Нов автомобил до 55 хил. лева
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Нов автомобил до 55 хил. лева
kia започва да прави двигатели с директно впръскване GDI някъде около 2011 г а vw около 2003 г ,това си е цяло едно поколение от двигатели,които са излизали дефекти слаби места и са имали времето да направят нещо по-читаво, но все пак има 150 к км гаранция не нужно да се мисли чак толкова
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Абе..., 30г. им трябваха на Европейците, за да направят читави автоматични скорости, па нз. Пък за ръжда и масовото горене на масло да не говорим. Така, че да се плюе по Киа, а да не се вижда на 2 крачки....
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Лично аз бих стоял настрана от 7 степенния автомат на Киа/Хюндай със сухи съединители. В цялото си съществуване са проблемни, със сервизни акции преди 2019 (не съм сигурен за точната година).
А дори и след това съединителя си остава слабо място и често се случва да сдаде багажа около 50000км.
Не съм сигурен дали се покрива по гаранция?
Смяната му излиза към 4000лв в Хюндай
Уж сега слагат някакъв подсилен съединител, демек ревизиран, но не знам, колко ще изкара.
А дори и след това съединителя си остава слабо място и често се случва да сдаде багажа около 50000км.
Не съм сигурен дали се покрива по гаранция?
Смяната му излиза към 4000лв в Хюндай
Уж сега слагат някакъв подсилен съединител, демек ревизиран, но не знам, колко ще изкара.
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
винаги съм се чудил, що за мазохоист трябва да си за да си купиш киа и после във всяка тема във ФОЛКСВАГЕН форум, да хвалиш същата тая киа.
или още по-зле, да нямаш киа, да нямаш и фолксваген (ама баща ти е имал 2004 година), ама да си чел у интернет, че киа са яки, а на зетя на братовчеда аудито да е глътнало 10к за ремонти
или още по-зле, да нямаш киа, да нямаш и фолксваген (ама баща ти е имал 2004 година), ама да си чел у интернет, че киа са яки, а на зетя на братовчеда аудито да е глътнало 10к за ремонти
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Имаме нови служебни Сийдове 1.5т автомати, ако почнат да се дънят, ще ги оплюя тук. Иначе не са лоши автомобили, но има осезаема разлика с Октавия 4 1.5 DSG, имаме и такива. Разлика има и в цената. Кията я дават 10 коня по-мощна.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
За да съм коректен, трябва да отбележа, че не знам дали няма 7 степенна с мокри съединители. Там вероятно няма не би го имало този проблем.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Знам, че има и 7 степенна двудискова на Санта фе дизел, а там се съмнявам да е суха, но не съм се интересувал.
Конкретно за Hyndai/Kia няма 7 степенен DCT автомат с мокри съединители. Само 8-степенен има мокри съединители, ама той се предлага само в най-скъпите модели.
Та по-скоро трябва да се сравнява с DQ200 ако е Hyundai/Kia срещу VAG.
Та по-скоро трябва да се сравнява с DQ200 ако е Hyundai/Kia срещу VAG.
-
- Автомобил: Kia Ceed x-ecutive
- Двигател: 1600 126 hp 2010 year
telefunken написа:Гошко, комбинацията от много четене и функционална неграмотност не предполага разбиране на материала. Автомобилите на Хюндай и Киа са много добри, що се отнася до купе, оборудване и качество на материалите. Особено при фейслифта. Това пише в статията, която си ни приложил по-горе и по което спор няма. Вероятно не си обърнал внимание, че коментираме бензиновите им двигатели, които не са на нивото на DADA. А за корейските недоразумения съм събрал много материали, на които не им е мястото тук. Хубаво е когато човек е принуден да плати над 60 х лева за нов автомобил, който струва наполовина, да направи информиран избор. А ти не помагаш.
Определено си преминал границата на добрия тон с тези квалификации и обръщения спрямо мен. Предлагам ти , „Гошко“ да наричаш майка си (или някой друг , когото познаваш по име). Аз повече няма да ти отговарям , защото не ми е любимо да стъпвам върху рядко лайно.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Значи да обобщим: две убаф наедно няма . Или се преглъщат някои неща ( ако ще е фв груп) , или се купува нещо различно .
Или се взема нещо в немско на макс 2-3 години и макс 40-50к.км с желаните екстри .
Но опира до кеш пари..
Или се взема нещо в немско на макс 2-3 години и макс 40-50к.км с желаните екстри .
Но опира до кеш пари..
gogogo79 написа:Мнението ти не струва много . Съдържа квалификации ...,но не и аргументации. Виж тук https://automedia.investor.bg/a/0-nacha ... yundai-i30 мнение на някой ,който може и да е по- компетентен от теб в сравненията.
Верно ли реши да ме оборваш точно със статия на аутоКомедия

Нещо в УЙкенд , Блиц ,нямаше ли ?
