подобен тип услуга?
Поздрави! :smile

Потребителски аватар
alpinab
Автомобил:
Двигател:

Re: Покупка на VW Passat B8 2.0biTDI

Мнениеот alpinab » Пон 16 дек 2019 9:04

ГеоргиЯнакиев написа:от официално представителство на марката.

Колега,

Защо трябва изобщо да търсиш някой от форума. Ти купуваш от представителство. Там ще ти кажат какво и защо е правено по колата. Това не е някаква "секретна тайна".
Колкото пъти съм гледал коли от Порше било то купени от БГ и върнати за препродажба или ДасВелт ауто коли, толкова пъти са ми казвали какво е правено по колата според досието й. Независимо дали е гледана в БГ или страна Х (ДасВелт ауто коли).

Успех!

ГеоргиЯнакиев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ГеоргиЯнакиев » Пон 16 дек 2019 9:19

Защото ще ми го кажат като съм на място, в Германия. Идеята ми е ако мога да проверя преди това колата, за да не се разкарвам излишно. Така направих, като купувах и сегашното ми Ауди. Тогава, от официалното представителство в Германия, не ми дадоха пълната сервизна информация за колата. Опитаха се да спестят някои подробности, но бях подготвен ;)

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пон 16 дек 2019 10:32

Не може ли продавача да ти извади досието на колата?
При всички положения ще ти е по-лесно после само да провериш дали е автентично в нашето представителство.
Така ще можеш да си анализираш подробно историята на колата (дали е обслужвана редовно, какво ти предстои и т.н.).

ГеоргиЯнакиев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ГеоргиЯнакиев » Пон 16 дек 2019 13:41

"Service and all repairs have always been carried out at Volkswagen. I am not allowed to send you the history. You are welcome to view them in my office."
Изпращат ми само VIN номер, а не искам се карам още 4 часа, за кола, която не мога да проверя.

Потребителски аватар
donMaranzano
Автомобил: Golf 4
Двигател: AQY

Re: RE: Re: Покупка на VW Passat B8 2.0biTDI

Мнениеот donMaranzano » Пон 16 дек 2019 16:16

По вин номера ще ти кажат срещу 30 лева в Порше. Толкова ми искаха на мен преди 3 години
ГеоргиЯнакиев написа:"Service and all repairs have always been carried out at Volkswagen. I am not allowed to send you the history. You are welcome to view them in my office."
Изпращат ми само VIN номер, а не искам се карам още 4 часа, за кола, която не мога да проверя.

Потребителски аватар
nikolay_ss
Автомобил: Touareg 7P6
Двигател:

Мнениеот nikolay_ss » Пон 16 дек 2019 16:32

Вече заради GDPR, мисля че навсякъде искат талон на колата иначе информация не се дава. На мен в мерцедес ми искаха, а на приятел във vw и те така...

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 16 дек 2019 16:39

GDPR регламентира и регулира единствено разпространението и използването на лични данни. В историята на колата няма такава информация (стига да изтрият данни на собственика).

В моят случай (колата е от дасвелтауто) бг представителството на vw ми изпрати историята на колата по мейла преди да съм я видял (колата дефакто беше тяхна собственост, и се намираха в друг град). Може би ако представителството не е собственик на колата, и той е отказал да се споделя такава информация, тогава биха могли да откажат.

ГеоргиЯнакиев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ГеоргиЯнакиев » Пон 16 дек 2019 16:54

Опитах в Порше, но без успех. Искат ми талон на колата.

Потребителски аватар
nikolay_ss
Автомобил: Touareg 7P6
Двигател:

Мнениеот nikolay_ss » Пон 16 дек 2019 17:17

VWGT написа:GDPR регламентира и регулира единствено разпространението и използването на лични данни. В историята на колата няма такава информация (стига да изтрият данни на собственика).

В моят случай (колата е от дасвелтауто) бг представителството на vw ми изпрати историята на колата по мейла преди да съм я видял (колата дефакто беше тяхна собственост, и се намираха в друг град). Може би ако представителството не е собственик на колата, и той е отказал да се споделя такава информация, тогава биха могли да откажат.

Ето отговор от мерцедес
Във връзка с новите промени, влезли в сила от 08.05.2018г., сервизна история (и всякакъв вид информация относно автомобил) даваме само на място лично на собственика, който трябва да предостави талон на автомобила и лична карта. Ако автомобилът е на юридическо лице, съответно трябва да имате пълномощно издадено от фирмата, на която се води.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 16 дек 2019 18:21

Не искам да се заяждам с теб, просто го споменавам за обща култура на форумния читател, защото страшно много хора дали поради некомпетентност или умишлено, злоупотребяват с този регламент и си го тълкуват както искат.

На кои точно промени влезли в сила на 08.05.2018 се позоват... данъчните, климатичните ...? Не случайно са пропуснали да напишат конкретно GDPR, защото юристите им много добре знаят, че пускат партенка и това тяхно тълкувание няма общо с регламента. От друга страна и не знам някой да ги задължава да предоставят достъп до сервизната история на автомобила.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”