Така е,така е,всеки е прав за себе си.
Не забравяйте че основната цел на колата е да ви служи в рамките на вашите нужди и възможности.
А не да се превръща в нещо като мания.
Все пак всеки човек започва от някъде с притежаването на коли.Много хора започват от фолксваген а от тях още по-много именно с голф.След това при първа възможност се сменя с друга по-престижна марка,след това при втора възможност с още по-престижна марка и т.н.. докато всеки си седне на ония меките части.
За никой не е тайна че в БГ притежаването на кола е свързано с финансовия момент,а не с това на коя марка симпатизираш.Малко хора имат възможност да карат точно това което искат.Затова и спорът дизел--бензин е ненужен.ПО-важното е кое ти отърва и кое не,всеки си има различно мерило там.

Golf 4 - дизел или бензин?
- cenitel
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 4 - дизел или бензин?
Колега карал съм голф дизел,бензин пасат,незнам колко голяма ралзика е в двигателите,но и новата кола ми ебензин.Моя опит е с бензина е хубава кола от към поддръжка е по-евтина,но не много.Икономичната кола за всеки ден е дизела,но стара кола е късмет,за голф 2000 година знам само от тди 110 коня,че е много добра.Но все пак разликите са в разхода и поддръжката.
- rocky
- Автомобил:
- Двигател:
yarek написа:AmW написа:handycam написа:аз лично не съм привърженик на дизела, но всеки които е карал "нафта" трудно се отказва от нея.сигурно има защо.
Много точно казано
абсолутно съгасен съм !![]()

- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Е тук яко сте се вкарали в джаза
... ама щом сем почнали и аз да налея малко бензин на огъня...
Според мен... най-важно е човек как ги чувства нещата и колко пари има.... Истинските турбо гъзари дизел не помирисват... за тях е само бензина.... просто бензина си е бензин!
Другите нормални хора като нас обичат дизела
щото е евтин и вървиии нищо че пуши от време на време.. та ако имате кинти яко, не мислете за дизел, обаче ако не обичате да ви изтънява джоба дизела е едно съвсем прилично решение на нещата... а пък ако хич не ви се дават пари, Г2 моноинжексия на газ е колaта за вас...
И за край само да споменем, че реномираната марка порше, наскоро произведе първия си дизелов кайен

Айде здраве!!!

Според мен... най-важно е човек как ги чувства нещата и колко пари има.... Истинските турбо гъзари дизел не помирисват... за тях е само бензина.... просто бензина си е бензин!
Другите нормални хора като нас обичат дизела

И за край само да споменем, че реномираната марка порше, наскоро произведе първия си дизелов кайен

Айде здраве!!!
Тебе хем те сърби,хем не даваш да те почешат.
Примерът за порше кайен дизел ми се струва меганеудачен за човек говорещ за евтино и икономии.
Можеше и за ауди Р8 дизел прототипа да кажеш нещо.Разликата между тея дизели и дизелите които се карат в тоя форум е колкото между трабант и свръхзвуков самолет.
А и ако поне малко си наясно с европейските закони и изисквания ще ти стане ясно защо големи производители на предимно лускозни автомобили за стеснен кръг потребители са принудени да произвеждат такива модели.Порше бяха натиснати от еврокомисията за спазване на еконормите при автомобилите да произведжат такива модели,за да си запазят бройката на произвежданите коли,тъй като те не отговарят на съвремените изисквания.А те са:
http://www.dieselnet.com/standards/eu/ld.php
За масовия потребител остава моралното удовлетворение че видиш ли богатите чичковци и те икономисват от гориво от автомобили на стойност една доживотна българска брутна заплата.
Примерът за порше кайен дизел ми се струва меганеудачен за човек говорещ за евтино и икономии.
Можеше и за ауди Р8 дизел прототипа да кажеш нещо.Разликата между тея дизели и дизелите които се карат в тоя форум е колкото между трабант и свръхзвуков самолет.
А и ако поне малко си наясно с европейските закони и изисквания ще ти стане ясно защо големи производители на предимно лускозни автомобили за стеснен кръг потребители са принудени да произвеждат такива модели.Порше бяха натиснати от еврокомисията за спазване на еконормите при автомобилите да произведжат такива модели,за да си запазят бройката на произвежданите коли,тъй като те не отговарят на съвремените изисквания.А те са:
http://www.dieselnet.com/standards/eu/ld.php
За масовия потребител остава моралното удовлетворение че видиш ли богатите чичковци и те икономисват от гориво от автомобили на стойност една доживотна българска брутна заплата.
- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Jordi, за какви икономии говрим въобще при порше... аз го дадох за пример само защото и големите са принудени да минават към дизел... ,не за друго... Мисля всеки ше предпочете АМГ 6.3 литровия агрегат, както ти си се изразил пред 1,9 ТДИ... ама дали всеки ще може да си го позволи...
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Извода е че все пак за Г4 ТДИ е най-средния вариант!! Ако имаш пари и не ти пука за разхода тогава взимай 1,8Т... но пък кой такъв човек купува 10 годишна кола за 8 бона, доста частни случай са това. Именно затова 1,8Т постепенно се обезцениха до нивото на тди 110ка, с 2 бона под ПД
Г4 е доста тежичка кола такаче 1,4 и 1,6 моторите не са препоръчителни.. Това турбо бензин или турбодизел, ти си решаваш кое повече те устройва 

