Така са, малко странни за нас, но явно има защо. Голям мотор, ниски обороти, равно на маратонец - пази се ресурса на мотора.
В оффроад форума подробно обсъждахме едно Гранд Чероки с 5,7 бензин 330 коня, с петстепенен автомат. То чак някакъв полезен сайт с графики на мощности, моменти... На трета вдигаше почти максималната си скорост от 200 и нещо. Пета беше сходна като коментираните в темата последни предавки. Собственика даже си го кара на бензин.
В Европа има дизелови такива ванове, макар и не много известни, примерно Киа Карнивал, и на Санг Йонг има някакви странни, даже с 4х4.

Chrysler Grand Voyager V-та серия
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Chrysler Grand Voyager V-та серия
Старите Ауди 100 бяха със свръхдълга кутия, максимална скорост имаха на четвърта, а петата само поддържаща.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Пет цилиндровия S Max е много разумен избор, от където и да го погледнеш, особенно ако успееш да го намериш с високо ниво на оборудване.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Цецо, какво да му пазиш на мотор 3.8л бре, който на всичко отгоре не е изцеден докрай? Това да не е 1.0 турбо с три цилиндъра да му трепериш :)
- darknessevil
- Автомобил: Passat B6 DSG 2009
- Двигател: CBBB 170hp
На какво се спря колегата в крайна сметка?
- Gospodin0v
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: 1600 TDI 90кс 2014г
darknessevil написа:На какво се спря колегата в крайна сметка?
Благодаря,че попита :))) И така успя да ме подсетиш да пиша за крайният резултат който е от вчера в интерес на истината.
Последна промяна от Gospodin0v на Съб 30 май 2020 6:02, променено общо 1 път.
- Gospodin0v
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: 1600 TDI 90кс 2014г
След дълго мислене поне последноте близо 2-ва месеца ми се сториха много дълги с избора на кола. От вчера мога да се похваля,че съм айде не горд ама доволен собственик на VW Touran, а за да не спамя излишно ако някой реши да попита все пак VW-на е модел 2014г. 1.6tdi 90конски сили. Определено не както споделих в началото,а и затова отворих темата моят фаворит си беше американеца с размерите на мини корабче както се шегувахме с жена ми,но уви малко предлагаме на нашият пазар а това което имаше в моят бюджет като опции буквално всеки следващ ме отказваще защото все по окаян беше от предходният и така разбрах,че явно сега няма как да е крайслер. Затова отворих няколко обяви на моят 2-ри избор от изчетенето тук VW Туран и нещата се случиха бързо и лесно. Особенно бях впечатлен,че в моя бюджет успях да взема автомобил който до преди по-малко от година е бил все още в гаранция и никога не е каран в България, досегащният му собственик се е прибрал с него на ход от Франция. Но няма повече да Ви досаждам.
Искренно благодаря за всяко едно написано мнение по темата без значение дали е било положително или отрицателно да даден автомобил! Всяко едно мнение беше ценно за мен!
Вече ако преценят модераторите,че темата не е нужна могат да я заключват,защото тя свърши своята работа да ми помогне в избора на автомобил.
Още веднъж благодаря и ако някой нещо все пак има желание да попита насреща съм! И ще се виждаме вече по-често тук,че имам идеи за някой от вътрешният интериор и екстри да по пипна но това ще е във времетони вашите мнения пак ще ми бъдат със сигурност много полезни и ценни.
Поздрави и лек ден :))) !
Искренно благодаря за всяко едно написано мнение по темата без значение дали е било положително или отрицателно да даден автомобил! Всяко едно мнение беше ценно за мен!
Вече ако преценят модераторите,че темата не е нужна могат да я заключват,защото тя свърши своята работа да ми помогне в избора на автомобил.
Още веднъж благодаря и ако някой нещо все пак има желание да попита насреща съм! И ще се виждаме вече по-често тук,че имам идеи за някой от вътрешният интериор и екстри да по пипна но това ще е във времетони вашите мнения пак ще ми бъдат със сигурност много полезни и ценни.
Поздрави и лек ден :))) !
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Честито да ти е, дано е правилен (за теб) избор. Дано не ти е кът мястото в багажника само с две хлапета, но все пак продават аксесоари - като багажни кутии, поставки за велосипеди и т.н.
Радвам се, че сподели резултата, който ме учуди. Все пак хубавото е, че поне ще ползваш доста по-често пълния капацитет на скромния 1.6-литров дизел, за разлика от 3+ литровите на онези малки камиончета.
Радвам се, че сподели резултата, който ме учуди. Все пак хубавото е, че поне ще ползваш доста по-често пълния капацитет на скромния 1.6-литров дизел, за разлика от 3+ литровите на онези малки камиончета.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Честито и със здраве, без аварии!
Можеш да си пуснеш тема в Моят фолксваген и да споделяш повече за колата - viewforum.php?f=83
Така ще бъдеш полезен и за други, които са пред избор, а и можеш да получаваш помощ от колеги с такава кола.
Можеш да си пуснеш тема в Моят фолксваген и да споделяш повече за колата - viewforum.php?f=83
Така ще бъдеш полезен и за други, които са пред избор, а и можеш да получаваш помощ от колеги с такава кола.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Често се стига до такива нелогични завършеци при избор на автомобил ! Започна се от огромен и като обем и като двигател американец ,а се стигна до скромен и като двигател и като обем семеен миниван ! Обема как да е бих го преглътнал,но натоварен лятото с климатик и някой руф на покрива...с точно този двигател ще си е мъка,дано поне да е безпроблемен !
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”