Какъв пасат ми препоръчвате - бензин на газ или дизел?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
hekli
Автомобил:
Двигател:

Re: Какъв пасат ми препоръчвате - бензин на газ или дизел?

Мнениеот hekli » Нед 09 фев 2014 10:27

Колеги благодаря за съветите, събота обикалях но се обеждавам за пореден път че търговците гледат да те завлекът. Ще търся кола на място без да се хвърлям на обявите в нета. За сега ще почакам. Маздите са кът по автокъщите, и рядко можеш да попаднеш на добра. Ясно ми е че за тези пари немога да взема свежа кола. Но толкова мога да отделя, плюс обслужване и регистрация си отива на 4 хилки. Държа на комби защото ще имам второ дете и пътуваме често с багаж. По удобно е да имаш голям багажник. Хванах се за мазда защото знам че са със здрави двигатели и са надеждни автомобили. Но както каза един колега по - горе не съм се ориентирал точно каква марка да бъде. Благодаря за предложенията и помощта.

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Мнениеот plamen-roni » Нед 09 фев 2014 11:32

Не ги слушай какво ти говорят B4 е много стара кола вече ! Не ти трябва такава кола за 4000-4500лв. може да намериш читав B5 , дори той е стар вече , но е много по добре от B4. В този форум има хора който са си купували колите преди години и си мислят , че още си държат същите цени и ти говорят глупости :mhihi .

hekli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hekli » Нед 09 фев 2014 12:02

http://www.youtube.com/watch?v=i2Hinrq94LY

След доста умуване скочих на селдващата марка. Опел вектра б според мен е най - изгодния вариант за мен, бензин 1.8 или 2.0. С евтини части след 99 година фейслифтовите модели са с поцинкована ламарина. Широки багажници и купета. И най-важното колата изглежда добре и може да се намери 2000 година за около 3 хил. лева. Славата на eco-tec двигателя обаче ме притеснява.
Пасат б4 не ми харесва защото е стар 94 година - кола на 20 години.
Благодаря, но мисля че вече наистина станах досаден с този пост. :)

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Нед 09 фев 2014 12:40

Като почнете...всички коли ръждясват (при определени условия). Аз наскоро взех на жената опел корса 97г. и няма грам ръжда (била е италианка). Така че зависи много на какъв екземпляр ще попадне.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Нед 09 фев 2014 12:51

Оффффффф, той филма вече стана пълен от всякъде ... :mhihi
Става колега, и Вектрата и Астрата за която ти писах в предната страница, Екотека-а какво има толкова да го мислиш, информирай се кой точно мотор с кой код има проблем с разхода на масло и това е, другото е късмет.
До колкото съм се интересувал и аз за Опелите кокато си търсих кола, проблем с разхода на масло имат 1.6, отделно като съотношение мощност, динамика, купе всички препоръчват 1.8-2.0
За тези пари при Опел ще си намериш кола около 2000г. пак е стар кош но не е като 94-96г.
Ръждясва-ръждясва колко да ръждясва, да няда да го караш цял живот тоя Опел, или да те полагат в гробница с него :screwy
Тя и Маздата ръждясвала за две зими и оставал само двигателя и гумите, ама аз вече две зими я карам и като я гледам има една вежда за правене и ше изкара поне още два пъти по-две зими.
Така че на много глупости можеш да се наслушаш и начетеш по-форумите ама да знаеш че повечето нямат нищо общо с истината!
Ако си намериш запазен Опел, купувай... не е грешно :exclaim

п.п. На жена ми брат и (шурето) от 5 години търкаля една Корса 1.4 Екотек 90к.с. нищо и няма на колата, здрава кочина излезе, двигател-купе всичко си е на мястото все още :smile
И Голф 3 ръждясва колега, ама половината форум го кара!

Последна промяна от forski на Нед 09 фев 2014 13:05, променено общо 1 път.

hekli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hekli » Нед 09 фев 2014 13:02

:)

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Нед 09 фев 2014 13:15

Лично за мен перфектният избор е
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11389371814435615&f1=details&slink=5mk1qk
Сега дали исузовият дизел или бензи зависи от много неща. Но аз бих си взел този модел

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Нед 09 фев 2014 15:14

Опели а :biggrin нали сме форум а и тои скоро каза, че няма да взема нищо или аз така разбрах :biggrin

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Нед 09 фев 2014 18:20

Чудно кога ще спрете да хвалите тоя кютук от балканската война.Хората не искат да карат правоъгълници с гуми.Знам, че си имат своите предимства, ама нали уж човечеството би трябвало да се движи към прогрес.Б4 е идеална кола(за времето си), ама не и днес.Лично мнение, не ми се сърдете :smile .

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Нед 09 фев 2014 20:07

Ами то за тези пари какво може да си намери читаво.....по стар модел и ако може по запазен.Иначе да ходи да дълбае във по евтините модели.....Опел...Форд...Фиат.... :a116

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Мнениеот plamen-roni » Нед 09 фев 2014 20:13

Даже за 4000лв може да си вземе много запазен пасат B3 . :Mr Green Fun

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 09 фев 2014 20:37

Хубаво, лошо, красиво, грозно са едни много относителни понятия. Пасат Б4 не изглежда толкоз модерен вече, това е факт. Ама допуснете, че има хора дето не държат да карат модерна кола, дето диагностика могат да й правят само в официалните сервизи :th_up

Потребителски аватар
vankatagb
Автомобил: Vw Passat B 5.5
Двигател: AZM 2001

Мнениеот vankatagb » Пон 10 фев 2014 9:55

То пък Пасата В5 е много модерен(тази година става пълнолетен)!!! Факт е, че и на мен ми харесва, определено подръжката му вече не е на космически цени, все пак стана доста масова кола! Съвт към колегата, ако държи на този Пасат, нека изчака и да разглежда обявите във форума, може да се появи някой такъв, поне ще е гледан и по-читав от джамбазките "като нова"!!!

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пон 10 фев 2014 9:57

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Пон 10 фев 2014 10:04

stefan4o написа:Хубаво, лошо, красиво, грозно са едни много относителни понятия. Пасат Б4 не изглежда толкоз модерен вече, това е факт. Ама допуснете, че има хора дето не държат да карат модерна кола, дето диагностика могат да й правят само в официалните сервизи :th_up

Да, ама тоя пасат някои хора го превърнаха във върха на сладоледа.Едва ли не за тия пари няма нищо по-добро.Мен лично не успя да ме грабне с нищо(тъкмо когато почнаха да навлизат по-масово у нас) Б3/4, освен може би с огромното вътрешно пространство :bowdown .Но всеки си е различен както казваш. :th_up
Даже аз още си държа Астрата от 91, ама това щото съм мазохист и обичам да ремонтирам :mhihi

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”