Чисто нов автомобил на лизинг - мнения?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Re: Чисто нов автомобил на лизинг - мнения?

Мнениеот feikot » Сря 18 май 2011 16:41

Аз пък виждам.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 18 май 2011 18:54

Ами новите са еднодневки.Всичко е измукано и няма ресурс ни двигателя нито купето нито рецикле пластмасата. 3-4г и за скраб защото ремонта става немислим.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пет 20 май 2011 11:27

kris11 написа:Ами новите са еднодневки.Всичко е измукано и няма ресурс ни двигателя нито купето нито рецикле пластмасата. 3-4г и за скраб защото ремонта става немислим.

Казваш друго си е старата кола. Ресурс при нея има голям. Ръждата я яде отвсякъде, нещата които има като екстри, половината работят другите не. Новите коли, повечето поне проблем с ръждата нямат
Много сериозно мнение, интересно аз по улиците виждам повече 4-5г коли отколкото 15-20г такива. Това на какво се дължи според теб? На мазохизъм? mhihi

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пет 20 май 2011 12:26

bnick написа:.... аз по улиците виждам повече 4-5г коли отколкото 15-20г такива. Това на какво се дължи според теб? На мазохизъм? mhihi

Евала :да: , дано е така , както казваш :да: . Колите над 4-5 г. - аут , вън ! , ще ги пращаме с автовози в Германия да ги карат втора употреба . Абе вие къде живеете :cry: ? Ако човекът нямаше проблем да извади едни 50 хилки , щеше ли да пусне подобна тема .... тогава темата щеше да е дали си заслужава Ферари за 600 бона - ново или за 100 - втора употреба :D !

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Пет 20 май 2011 13:15

По интересното е щом новите коли не стават, какво ще карат децата ни след 10 години... :mrgreen: , няма да има стари коли, защото те не стават от сега, а за след 10 години.. ехе... :mrgreen:

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Пет 20 май 2011 13:21

Кое точно не става на новите коли?Мислите че няма да издържат 30 години и 1 млн. километри ли?Възможно е,но никой не може да каже дали е така.Аз лично съм ЗА новата кола.Караш,сипваш бензинец и не мислиш за нищо.Преди като съм имал стари да не е било така?Да не забравяме,че на някой неща им утива да отлежават.Колите обаче не са точно така в общия случай ;)

Потребителски аватар
lub0o
Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
Двигател:

Мнениеот lub0o » Пет 20 май 2011 13:25

аз лично ще си взема A6 или A4 2003-2004година фрашкана с екстри,отколкото някаква нова дървена количка
а и интериора,качеството и возията ще е в пъти повече
нищо че едната е 2004 а другата 2010

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 20 май 2011 13:28

sk. написа:По интересното е щом новите коли не стават, какво ще карат децата ни след 10 години... :mrgreen: , няма да има стари коли, защото те не стават от сега, а за след 10 години.. ехе... :mrgreen:

Ти тях не ги мисли,ами си направи добре сметка и не си хвърляй парите на вятъра за разни пластмасови Фордове и Хюндаи,и по-добре си купи 2-3-4 годишна кола за 1/3 от парите които би дал за чисто нова,и да те правят на маймуна разни официални сервизи и дилъри и застрахователи и тем подобни олигофрени.
Особенно пък ако нямаш стабилен финансов гръб по-добре въобще не се хващай на това хоро че накрая ще има "майка плаче"

Успех :да:

Потребителски аватар
ahhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ahhi » Пет 20 май 2011 13:34

Имам една приятелка и тя казва така "колата е да те вози от точка А до точка Б" така,че ако не го бъркат човека парите и няма да се лишава заради една кола,защото много хора се лишават заради колите си :screwy
да я взима :)

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Пет 20 май 2011 14:14

Така като ви гледам никой от вас не кара нова кола,така че не разбирам защо коментирате.

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Мнениеот doubledTSI » Пет 20 май 2011 14:18

Ако може да си позволи нова кола, която да му е по джоба и да не се замисля когато и плаща разходите, му препоръчвам горещо! Само колега, който е усетил разликата като мен от стара кола на нова, ще може да ме разбере какво искам да кажа ..... Останалите колеги, които само са "гледали бати как яде баница"... и спорят, че старото е по-хубаво, няма как да изразят достоверно мнение...
Ще дам пример. За 35 000 км на моята кола, освен горивото имам едно обслужване което е в сервиз на VW и е 320 лв. Сипваш и караш .... за друго не мислиш. Ако се случи, си имаш гаранция. И още нещо. Ти си първият собственик на колата ти, ти си е разработваш, ти е поддържаш, ти ще полагаш грижи за нея, а не някой преди теб да е купува с нагласата, че ще я продаде след 4-5 години ....
Още веднъж, можеш ли да си позволиш, смело купувай нова кола. Лизинга оскъпява и трябва да внимаваш и да четеш най-ситните букви в догорова и да се консултираш с човек, който ще ти обясни много подробно и разбираемо .... Успех!

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 20 май 2011 14:24

los_tigros написа:Така като ви гледам никой от вас не кара нова кола,така че не разбирам защо коментирате.

Е ние затова не караме защото е излишно набутване

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Пет 20 май 2011 14:27

:applause: Мен пък ме кефи как съм се набутал,с това че за 2 години съм влизал 2 пъти в сервиз за обслужване.Айде живи и здрави.

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Пет 20 май 2011 14:57

Абе аз сметката съм си я направил и ми е напълно ясно. Колегите са малко по заблудени май.. няма как да минеш 35 000км със стар дарак (макар и 2003-4та година), без да го вкараш поне 2 или 3 пъти в сервиз, заради нещо повредено.

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Пет 20 май 2011 14:59

Ей тука си много прав.Аз съм сигурен,че след време и на моята ще почнат да се обаждат болежки,но за щастие това време е далече засега.
Купуваш нова кола,караш 6-7 години и мяташ на следващия дето си мисли,че е много по добре да вземе 6 годишна кола,отколкото нова :Mr Green Fun

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”