Иначе съм карал почти всички модели на VW, с ДВГ, с най-различни моторизации последните 20+ години. Имах 15 години сигурно Ауди А3 1.8 125 к.с., като 14 от тях съжалявах, че не съм купил 1.8Т 150 к.с.

Актуалният автопарк в семейството е T-Roc 1.5 TSI и Passat B8 2.0 BiTDI, а на близките ми е: Golf 6 1.4 TSI, Octavia 3 Facelift 2.0 TDI, Tiguan 2 2.0 TSI, Passat B6 2.0 TDI, а най-новите попълнения са Tayron 2.0 TSI 204 кс и Taigo 1.5 TSI. Почти всичките тези коли съм ги избирал или конфигурирал и съответно вече няма кола във фамилията, различна от VAG и само Октавията не е VW. Отделно на доста приятели съм им помогнал в избора на колите, на доста от тях съм им ги и доставил. Имам още 3 стари VW-та, всичките от 1990 г. и смятам, че имам представа от марката, като изключим електричките, с които имам много малък опит.
Тайгото на тъщата е на 2 седмици и в момента сме и с него в Гърция, за да се разработва. В Порше много ни убеждаваха, че 1.0 двигателят бил много хубав и т.н. То и затова има толкова много налични на склад... Сега е много доволна. Тя е на почти 70. Няма значение дали си състезател или не - въпрос на сигурност и комфорт на пътя е и затова взехме 1.5. Другото е миксер, който единствено може да те излъже да го купиш с малко по-ниска цена. Нито е по-икономичен, нито е по-издържлив, неприятен е за дълъг път, шумен е постоянно и съответно и не държи цена на вторичен пазар. Защо ли като нов е 5-6% по-евтин от 1,5 с еднакво оборудване, а на 150к км е вече 30% по-евтин?
Голф 7 ако някой ме пита - минимум 1.4/1.5 TSI или 1.6 TDI. Това е. Дори актуалният Голф не се предлага с 1.0 TSI.