Избор на Passat B6
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Re: Избор на Passat B6
Както съм казал по-горе и аз имах Б4 и за 6 години съм имал много по-малко проблеми в сравнение с 4-те години със сегашния и по-важно доста по-евтини за отстраняване. Примери: клеморед на Б4 - 50 лв. заедно с труда, гълтач/слот за ключа на Б6 (погрешно сменен не беше в него проблема) 200 лв. само той, отделно труд и адаптация, блок заключване волан 260 лв. само той, отделно труд и адаптация (там се оказа проблема). На б4 блокира механизма на ръчната, който е в главината, цялата чисто нова - 70 лв., на Б6 за сега нямам проблем с ръчната, но до колкото знам моторите са по около 200 лв. парчето. При Б4 от възрастта покритието на клапите се разпрашава/опада и ремонта е скъп и сложен, но е предимно за труд, самите клапи могат да се облицоват наново с подръчни средства (аз не съм имал такъв проблем, но знам че вече е често срещан), но при Б6 е още по скъпо, всеки от моторите е по 230-320 лв., отделно труда. Има и много друго, НО нека не отклоняваме темата към сравнение на Б4 и Б6, просто исках да обърна внимание на колегата, че и тук както при Мерца който го ядосва има доста неща от които да те боли главата.
- dispatch
- Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
- Двигател: CBBB DSG6 02Е
И трите обяви са около 6000 лева... вероятно и бюджета е толкова.
За тези пари читав Б6.... малко трудно... дори и с този "слаб" мотор за модела и малко екстри.
А за разхода - едва ли ще е нещо по-различно от Е-класата и ще върви вероятно по-малко.
За тези пари читав Б6.... малко трудно... дори и с този "слаб" мотор за модела и малко екстри.
А за разхода - едва ли ще е нещо по-различно от Е-класата и ще върви вероятно по-малко.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за отговорите колеги.
При 1.9 излизат към 60 обяви до 8000лв, проверих и за 2.0 140 коня излезнаха над 300, според мен не е заради парите а просто 1.9 са по-рядко продавани и 90% са от автокъщи пък и за кола дето е на 14 години едва ли трябва да се дава много пари след като всяка година цените им падат драстично. Гледал съм и на скоди но видът им за мен е малко грозничко.
При 1.9 излизат към 60 обяви до 8000лв, проверих и за 2.0 140 коня излезнаха над 300, според мен не е заради парите а просто 1.9 са по-рядко продавани и 90% са от автокъщи пък и за кола дето е на 14 години едва ли трябва да се дава много пари след като всяка година цените им падат драстично. Гледал съм и на скоди но видът им за мен е малко грозничко.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”