Впрочем познавам няколко човека с Киа/Хуйдай , ама те са ги купили щот не им стигаха парите за нещо от ВАГ груп….
Та Дачия , Кия , та дори и разни китайци , уж много добри ама , които може да си позволи нещо друго хич не поглежда към такива боклуци!
А аргумента за такситата също е велик , евала и на другия титан на мисълта

-
- Автомобил: VW T- Roc Style DSG
- Двигател: 1500 TSI OPF 2023
Само да отбележа, че Ексийда не беше по-евтин от Тирока, при приблизително едно и също оборудване. Оказа се с 1600 лева отгоре, въпреки че двигателя му е една генерация назад от DADA.
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
До колегата със служебните. 1.5Т.
С Октавия естествено, че ще имат разлика, то оставаше и да няма.
С Октавия естествено, че ще имат разлика, то оставаше и да няма.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Вчера направих тест-драйв на Октавия 4 1.5TSI 150к.с. Идвайки от Пасат B6 1.9tdi 105кс и рядко карал нещо толкова ново, определено ме впечатли. А и то Еуратек бяха единствените, които наистина се опитаха да ми продадат кола. Бях преди това в Сузуки и Киа.
Та за тест-драйва - нивото е Edition, комби. Изключително тих, дигитален кокпит и имаше огромен екран, който хем ме привлича, хем се чудя защо ми е. Сега прочетох, че е екстра. Ръчна скоростна кутия. Не знам дали аз съм старомоден или нещо, ама предпочитам да не е Автоматик, независимо от колата. За малкото изминат път, нямам никакви забележки. Единствено се чудя за тапицерията по таблото, която е текстилна (прилича малко на дънки) дали няма да се зацапа. Знам, че Октавията не е на базата на Пасата или поне така твърдеше и консултантът, но си е голяма колкото B6, минус няколко см. Насочил съм се към седан вариант. Погледнах и Скала ниво Монте карло +, която е и с панорамен покрив. Иска ми се да им добавя сензори за мъртвата зона или това онова...
Още размишлявам заради повечето гаранция при някои други марки.
Та за тест-драйва - нивото е Edition, комби. Изключително тих, дигитален кокпит и имаше огромен екран, който хем ме привлича, хем се чудя защо ми е. Сега прочетох, че е екстра. Ръчна скоростна кутия. Не знам дали аз съм старомоден или нещо, ама предпочитам да не е Автоматик, независимо от колата. За малкото изминат път, нямам никакви забележки. Единствено се чудя за тапицерията по таблото, която е текстилна (прилича малко на дънки) дали няма да се зацапа. Знам, че Октавията не е на базата на Пасата или поне така твърдеше и консултантът, но си е голяма колкото B6, минус няколко см. Насочил съм се към седан вариант. Погледнах и Скала ниво Монте карло +, която е и с панорамен покрив. Иска ми се да им добавя сензори за мъртвата зона или това онова...
Още размишлявам заради повечето гаранция при някои други марки.
Допълнителна гаранция ще можеш да си вземеш от всеки производител, ако толкова държиш. Почти всички VAG-ове са на MQB платформа. Просто тя самата е разделена на още подгрупи MQB, MQB A0, A1, A2 и MQB evo
Пасат B9 и Octavia вече са на MQB evo. Ако сравняваш с B8 facelift - той си е MQB.
Ако нямаш излишни пари за даване, си търси колата да ти е на теб комфортна и да ти харесва. Не ни слушай за какви неща се джафкаме. Octavia няма седан, а е лифтбек. Т.е. се вдига цялото задно стъкло. Иначе между Октавия и Скала. По-добре Октавия, дори и с малко по-малко екстри.
Скала е наследника на Рапид, който от своя страна е позициониран между Фабия и Октавия. Ако има големи отстъпки - може. Но на нормални пазарни цени между Скала и Откавия.... Скалата губи.
Имай предвид, че Еуратек имат промоции до края на европейското. Нямаш много време за мислене, ако ще е Шкода.
Пасат B9 и Octavia вече са на MQB evo. Ако сравняваш с B8 facelift - той си е MQB.
Ако нямаш излишни пари за даване, си търси колата да ти е на теб комфортна и да ти харесва. Не ни слушай за какви неща се джафкаме. Octavia няма седан, а е лифтбек. Т.е. се вдига цялото задно стъкло. Иначе между Октавия и Скала. По-добре Октавия, дори и с малко по-малко екстри.
Скала е наследника на Рапид, който от своя страна е позициониран между Фабия и Октавия. Ако има големи отстъпки - може. Но на нормални пазарни цени между Скала и Откавия.... Скалата губи.
Имай предвид, че Еуратек имат промоции до края на европейското. Нямаш много време за мислене, ако ще е Шкода.
Последна промяна от thanis на Чет 11 юли 2024 9:08, променено общо 1 път.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”