Покупка на Passat B8.5 от конкретна обява

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
chifut
Автомобил:
Двигател:

Re: Покупка на Passat B8.5 от конкретна обява

Мнениеот chifut » Чет 17 юли 2025 15:24

DoH_KuXoT написа:По-добре е как , имам познати майстори обожават го тоя мотор викат му "добър ден 8хил лв" в този ред на мисли бих гледал А8 за тия пари, като ще си режа главата поне да е със стил

Ха ха после се чуди човек що толкова гробници се търкалят по улиците. Покупката е най-лесната работа от придобиването на един автомобил а много хора мислят, че с това се свършва а то тепърва се започва и колкото е по-висок клас автомобила, толкова са по големи сумите и за голяма част неприятно сюрпризирани нови приобретатели на автомобили непосилни. Ма де се вика всеки си преценя. Някой може да е готов и един излишен бъбрек да хариже за любимия автомобил. :mhihi

Потребителски аватар
VWPASSATGL
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: CBDC 2009

Мнениеот VWPASSATGL » Чет 17 юли 2025 17:20

Traytor написа:Ти си решаваш, но ще се изправиш пред много интересен избор ако я вземеш "да тегля ли кредит за да я обслужа или да рискувам и да карам веригата както си е?".

Не няма да тегля кредит за вериги, тези 10к ги казах ориентировъчно мога да отделя много повече, това ми се кара мерак ми е повече от 3 години.

Разхода ми е последното нещо което гледам дизела е на 2.30 лева...

Всъщност в темата пишат ли хора карали такава кола?
Аз не бих се включил да коментирам нещо което само съм чувал за него, ако все пак има такива им се извинявам!

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Чет 17 юли 2025 17:53

Не бях с bi-турбо, бях с по-простичкия и по-здрав мотор, който се слагаше в А8 D3 Facelift. 3.0TDI ASB 233 к.с., та да, знам за какво говоря. Моята беше читава и главно съм поддържал, но там за всичко трябва да си готов с голяма шепа. Едно единствено нещо при тая А6ца е по-евтино от на А8цата, носачите имат вариант за афтърмаркет.

zdravkop64
Автомобил: Mercedes W213
Двигател: E 400 V 6

Мнениеот zdravkop64 » Чет 17 юли 2025 20:38

VWPASSATGL написа:
Traytor написа:Ти си решаваш, но ще се изправиш пред много интересен избор ако я вземеш "да тегля ли кредит за да я обслужа или да рискувам и да карам веригата както си е?".

Не няма да тегля кредит за вериги, тези 10к ги казах ориентировъчно мога да отделя много повече, това ми се кара мерак ми е повече от 3 години.

Разхода ми е последното нещо което гледам дизела е на 2.30 лева...

Всъщност в темата пишат ли хора карали такава кола?
Аз не бих се включил да коментирам нещо което само съм чувал за него, ако все пак има такива им се извинявам!

Хем искаш съвети, хем пък си голям! Повече от хубаво е, че имаш много пари, но приемай всеки един съвет добронамерено, а не да се правиш на кой съм аз. Като не искаш съвети- не пускай теми!

Потребителски аватар
VWPASSATGL
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: CBDC 2009

Мнениеот VWPASSATGL » Чет 17 юли 2025 20:54

Нека я заключат, няма какво да се напише повече по темата, ще помоля модератор за съдействие.

chifut
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chifut » Чет 17 юли 2025 21:16

За първи път виждам габровец толкова ларж. Нещо съмнително има тук. За да не съм оффф като имаш толкова много пари изкарай едно ново от магазина от тия дето ти се карат и темата е рязко приключена.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 17 юли 2025 22:52

DoH_KuXoT написа:По-добре е как , имам познати майстори обожават го тоя мотор викат му "добър ден 8хил лв" в този ред на мисли бих гледал А8 за тия пари, като ще си режа главата поне да е със стил

:th_up
Винаги съм се чудил кой се набутва със стари премиум автомобили на по 10 години и тия километри за толкова много пари.

Познавам хора, които си купуват коли на старо и то за доста по-големи суми. Но това са коли на малко километри, или в редки случаи на повечко километри, но доста нови. В случая става дума за стара кола на много километри, при която сериозните проблеми тепърва започват, а при премиум колите проблемите са в пъти по-скъпи и сложни и не може да ги прави кой да е.

Аз лично си имам правило да гледам само коли до 150к км. и които изискват поддръжка, която ми е по джоба на месечноя бюджет. Да купя и да покарам няколко години до 250к и тогава да мисля за ремонтите, които настъпват около тези километри или продажба. 40000 лв на днешно време не са пари за премиум автомобил. Затова и не съветвам никого да си купува такава кола в този ценови диапазон, защото това хем ме са малко пари, хем не е приятно да ги изсипеш и после да научиш адресите и телефоните на всички майстори и пътни помощи в България, а вероятно и в чужбина да чакаш репатрака, когато примерно трябва да си на плажа.

