Кола от Германия или Горубляне?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
kikogsxr
Автомобил:
Двигател:

Re: Стефи Ауто - Поредния измамник на Горубляне

Мнениеот kikogsxr » Сря 26 окт 2011 15:36

Колега моята не съм я взел от Горубляне, а от окловръстното, но няма знячка циганската работа си е циганска.

ПС Съгласен съм, че от човек е най-добре, но си е и до късмет, кола втора ръка си слагаш главата в торбата :да:

Borislavcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Borislavcho » Чет 27 окт 2011 8:10

Всичко е до късмет колеги:)Моето Поло е от Горубляне, и излезе читаво!Колата беше карана в Италия, и се наложи като мине зимата да сменя само шарнири и накрайници!Карам вече 3 години без сериозни проблеми.Климатика не съм го зареждал нито един път откакто съм я вземал:)

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 27 окт 2011 9:10

Borislavcho написа:Всичко е до късмет колеги:)Моето Поло е от Горубляне, и излезе читаво!Колата беше карана в Италия, и се наложи като мине зимата да сменя само шарнири и накрайници!Карам вече 3 години без сериозни проблеми.Климатика не съм го зареждал нито един път откакто съм я вземал:)

Така е, Толедото е над 6г от там и няма грижи. А талянските коли колкото и да са убити, имат изрядни климатици :да:

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Чет 27 окт 2011 10:40

И от частно лице не е гаранция,че няма да е леш,аз от Горубляне си взех много добра и предпочитах нов внос или от форумец,но не и от частно лице карана като за последно и ръчкана в червеното :beer

harlova
Автомобил:
Двигател:

Re: Германия или Горубляне ?

Мнениеот harlova » Пон 26 дек 2011 12:23

При втората употреба всичко е късмет, аз съм на мнение че ако се иде на Горубляне има по голям шанс да се намери сносна кола, там има автокъщи, които правят наистина хубав подбор на автомобилите. При тях е по добре да се иде защото те вече са спестили времето за лутане из Германия или Италия... Освен това познавам хора там, които ако открият дефект си го отстраняват и това не ги притеснява. Трябва да сме наясно че втората употреба си е втора употреба и гаранция няма !

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Пон 26 дек 2011 12:30

По принцип кола от България (автокъща или човек) е по-добра за оглед и съответно да се види "нещо". Не че може да се надникне в мотора или кутията, но поне удар, ръжда...
В ДЕ, предполагам, по-трудно става, а и ако не знаеш език и сервизи... абе, за кола да изгубиш една седмица в обикаляне из чужбина - малко крайно иде. Като се замислиш, след някоя година вземеш та я продадеш и за какво е било цялото тичане?

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 26 дек 2011 12:35

По добре една седмица в Германия от колкото месеци по сервизи с кола от България Късмет е необходим като пускаш тото за покупка на кола ти трябва акъл и знания

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Пон 26 дек 2011 12:43

KirilGeorgiev написа:По добре една седмица в Германия от колкото месеци по сервизи с кола от България Късмет е необходим като пускаш тото за покупка на кола ти трябва акъл и знания

Добре, де. Ако има акъл и знание (всеки потенциален купувач) какво му пречи да намери хубавата кола в БГ?
Че има баракуди - има, но и хубави коли има. Аз говоря не за премиум клас, а за ... народните - около 5-6 000 лв.

Ако ще се взима кола за десетки хиляди, вече не знам кое е по-добре. Но за Г4, Астра, Мондео и тям подобни - мисля, че си има достатъчно и в България.
Просто времето е нещо, което не можеш да купиш. Както и да е. Да е читава, пък от където и ще да е.

harlova
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот harlova » Сря 28 дек 2011 10:35

KirilGeorgiev написа:По добре една седмица в Германия от колкото месеци по сервизи с кола от България Късмет е необходим като пускаш тото за покупка на кола ти трябва акъл и знания

Да само че в Германия като идеш и искаш да си я прегледаш на сервиз ти казват да ела след 10 дни примерно, там диагностиклата не струва 150 лева , а 500 евро и освен всичко останало, ако излезе нещо по колата няма да те пуснат на пътя без да си я отремонтирал което горе долу ще ти излезе все едно си си купил две коли от тук и освен всичко останало там в сервиза ще ти кажат че това е кола втора употреба и Гаранция - НЯМАШ !

