Избор на кола на носеща рама

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
iron4o10
Автомобил:
Двигател:

Re: Избор на кола на носеща рама

Мнениеот iron4o10 » Пон 02 фев 2026 11:49

samo_pechka написа:Разбира се, че и само с предно човек си се придвижва без проблем в много голяма част през зимата . То отделно вече и какви зими са сега.
Мисълта ми е, че дори и да има колата ти добро 4х4, отпред като закъсат и..край, пътя свършва :) . Но, че си има предимства, да е с двойно-има. Минусите основно са повишени разходи ( вкл. и за гориво) . Има моменти/дни в които просто човек оценява двойното . Живея малко на кофти място и го оценявам положително.

Така като слушам, значи на волвото 4 по 4 е като на ваг-а с халдекс. Демек толкова ако е зор за 4 движещи колела и алхабра/шаран ще се представи на подобно ниво като волвото?

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пон 02 фев 2026 12:31

Значи аз лично конкретно този модел волво ( хс90) не съм го карал в зимни условия , нямам го и няма си го купя. Така, че моето мнение няма е меродавно. Мога да цитирам моя приятел, който го имаше години наред и ми е споделял, че е бил нищо по-различно като проходимост от Т5-ицата му ( бусче 4моушън) .
Т.е. малко по-висок да му е просвета .
П.п. днес се чухме и не знаех, че го е продал съвсем наскоро.
Отървал се :mhihi

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 03 фев 2026 18:20

iron4o10 написа:
samo_pechka написа:Разбира се, че и само с предно човек си се придвижва без проблем в много голяма част през зимата . То отделно вече и какви зими са сега.
Мисълта ми е, че дори и да има колата ти добро 4х4, отпред като закъсат и..край, пътя свършва :) . Но, че си има предимства, да е с двойно-има. Минусите основно са повишени разходи ( вкл. и за гориво) . Има моменти/дни в които просто човек оценява двойното . Живея малко на кофти място и го оценявам положително.

Така като слушам, значи на волвото 4 по 4 е като на ваг-а с халдекс. Демек толкова ако е зор за 4 движещи колела и алхабра/шаран ще се представи на подобно ниво като волвото?

Купи Шаран/Алхамбра и си живей живота. Удобно, големичко, практично със сгъваемия 3 ти ред и отделните други седалки. Части има .

За двигател не мога да дам съвет/ знам, че бензиновите са полубоклуци с кратък живот особено с малка кубатура и маслояди. Дизелите пък на много км .
То и другите изброени горе марки двигателите им те са леш - то "вечни " двигатели както тези отпреди 2000 г вече няма . Идеята е счупи и купи .

Потребителски аватар
goppa
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Seat Alhambra
Двигател: CFFB

Мнениеот goppa » Вто 03 фев 2026 20:06

Нищо им няма на моторите. Просто се кара все повече и повече и пристагат при нас на голям пробег, с предстоящи скъпи ремонти.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”