Точно такова Audi A6 Allroad битурбо от 2016 г. брат ми поддържаше служебно от почти ново - купено демо кола от Порше Запад. Хубав, но проблемен автомобил и то проблемите започнаха още преди 100000 км. Естествено финансовата страна там не се коментира - идват фактури, плащат се, фирмата си приспада ДДС, приспада си разхода и никой не се напряга, освен брат ми, който се занимава. Хората са с възможности във всеки момент да си купят още една такава нова кола, без да им се отразява на финансите, нито на нервите. Затова и беше доволен като го продаде и то доста трудно.

Ама след това като я купиш ти и като почнат по-сериозните разходи, на стойност 20-30% от стойността на колата? Защо да дадеш 5-10 бона за колата, вместо да отидеш още един път на почивка примерно на някое красиво място? При тази кола не е въпрос дали, а кога и предвид километрите - това ще е съвсем скоро и вероятно няма да е еднократно.

Като искаш такова Audi - приготвяш си 40 бона, но евро и купуваш компетишън на 60-80 хил км. Пак ще поддържаш и няма да е евтино, но поне ще знаеш, че е някакъв ценен автомобил, който има ресурс да те вози. Като имаш само 20к евро - разумният избор е да се насочиш към Passat но на по-малко километри и с екстри и двигател според бюджета, защото пасатите, които аз например харесвам и бих купил също не се вписват.

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Пет 18 юли 2025 8:05

Аз пък мисля, че колегата щом го кефи колата, да купува. Все пак да не забравяме, че животът е най-добрият учител, просто взима скъпо за уроците.

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Пет 18 юли 2025 8:26

Много си прав, аз лично дадох глас против, защото отвори темата търсейки съвсем друг клас кола и подозирам че не е наясно към какво се насочи в последствие, с оглед на факта колко бързо сме и посоката. Цената на това ауди е съвсем нормална ако трябва да сме честни, защото всички се карат до момента в който трябва да се обслужат и просто собствениците си правят сметката, че не си заслужава да дадат 1/4 до 1/3 от стойността на колата за обслужване. Може да не съм прав, може много набързо да е изчел целия интернет за това как се поддържа такъв, автомобил… Но все още си мисля, че идвайки от пасат, първоначално търсейки пасат/супърб ще бъде много неприятно изненадан. Не се опитвам да го разубедя за да съм наопаки, а защото съм поддържал 2 аудита с “големите” мотори, 2.5 тди беше моята версия на това което се случва тук, всички ми казваха същите неща които му се говорят сега…. е взех я, за две години ремонтите по нея стигнаха 2.5х цената на колата. Дори и читавата А8ца която карах 6 години(вероятно най-безпроблемната ми кола до тук) си искаше нейното, но я взех с ясното съзнание, че като се наложи нещо, ще плащам.
Към автора, извинявай ако сме ти убили хатъра, ако това ти е на сърце, давай и ти желая късмет.

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Мнениеот thanis » Пет 18 юли 2025 8:34

То ако целта е да си вземе кола и да не я мисли- чисто нови Октавии има за такива пари, където е преценил, че му се дават.

В случая изглежда желанието за покупка да е емоционално,а не рационално - в което няма нещо лошо, просто човек трябва да е наясно.

Някой класове и марки автомобили - много бързо и много лесно поддръжката и ремонтите наближават и понякога задминават цената на МПС-то.

То иначе всички щяхме да караме V8 10 годишни S-класи.

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Пет 18 юли 2025 11:25

Само за сведение, А4 В8 с 3.0 тди,, дюзи, помпа високо налягане, труд, наближиха 12 к. До веригите така и не стигнахме.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пет 18 юли 2025 13:07

За малко отгоре може да внесеш същата с 100 к км по малко повярвай за тази кола не са никак малко ти да изкараш тези безпроблемни 100к и около 250 к км да я засилиш в mobil.bg
https://link.mobile.de/9K9F1npm5XBTDJLc9
https://link.mobile.de/pYjVXnr2Bcs2Hr936

freewaynikolay
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот freewaynikolay » Пет 18 юли 2025 15:25

Ако за такъв висок клас автомобили предела е 250хил.км. то какво да говорим за останалите....?!?

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Мнениеот thanis » Пет 18 юли 2025 15:34

При високия клас автомобили, масово здравината и поддръжката не са фактор, нито се проектира с тази цел, нито се стремят. За разлика от икономичния клас автомобили. Затова за цената на смяна на вериги на някой мотори, можеш да си купиш няколко оборудвани двигателя от нисък клас кола.

freewaynikolay
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот freewaynikolay » Пет 18 юли 2025 15:51

Е то ще се окаже, че на високия клас трябва да им казваме еднодневки....
Докъде го докарахме само...?!?

Последна промяна от Vlad777 на Пет 18 юли 2025 18:11, променено общо 2 пъти.
Причина: Мнението ме съдържа никаква полезна информация. По-нагоре вече имаш едно друго такова. Форумът не е чат. Получаваш предупреждение.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”