DoH_KuXoT написа:По-добре е как , имам познати майстори обожават го тоя мотор викат му "добър ден 8хил лв" в този ред на мисли бих гледал А8 за тия пари, като ще си режа главата поне да е със стил
Винаги съм се чудил кой се набутва със стари премиум автомобили на по 10 години и тия километри за толкова много пари.
Познавам хора, които си купуват коли на старо и то за доста по-големи суми. Но това са коли на малко километри, или в редки случаи на повечко километри, но доста нови. В случая става дума за стара кола на много километри, при която сериозните проблеми тепърва започват, а при премиум колите проблемите са в пъти по-скъпи и сложни и не може да ги прави кой да е.
Аз лично си имам правило да гледам само коли до 150к км. и които изискват поддръжка, която ми е по джоба на месечноя бюджет. Да купя и да покарам няколко години до 250к и тогава да мисля за ремонтите, които настъпват около тези километри или продажба. 40000 лв на днешно време не са пари за премиум автомобил. Затова и не съветвам никого да си купува такава кола в този ценови диапазон, защото това хем ме са малко пари, хем не е приятно да ги изсипеш и после да научиш адресите и телефоните на всички майстори и пътни помощи в България, а вероятно и в чужбина да чакаш репатрака, когато примерно трябва да си на плажа.
Точно такова Audi A6 Allroad битурбо от 2016 г. брат ми поддържаше служебно от почти ново - купено демо кола от Порше Запад. Хубав, но проблемен автомобил и то проблемите започнаха още преди 100000 км. Естествено финансовата страна там не се коментира - идват фактури, плащат се, фирмата си приспада ДДС, приспада си разхода и никой не се напряга, освен брат ми, който се занимава. Хората са с възможности във всеки момент да си купят още една такава нова кола, без да им се отразява на финансите, нито на нервите. Затова и беше доволен като го продаде и то доста трудно.
Ама след това като я купиш ти и като почнат по-сериозните разходи, на стойност 20-30% от стойността на колата? Защо да дадеш 5-10 бона за колата, вместо да отидеш още един път на почивка примерно на някое красиво място? При тази кола не е въпрос дали, а кога и предвид километрите - това ще е съвсем скоро и вероятно няма да е еднократно.
Като искаш такова Audi - приготвяш си 40 бона, но евро и купуваш компетишън на 60-80 хил км. Пак ще поддържаш и няма да е евтино, но поне ще знаеш, че е някакъв ценен автомобил, който има ресурс да те вози. Като имаш само 20к евро - разумният избор е да се насочиш към Passat но на по-малко километри и с екстри и двигател според бюджета, защото пасатите, които аз например харесвам и бих купил също не се вписват.