ZanderBG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ZanderBG » Сря 28 дек 2011 11:04

интересно е да се изчете темата от началото (2006г) :)

Отговорът Германия или Горубляне много зависи от това каква кола се купува - скъпа, средна цена или евтинджос... Според мен за кола под 4-5 хиляди евро не се рентира пътуване и търсене в немско...

Има и трети много добър вариант - да се купи кола карана в БГ, за предпочитане лизингова... Тогава има сервизна история, взима се от собственик, а не от "Горублянски" м****л... и т.н.

Потребителски аватар
shako9793
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shako9793 » Сря 28 дек 2011 11:18

та от толкова много разбирачи на коли в автосервизите има големи опашки... mhihi

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Сря 28 дек 2011 11:29

ZanderBG написа:Отговорът Германия или Горубляне много зависи от това каква кола се купува - скъпа, средна цена или евтинджос... Според мен за кола под 4-5 хиляди евро не се рентира пътуване и търсене в немско...

Има и трети много добър вариант - да се купи кола карана в БГ, за предпочитане лизингова... Тогава има сервизна история, взима се от собственик, а не от "Горублянски" м****л... и т.н.

Ей това е абсолютно вярно мнение. Лизингова /бай бек/ - със сервизна книжка и т.н. на малко км. (защото в БГ най-често калата се държи в гаража, "да не стане нещо, че после...") и си готов.

Премиум клас, пак има къщи, които само с такива коли се занимават и не си позволяват мизерии, пазят имидж и т.н. (предполагам).

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 12 яну 2012 19:38

От автокъща все едно сядаш на таралеж , ама надървен.
Вземи си от частно лице от Швабско или Швейьарско -но не от талибанска автокъща !!

Потребителски аватар
toni82
Автомобил: golf4 1.6 16v
Двигател: azd

Мнениеот toni82 » Пет 20 яну 2012 15:02

не знам от къде ги взимат нашите джамбази тези коли но тук в италия голф4 бензинов под 2000 евро в интернет няма а дизелите са от 3000 нагоре.нашите купуват или ударени или за основен ремонт.само като гледам на ферибота автовозите какви курници карат-нов :mrgreen: внос .моя опит с една италианка закупена от автокъща в пловдив не е за разказване а колата изглеждаше перфектна.не че тук няма добри коли ,има и поддържани и гаражни и на малко километри но жабарите искат за тях пари. моя шеф има ауди а3 спортбек 2007 и е само на 35000км но струва 9 бона в евро.нашите джамбази тук купуват само боклуците до 1000 евро с прехвърлянето,направете си сметка за какво иде реч.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 20 яну 2012 15:37

toni82 написа:не знам от къде ги взимат нашите джамбази тези коли но тук в италия голф4 бензинов под 2000 евро в интернет няма а дизелите са от 3000 нагоре.нашите купуват или ударени или за основен ремонт.само като гледам на ферибота автовозите какви курници карат-нов :mrgreen: внос .моя опит с една италианка закупена от автокъща в пловдив не е за разказване а колата изглеждаше перфектна.не че тук няма добри коли ,има и поддържани и гаражни и на малко километри но жабарите искат за тях пари. моя шеф има ауди а3 спортбек 2007 и е само на 35000км но струва 9 бона в евро.нашите джамбази тук купуват само боклуците до 1000 евро с прехвърлянето,направете си сметка за какво иде реч.

Ами масово разпространената заблуда която се цитира в БГ е че видиш ли джамбазите пазарували по много коли от автокъщите в Италия и затова им давали добри цени,демек дизеловата четворка дето казваш че в интернет там е 3000 евро заради сините очи на български джамбазин му я дават на 1000 и тя перфектна mhihi

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”