Именно,много точно казано.
Мисълта ми е че в теми за Голф4 някакси не отива да даваме пример с толкова далечни и като модели и като цени автомобили.Все едно да изтъкна съществуването на ферари като довод срещу дизела.
Нека не смесваме моженето с неможенето,имането с нямането и престижа със стремежа за икономия.
И аз обичам луканка и пържоли,но не са ми в ежедневното менЮ,ако ме разбирате.
Мисълта ми е че в теми за Голф4 някакси не отива да даваме пример с толкова далечни и като модели и като цени автомобили.Все едно да изтъкна съществуването на ферари като довод срещу дизела.
Нека не смесваме моженето с неможенето,имането с нямането и престижа със стремежа за икономия.
И аз обичам луканка и пържоли,но не са ми в ежедневното менЮ,ако ме разбирате.
- Kartala
- Автомобил:
- Двигател:
yarek написа:AmW написа:handycam написа:аз лично не съм привърженик на дизела, но всеки които е карал "нафта" трудно се отказва от нея.сигурно има защо.
Много точно казано

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Kartala написа:yarek написа:AmW написа:handycam написа:аз лично не съм привърженик на дизела, но всеки които е карал "нафта" трудно се отказва от нея.сигурно има защо.
Много точно казано
И аз така - продадох старата за да си зема бензин /щото чух ,че вече се научили да ги правят с турбо и традиционно зан се пак били евтини и на малко километри/ - накрая па си зех дизел

- moleo
- 0888
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
до скоро карах голф 3 GTI, качих се на дизел 525D 163 конски сили, колата ми харчи с 4-5 л по малко, тежи 500 кг повече и е автомат. Варви много повече, а с чип ще я докарам до 200 к/с. Най-хубаво от всичко е, че нямам никакво чувство че карам дизел, а напротив мощен бензинов мотор. Най-интересното става когато заредя и минавам 750км с един резервоар в София. Спора е безмислен, всеки преценява, лично аз ако нямам много средства за 2 коли бих карал само дизел но нов като технология.
- cenitel
- Автомобил:
- Двигател:
Колега прав си,ама не забравяй,че сравняваш две различни коли с различни скоростни кутии и т.н.Сега айде вземи сравни 1,4 тси новия сироко и 1,9 голф или там който съответства на този мотор.Айде ела да си говорим тогава.Карах такива нови коли тестови на 3400 и на 2300 км и да ти кажа бензина......е кеф,а дизела е хубав.Затова и ако са нови е просто избор,ако е старо е по-трудно.
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Аз пък не се чувствам гъзар с 1.8Т... обичам да чета и разбрах що за мотор е, доволен съм. Карам много коли (а ма не щото съм гъзар, а защото е свързано с работата ми) - няколко дизелови и няколко бензинови. Има дизел и дизел, както и бензин и бензин. Хубав е дизела с турбо, както и бензина с турбо. Останалото по не ме впечатлява
И не се карайте. Мисля че не сме много богати в този форум и общо взето караме сходни коли, така че няма какво толкова чак да ги сравняваме. Плюсове, минуси...накрая всичко е равно. Да си ги обичаме и да ги поддържаме, пък това че някой бил с 2 секунди по бърз от 0 до 100 е все едно.
Пожелавам на всички новото Сироко, днес ходих да поръчам едни простотии и го видях пак...
Лека вечер на всички
И не се карайте. Мисля че не сме много богати в този форум и общо взето караме сходни коли, така че няма какво толкова чак да ги сравняваме. Плюсове, минуси...накрая всичко е равно. Да си ги обичаме и да ги поддържаме, пък това че някой бил с 2 секунди по бърз от 0 до 100 е все едно.
Пожелавам на всички новото Сироко, днес ходих да поръчам едни простотии и го видях пак...

Лека вечер на всички

- ilkomuhata
- Автомобил:
- Двигател:
Kartala написа:yarek написа:AmW написа:handycam написа:аз лично не съм привърженик на дизела, но всеки които е карал "нафта" трудно се отказва от нея.сигурно има защо.
Много точно казано
+1

- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
passat123 написа:Странен въпрос все едно да питаш каква жена да си избереш русукоса или чернокоса !
Дизела е по економичен сигурен съм 99 % !
Бензина се знае !
Все пак голф 6 ново поколение двигатели !
Лично аз бих избрах дизела по економия в разхода на гориво !
Ако си прев... на по силни усещания купи си бензина !

Нещата и с голф 4 не са по различни !
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”