Чисто нов автомобил на лизинг - мнения?
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Re: Чисто нов автомобил на лизинг - мнения?
Аз пък виждам.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Ами новите са еднодневки.Всичко е измукано и няма ресурс ни двигателя нито купето нито рецикле пластмасата. 3-4г и за скраб защото ремонта става немислим.
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
kris11 написа:Ами новите са еднодневки.Всичко е измукано и няма ресурс ни двигателя нито купето нито рецикле пластмасата. 3-4г и за скраб защото ремонта става немислим.
Казваш друго си е старата кола. Ресурс при нея има голям. Ръждата я яде отвсякъде, нещата които има като екстри, половината работят другите не. Новите коли, повечето поне проблем с ръждата нямат
Много сериозно мнение, интересно аз по улиците виждам повече 4-5г коли отколкото 15-20г такива. Това на какво се дължи според теб? На мазохизъм?

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
bnick написа:.... аз по улиците виждам повече 4-5г коли отколкото 15-20г такива. Това на какво се дължи според теб? На мазохизъм?
Евала

По интересното е щом новите коли не стават, какво ще карат децата ни след 10 години...
, няма да има стари коли, защото те не стават от сега, а за след 10 години.. ехе... 

Кое точно не става на новите коли?Мислите че няма да издържат 30 години и 1 млн. километри ли?Възможно е,но никой не може да каже дали е така.Аз лично съм ЗА новата кола.Караш,сипваш бензинец и не мислиш за нищо.Преди като съм имал стари да не е било така?Да не забравяме,че на някой неща им утива да отлежават.Колите обаче не са точно така в общия случай 

- lub0o
- Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
- Двигател:
аз лично ще си взема A6 или A4 2003-2004година фрашкана с екстри,отколкото някаква нова дървена количка
а и интериора,качеството и возията ще е в пъти повече
нищо че едната е 2004 а другата 2010
а и интериора,качеството и возията ще е в пъти повече
нищо че едната е 2004 а другата 2010
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
sk. написа:По интересното е щом новите коли не стават, какво ще карат децата ни след 10 години..., няма да има стари коли, защото те не стават от сега, а за след 10 години.. ехе...
Ти тях не ги мисли,ами си направи добре сметка и не си хвърляй парите на вятъра за разни пластмасови Фордове и Хюндаи,и по-добре си купи 2-3-4 годишна кола за 1/3 от парите които би дал за чисто нова,и да те правят на маймуна разни официални сервизи и дилъри и застрахователи и тем подобни олигофрени.
Особенно пък ако нямаш стабилен финансов гръб по-добре въобще не се хващай на това хоро че накрая ще има "майка плаче"
Успех

Имам една приятелка и тя казва така "колата е да те вози от точка А до точка Б" така,че ако не го бъркат човека парите и няма да се лишава заради една кола,защото много хора се лишават заради колите си
да я взима

да я взима

Така като ви гледам никой от вас не кара нова кола,така че не разбирам защо коментирате.
- doubledTSI
- Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
- Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009
Ако може да си позволи нова кола, която да му е по джоба и да не се замисля когато и плаща разходите, му препоръчвам горещо! Само колега, който е усетил разликата като мен от стара кола на нова, ще може да ме разбере какво искам да кажа ..... Останалите колеги, които само са "гледали бати как яде баница"... и спорят, че старото е по-хубаво, няма как да изразят достоверно мнение...
Ще дам пример. За 35 000 км на моята кола, освен горивото имам едно обслужване което е в сервиз на VW и е 320 лв. Сипваш и караш .... за друго не мислиш. Ако се случи, си имаш гаранция. И още нещо. Ти си първият собственик на колата ти, ти си е разработваш, ти е поддържаш, ти ще полагаш грижи за нея, а не някой преди теб да е купува с нагласата, че ще я продаде след 4-5 години ....
Още веднъж, можеш ли да си позволиш, смело купувай нова кола. Лизинга оскъпява и трябва да внимаваш и да четеш най-ситните букви в догорова и да се консултираш с човек, който ще ти обясни много подробно и разбираемо .... Успех!
Ще дам пример. За 35 000 км на моята кола, освен горивото имам едно обслужване което е в сервиз на VW и е 320 лв. Сипваш и караш .... за друго не мислиш. Ако се случи, си имаш гаранция. И още нещо. Ти си първият собственик на колата ти, ти си е разработваш, ти е поддържаш, ти ще полагаш грижи за нея, а не някой преди теб да е купува с нагласата, че ще я продаде след 4-5 години ....
Още веднъж, можеш ли да си позволиш, смело купувай нова кола. Лизинга оскъпява и трябва да внимаваш и да четеш най-ситните букви в догорова и да се консултираш с човек, който ще ти обясни много подробно и разбираемо .... Успех!
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
los_tigros написа:Така като ви гледам никой от вас не кара нова кола,така че не разбирам защо коментирате.
Е ние затова не караме защото е излишно набутване

Абе аз сметката съм си я направил и ми е напълно ясно. Колегите са малко по заблудени май.. няма как да минеш 35 000км със стар дарак (макар и 2003-4та година), без да го вкараш поне 2 или 3 пъти в сервиз, заради нещо повредено.
Ей тука си много прав.Аз съм сигурен,че след време и на моята ще почнат да се обаждат болежки,но за щастие това време е далече засега.
Купуваш нова кола,караш 6-7 години и мяташ на следващия дето си мисли,че е много по добре да вземе 6 годишна кола,отколкото нова
Купуваш нова кола,караш 6-7 години и мяташ на следващия дето си мисли,че е много по добре да вземе 6 годишна кола,отколкото нова

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”