Здравейте колеги,
Не намирам много информация за бензиновия 170 кс двигател, за това реших да отворя тази тема. А и не само за двигателя, но и за модела като цяло. Харесал съм един Туаран в автокъща, наистина са се постарали да хваща окото - Cross R-Line 2012 г. Няма само кожени седалки.
Какви проблеми мога да очаквам, какъв разход правят тези машини? Има ли нещо специфично, за което да пбръщам внимание? По думите на продавача са сменили вериги, масла, филтри, някакъв датчик за високо налягане. ДВГ работи добре, тихо и равномерно, всичко по колата също работи. Търся го за втора кола, която ще се ползва от жена и за работно (разбирай багажи, стока и др.) не повече от 10 000 км на година, предимно градско.
https://mobile.bg/11730274902287759
Предварително благодаря!
VW Cross Touran 2012 г 170 к.с. DSG бензин
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: VW Cross Touran 2012 г 170 к.с. DSG бензин
Това ако е 1.4 мотора директно го забрави. И каква е тая безумна цена? 13 годишна кола за тия пари?
Zdravko Zankov написа:Това ако е 1.4 мотора директно го забрави. И каква е тая безумна цена? 13 годишна кола за тия пари?
Да, 1.4 е, с турбо. Не знам как се води TSI или TFSI. Какъв му е проблема?
А относно цените - не знам кога за последно се отваряли Мобиле.бг, но цените на колите са яко нагоре и то за кошници на по 250 000 км. В случая тази е на 150 к., лесно проверими. Може и да е висока цената, но... това е пазара.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Моята препоръка е да се ориентираш към 2.0 TDI
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
stani4a написа:
Да, 1.4 е, с турбо. Не знам как се води TSI или TFSI. Какъв му е проблема?
А относно цените - не знам кога за последно се отваряли Мобиле.бг, но цените на колите са яко нагоре
По точка 1.Ако е с механичен и турбокомпресор директно го зачеркни.
По точка 2.Често го отварям, цените са нагоре, нелогични и т.н. Смятам, че нововносния скрап ще задържи, или дори поевтинее до няколко месеца.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Категорично зачеркни тази комбинация от мотор и кутия. И 2те са адски проблемни. И този екземпляр, жертва на нечия критическа възраст, още повече...
VAG бензинов мотор се купува след 2014та - в следващата генерация са отстранени много детски болки от предходното поколение и моторите са наистина здрави. (Е, не като 1.8Т ама все пак).
Както е споделил колегата - от тия години само 2ка дизел.
Както е споделил колегата - от тия години само 2ка дизел.
Caddyluck написа:https://youtu.be/ZuTUgziQUVM?si=_qWkaEMg4YyVz5dI
В посоченото видео се разглежда 122 к.с. двигател. Същия ли е на 170 к.с. или има разлика? И всъщност, поне от това, което успях да разбера двигателя си има някакви забележими във времето проблеми, но кой няма? И водещия казва, цитирам, "1.4 ТСИ всъщност е един много надежден двигател".
Бихте ли споделили какво толкова може да му се случи? Имам предвид тежки проблеми, не смяна на уплътнение или нещо такова. Това са очаквани проблеми за всяка кола в тази възраст и километри.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
CAXA 122кс е съвсем приличен мотор, единствената особеност е, че му се сменят вериги на 60-80К. Лесни и на ниски цени са.
BLG мотора който гледаш ти, освен с турбо е и с компресор и е безкрайно по-проблемен.
BLG мотора който гледаш ти, освен с турбо е и с компресор и е безкрайно по-проблемен.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”