Какво ще кажете за Голф 3 1.4 АБД

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
boraajm
Автомобил: VW BORA VAR.TDI.Comfo.Black met.
Двигател: AJM 2000

Re: Какво ще кажете за Голф 3 1.4 АБД

Мнениеот boraajm » Вто 14 фев 2012 22:35

Бягай надалече брат,ако искаш да изпревариш поне една кола на пътя вземи си кола поне 55kw -най-малко!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 14 фев 2012 22:57

boraajm написа:Бягай надалече брат,ако искаш да изпревариш поне една кола на пътя вземи си кола поне 55kw -най-малко!

Въпрос на вкус и финанси. С Г2 1,3 през далечната 1994 си возех жената и децата, със все багажа до морето и обратно. След години и Форд Транзит къса база ми бе малко малък...

Потребителски аватар
freshenero
Автомобил: Sharan
Двигател: ADY 2000

Мнениеот freshenero » Вто 14 фев 2012 23:04

Много е важно да изпревариш :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 14 фев 2012 23:07

freshenero написа:Много е важно да изпревариш :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Всъщност то моженето не опира само до конските сили. :Mr Green Fun
Майсторът си е майстор, винаги, по всяко време, с всяка кола mhihi

Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lent » Вто 14 фев 2012 23:31

boraajm написа:Бягай надалече брат,ако искаш да изпревариш поне една кола на пътя вземи си кола поне 55kw -най-малко!

Брат,да видиш кво ги правя аз със кола 50kW на газ - акъла им взимам да знаеш!Това че му трябва кола поне 55kW е много относително и не на всяка цена задължително!

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Сря 15 фев 2012 0:05

Пъдарница.Та Така :drunk

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Сря 15 фев 2012 0:23

Клавиатурните рейсъри по-спокойно :не: Пък и тия 55кВ да не са нещо повече от 75 умрели магарета ;) който търси бегачка, купува двувалка, многоточкова инжекция, 2.0 и нагоре ;)

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Сря 15 фев 2012 0:34

E Ний със давай давай със твоя стават 101 кво да правим :drunk

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Сря 15 фев 2012 3:24

muns61 написа:Бе тоя Голф не замина ли вече на вторични?!
:lock:
Пак да поясня - ако е направен като 1,3 на Г1 и Г2, ще е здрав мотор. Именно от здравината на ABU i ABD и наследниците им не съм доволен. Лидер ми е 1,6 и 1,8 от Г2. Без карбураторите им...

карал ли си АБД поне 100 000км за да разбереш, че не е така както си мислиш. facepalm

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 15 фев 2012 7:33

nikson85 написа:
muns61 написа:Бе тоя Голф не замина ли вече на вторични?!
:lock:
Пак да поясня - ако е направен като 1,3 на Г1 и Г2, ще е здрав мотор. Именно от здравината на ABU i ABD и наследниците им не съм доволен. Лидер ми е 1,6 и 1,8 от Г2. Без карбураторите им...

карал ли си АБД поне 100 000км за да разбереш, че не е така както си мислиш. facepalm

Достатъчно ми е, че ги ремонтирам...

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Сря 15 фев 2012 12:26

Cern Swiss написа:Разликата в размерите не е разлика в компонентите и не прави мотора по-прост. По-прост би бил, ако имаше по-малко части, датчици, възли и агрегати и т.н. А те имат точно еднакви.
И като дюзата и водната помпа са различни, значи АБД е по-прост, така ли да разбирам? :screwy :bowdown

Cern Swiss написа:Аз не говоря за теб, а за всички, които се изкахаза колко прост е АБД. Аз казвам, че е точно толкова прост както и 1,6 и 1,8 моно, просто защото нямат никакви разлики.

1.Маслената помпа на АБД/АБУ и АБС как се задвижват ?
2.Водната помпа на АБД/АБУ и АБС как се задвижват ?
3.Охладителните системи на АБД/АБУ и АБС дали са едни и същи ?
4.Ангренажите на АБД/АБУ и АБС дали са едни и същи ?
5.Хидравликата и алтернатора на АБД/АБУ и АБС как се задвижват ?

Има още такива минимални разлики , но ти ги знаеш явно , ама не ги казваш , разбираме те :wink: . Вярно е , тези разлики не го правят нито по-прост , нито по-добър , нито по-лош , нито по-евтин , нито по-скъп , правят го РАЗЛИЧЕН от другите му 'братя' /дали за добро или не , всеки си има своята гледна точка/ .
И да я заключват таа тема , че се из-по-ос-ра тотално ...

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 15 фев 2012 12:27

Е какво толкова им е по-лошото за ремонтиране от на останалите двигатели? Да не би да няма достъп до всички възли в двигателния отсек? На мен ми е много удобно да работя по моето ABD, смених си съединителя пред блока с един крик и няколко трупчета за 1 час с пиенето на бира и лафчето с комшиите. Тъпото е, че като свалиш скоростите мотора остава на един тампон да виси и трябва да го подпреш.

Колата далеч не е идеална, но просто някой колеги се опитват да го изкарат сбъркан автомобил, а той въобще не е такъв. Вози си те от точка А до точка Б и то евтино!

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Сря 15 фев 2012 13:27

При немърлива подръжка и много навъртяни километри за кола на ~20 години може и да се налагат по-чести ремонти. Иначе си върши доволно работата за която е пригоден. Единствено не ми допада липсата на хидравлична рейка в комбинация с широки гуми не е много приятно, ама стига сега фасони :D Тия 60 коня и липса на хидравлика могат да разубедят човек фен на оптичен тунинг да сложи спортно окачване и големи джанти с широки гуми, ама за нискобюджетно возило става. Едни хубави дикове отпред и се олеснява и спирането. При липсата на ABS и незнайно "работещ" или не "кантар" не мисля, че е оферта да се слагат дискове отзад, по скоро нови барабани и т.н. Както и недоразумението при картерната вентилация, зимата е добре да се наглежда нивото на маслото, че да няма изненади... А колкото до течовете на масло (от външния диаметър на семеринга на разпр. вал) това го лекувам с нова семерина и силикон за картерни гарнитури на Victor Reiz (към 14-15лв тубичката). Ако някой търси вървеж и не му се пренабива 3-та за да изпревари да погледне темата за 1.4 (ABD) турбо, мисля даже, че се продаваше този турбо кит... ;)

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 15 фев 2012 13:54

G-HELL написа: незнайно "работещ" или не "кантар" не мисля, че е оферта да се слагат дискове отзад,

То ако не се лъжа и кантара за дискове и барабани е различен. Затова аз като правя такава конверсия си набавям цял мост ;)

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Сря 15 фев 2012 15:56

Тия голфове 1,4 абд са за разход направени :Mr Green Fun ако искаш бегачка има други модели и мотори :wink:

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”