Мнение дизел комби VW Golf 1.9 TDI 105 к.с.
-
- Автомобил: Vw Golf Variant DSG
- Двигател: 1-9 TDI 2007
Re: Мнение дизел комби VW Golf 1.9 TDI 105 к.с.
Благодаря за отговора колега !
-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
По принцип има някои неща, които е добре да се споменат също в тази тема.
Голф 5 комби (вариант го водят), всъщност е бил малко под въпрос, дали въобще да го има като модел. Това защото, имало вече Голф плюс и Туран. Но пък в Мексико правели Джета 5, та решили все пак да направят комби, на базата на тази Джета, което за Европа и разни пазари се води Голф Вариант или комби(на други си е Джета, Венто, или Бора с различни наименования за комби на различните пазари).
Този модел, както и Джета (че и следващото шесто поколение и на двете) се е произвеждал в Мексико. Специално Голф 5 комби, почва да се прави март 2007г, и първите доставки за Европа са юни 2007г(почти четири години след излизането на нормалния Голф 5). И след две години, май 2009г, този модел е сменен с голф 6 комби. Та затова явно не са чак толкова разпространени и на вторичния пазар.
От друга страна, споменах Голф плюс, който се е правил само във Волфсбург, общо над 900 хиляди екземпляра, за около 9 години. Има багажник точно колкото на комбито, само при свалени седалки губи от него със 100 литра разлика. Обаче Голф комби е по-дълъг с около 35см. А Голф плюс, е с размерите на стандартен Голф 5 хечбек, само че с около 10см по-висок. Т.е. и позицията на седене в него е по-висока, има по-добра видимост, особено пък на градско.
Иначе като техника са еднакви, та даже и Туран не е съществено различен, но е по-тежък.
Голф 5 комби (вариант го водят), всъщност е бил малко под въпрос, дали въобще да го има като модел. Това защото, имало вече Голф плюс и Туран. Но пък в Мексико правели Джета 5, та решили все пак да направят комби, на базата на тази Джета, което за Европа и разни пазари се води Голф Вариант или комби(на други си е Джета, Венто, или Бора с различни наименования за комби на различните пазари).
Този модел, както и Джета (че и следващото шесто поколение и на двете) се е произвеждал в Мексико. Специално Голф 5 комби, почва да се прави март 2007г, и първите доставки за Европа са юни 2007г(почти четири години след излизането на нормалния Голф 5). И след две години, май 2009г, този модел е сменен с голф 6 комби. Та затова явно не са чак толкова разпространени и на вторичния пазар.
От друга страна, споменах Голф плюс, който се е правил само във Волфсбург, общо над 900 хиляди екземпляра, за около 9 години. Има багажник точно колкото на комбито, само при свалени седалки губи от него със 100 литра разлика. Обаче Голф комби е по-дълъг с около 35см. А Голф плюс, е с размерите на стандартен Голф 5 хечбек, само че с около 10см по-висок. Т.е. и позицията на седене в него е по-висока, има по-добра видимост, особено пък на градско.
Иначе като техника са еднакви, та даже и Туран не е съществено различен, но е по-тежък.
- Lonely-Wolf
- Автомобил:
- Двигател:
Колега да не забравиш да се похвалиш!
-
Много ръжда много нещо пичове. Прагове калници капаци. Чудо
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
cecoa1 написа:От друга страна, споменах Голф плюс, който се е правил само във Волфсбург, общо над 900 хиляди екземпляра, за около 9 години. Има багажник точно колкото на комбито, само при свалени седалки губи от него със 100 литра разлика. Обаче Голф комби е по-дълъг с около 35см. А Голф плюс, е с размерите на стандартен Голф 5 хечбек, само че с около 10см по-висок. Т.е. и позицията на седене в него е по-висока, има по-добра видимост, особено пък на градско.
Volkswagen Golf 5- series, Plus - Минимален обем на багажника - 395л;
Volkswagen Golf 5- series, Variant - Минимален обем на багажника - 505л;
Volkswagen Touran 1- series - Минимален обем на багажника - 695л.
Източник:https://carsopedia.com/

-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
https://youtu.be/B_B1yYerm8U
Зависи кой какво и как мери. Има двоен под багажника на Плюс, освен това, задните седалки му се дърпат до 16см напред(да не се бърка със сгъването им). Мисля, че и на Турана са така(а при него и лесно се свалят доколкото помня...мога да проверя довечера, имам под ръка Туран)
Зависи кой какво и как мери. Има двоен под багажника на Плюс, освен това, задните седалки му се дърпат до 16см напред(да не се бърка със сгъването им). Мисля, че и на Турана са така(а при него и лесно се свалят доколкото помня...мога да проверя довечера, имам под ръка Туран)
-
Здравейте,
Включвам се за да споделя, на какво се спрях.
Машината е VW Golf 5 Variant 2007 1.9 TDI 105к.с. DSG 6
Първите ми лични впечатления са, че колата е доста комфортна и с прилична мощност за мен, обема също отговаря на изискванията ми, а автоматика е супер удоволствие (само да е жив и здрав
)
Включвам се за да споделя, на какво се спрях.
Машината е VW Golf 5 Variant 2007 1.9 TDI 105к.с. DSG 6

Първите ми лични впечатления са, че колата е доста комфортна и с прилична мощност за мен, обема също отговаря на изискванията ми, а автоматика е супер удоволствие (само да е жив и здрав

- Lonely-Wolf
- Автомобил:
- Двигател:
Честито колега. Като понатрупаш впечатления, драскай по някой ред .
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Честито! Само нафта да и сипваш!
-
Здравейте отново,
Включвам се за да споделя с вас разхода на гориво.
София - Бургас 380км. със 140-150 км./ч. на автопилот 7.4л./100 по борд компютър, на колонката 28.5л.
Зареждане на излизане от София и зареждане отново на влизане в Бургас, на една и съща бензиностанция.
На връщане отново се пробвах да направя, някоя сметка, но се водих само от борд компютъра скоростта беше 130км.ч. (автопилот) 6.6л. / 100.
Бихте ли коментирали този разход ?
Благодаря предварително.
Включвам се за да споделя с вас разхода на гориво.
София - Бургас 380км. със 140-150 км./ч. на автопилот 7.4л./100 по борд компютър, на колонката 28.5л.
Зареждане на излизане от София и зареждане отново на влизане в Бургас, на една и съща бензиностанция.
На връщане отново се пробвах да направя, някоя сметка, но се водих само от борд компютъра скоростта беше 130км.ч. (автопилот) 6.6л. / 100.
Бихте ли коментирали този разход ?
Благодаря предварително.
Колега, честито. Според мен ти е нормален разхода. Все пак не очаквай да караш 140/150 и да гори 5.5-6. Много фактори влизат в уравнението. Гуми/метеорологични условия, товар, скорост, изпреварвания и т.н. и т.н. Лятото ще я засечеш, ако със скорост 110 сам от София до Бургас без много трафик на клима ти дава над 6, тогава му мисли ;) Със здраве и безаварийни километри. Накратко - май си ОК.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”