Да актуализираме нещата за други които искат или ще пътуват.
Към дата 17.08.2025 година, локация: Летище Щутгарт,малко под него Ройтлинген, за двама човека, общо 1770 километра, цените са:
- Билети за самолет на Уизеър (WizzAir) запазени седмица преди заминаването: 160 евро (2 души)
- Билети за градски транспорт: 19 eвро (2 души)
- Червени транзитни номера + Застраховка + Зелена карта за 15 дни: 235 евро
- Частичен данък към общината: 36 евро
- Винетка Австрия (10 дневна, нямаше други на бензиностанциите): 13 евро
- Винтека Унгария (10 дневна, нямаше други на бензиностанциите): 25 евро
- Винетка Румъния (1 ден, успях поне нея да я купя онлайн): 7 евро
- Винтека България (7 дневна, купена също онлайн): 8 евро
- Такса за преминаване на Дунав мост: 6 евро
- Макдоналдс,кафета,безалкохолни и всякакви други по пътя: 50 евро
- Пожарогасител (тук взех последния останал от едно ATU, комбинирам голям): 25 евро
- Дизел (Германия) 60 евро
- Дизел (Австрия) 37 евро
- Дизел (Унгария) 67 евро
Общо: 748 евро
Цените на горивата по-аутобана варираха от 1.54 евро до 1.57 евро
Да,ако човек пътува сам,ако успее да закупи винетки онлайн за 1 ден,ако,ако,ако ... сигурно ще излезе малко по-евтино удоволствието.
За платформа ми обявиха цени от 1000 до 1500-1600 евро и за това предпочетох да се помъча сам.
Пътя е Германия - Австрия - Унгария - Румъния - България
В Германия се караше,няма проблем,но в Австрия преди и след Виена,беше ужас,трафик,задръствания,ремонти.
В Унгария същата работа,ремонти,задръствания и прочие.
В Румъния след границата добре,но след слизането на Е70,мъка на двулентовия път през селата,ама мъка.
В България същата идиотия на Е79,мъка до Монтана,мъка и през прохода Петрохан,изобщо не е за прикзка.
С почивки на 5-6 бензинностанции по (10-15 минути) за кафе и тоалетна,едно 6 часово преспиване на една унгарска бензиностанция,ни отне грубо 28 часа.
Надявам се да съм бил полезен на всички и успех, който вбъдеще,ще предприеме подобни гимнастики.

Закупуване и внос на автомобил от Германия
-
- Автомобил: Golf7 GTE 2017 + MB S205 2020
- Двигател:
Re: Закупуване и внос на автомобил от Германия
Брагодарим за подробния отчет!
.........
Винетки за целия маршрут купувам преди тръгване. Не съм наясно в момента как са цените и има ли разлика от цитираните, но поне темата не я мисля.
Вече не правя геройства и си нощувам в хотел с нормална баня и легло - €100. И вечерям в ресторант - €40-50. Ако съм стигнал Арад, дори е по-евтино. Така в Румъния и частта в България не ми се струват толкова изнервящи.
Винаги пълня багажниците с бири, течни шоколади, някои колбаси. Намират се приятели да се радват, че се прибирам... €150-200. Тук са и пътните напитки и сандвичи.
Та, аз закръглям на €1000-1100 реалните разходи.
.........
Винетки за целия маршрут купувам преди тръгване. Не съм наясно в момента как са цените и има ли разлика от цитираните, но поне темата не я мисля.
Вече не правя геройства и си нощувам в хотел с нормална баня и легло - €100. И вечерям в ресторант - €40-50. Ако съм стигнал Арад, дори е по-евтино. Така в Румъния и частта в България не ми се струват толкова изнервящи.
Винаги пълня багажниците с бири, течни шоколади, някои колбаси. Намират се приятели да се радват, че се прибирам... €150-200. Тук са и пътните напитки и сандвичи.
Та, аз закръглям на €1000-1100 реалните разходи.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”