Chrysler Grand Voyager V-та серия

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
cecoa1
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
Двигател: AVF

Re: Chrysler Grand Voyager V-та серия

Мнениеот cecoa1 » Пет 08 май 2020 9:53

Така са, малко странни за нас, но явно има защо. Голям мотор, ниски обороти, равно на маратонец - пази се ресурса на мотора.
В оффроад форума подробно обсъждахме едно Гранд Чероки с 5,7 бензин 330 коня, с петстепенен автомат. То чак някакъв полезен сайт с графики на мощности, моменти... На трета вдигаше почти максималната си скорост от 200 и нещо. Пета беше сходна като коментираните в темата последни предавки. Собственика даже си го кара на бензин.

В Европа има дизелови такива ванове, макар и не много известни, примерно Киа Карнивал, и на Санг Йонг има някакви странни, даже с 4х4.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 08 май 2020 10:40

Старите Ауди 100 бяха със свръхдълга кутия, максимална скорост имаха на четвърта, а петата само поддържаща.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 08 май 2020 12:17

Пет цилиндровия S Max е много разумен избор, от където и да го погледнеш, особенно ако успееш да го намериш с високо ниво на оборудване.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 08 май 2020 12:23

Цецо, какво да му пазиш на мотор 3.8л бре, който на всичко отгоре не е изцеден докрай? Това да не е 1.0 турбо с три цилиндъра да му трепериш :)

Потребителски аватар
darknessevil
Автомобил: Passat B6 DSG 2009
Двигател: CBBB 170hp

Мнениеот darknessevil » Вто 19 май 2020 13:20

На какво се спря колегата в крайна сметка?

Потребителски аватар
Gospodin0v
Автомобил: VW Touran
Двигател: 1600 TDI 90кс 2014г

Мнениеот Gospodin0v » Съб 30 май 2020 5:43

darknessevil написа:На какво се спря колегата в крайна сметка?

Благодаря,че попита :))) И така успя да ме подсетиш да пиша за крайният резултат който е от вчера в интерес на истината.

Последна промяна от Gospodin0v на Съб 30 май 2020 6:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Gospodin0v
Автомобил: VW Touran
Двигател: 1600 TDI 90кс 2014г

Мнениеот Gospodin0v » Съб 30 май 2020 6:01

След дълго мислене поне последноте близо 2-ва месеца ми се сториха много дълги с избора на кола. От вчера мога да се похваля,че съм айде не горд ама доволен собственик на VW Touran, а за да не спамя излишно ако някой реши да попита все пак VW-на е модел 2014г. 1.6tdi 90конски сили. Определено не както споделих в началото,а и затова отворих темата моят фаворит си беше американеца с размерите на мини корабче както се шегувахме с жена ми,но уви малко предлагаме на нашият пазар а това което имаше в моят бюджет като опции буквално всеки следващ ме отказваще защото все по окаян беше от предходният и така разбрах,че явно сега няма как да е крайслер. Затова отворих няколко обяви на моят 2-ри избор от изчетенето тук VW Туран и нещата се случиха бързо и лесно. Особенно бях впечатлен,че в моя бюджет успях да взема автомобил който до преди по-малко от година е бил все още в гаранция и никога не е каран в България, досегащният му собственик се е прибрал с него на ход от Франция. Но няма повече да Ви досаждам.
Искренно благодаря за всяко едно написано мнение по темата без значение дали е било положително или отрицателно да даден автомобил! Всяко едно мнение беше ценно за мен!
Вече ако преценят модераторите,че темата не е нужна могат да я заключват,защото тя свърши своята работа да ми помогне в избора на автомобил.
Още веднъж благодаря и ако някой нещо все пак има желание да попита насреща съм! И ще се виждаме вече по-често тук,че имам идеи за някой от вътрешният интериор и екстри да по пипна но това ще е във времетони вашите мнения пак ще ми бъдат със сигурност много полезни и ценни.
Поздрави и лек ден :))) !

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 30 май 2020 8:00

Честито да ти е, дано е правилен (за теб) избор. Дано не ти е кът мястото в багажника само с две хлапета, но все пак продават аксесоари - като багажни кутии, поставки за велосипеди и т.н.
Радвам се, че сподели резултата, който ме учуди. Все пак хубавото е, че поне ще ползваш доста по-често пълния капацитет на скромния 1.6-литров дизел, за разлика от 3+ литровите на онези малки камиончета.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Съб 30 май 2020 8:24

Честито и със здраве, без аварии!

Можеш да си пуснеш тема в Моят фолксваген и да споделяш повече за колата - viewforum.php?f=83
Така ще бъдеш полезен и за други, които са пред избор, а и можеш да получаваш помощ от колеги с такава кола.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 01 юни 2020 10:37

Често се стига до такива нелогични завършеци при избор на автомобил ! Започна се от огромен и като обем и като двигател американец ,а се стигна до скромен и като двигател и като обем семеен миниван ! Обема как да е бих го преглътнал,но натоварен лятото с климатик и някой руф на покрива...с точно този двигател ще си е мъка,дано поне да е безпроблемен !

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”