Какво ще кажете за Голф 3 1.4 АБД
- boraajm
- Автомобил: VW BORA VAR.TDI.Comfo.Black met.
- Двигател: AJM 2000
Re: Какво ще кажете за Голф 3 1.4 АБД
Бягай надалече брат,ако искаш да изпревариш поне една кола на пътя вземи си кола поне 55kw -най-малко!
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
boraajm написа:Бягай надалече брат,ако искаш да изпревариш поне една кола на пътя вземи си кола поне 55kw -най-малко!
Въпрос на вкус и финанси. С Г2 1,3 през далечната 1994 си возех жената и децата, със все багажа до морето и обратно. След години и Форд Транзит къса база ми бе малко малък...
- freshenero
- Автомобил: Sharan
- Двигател: ADY 2000
Много е важно да изпревариш

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
freshenero написа:Много е важно да изпревариш![]()
![]()
![]()
Всъщност то моженето не опира само до конските сили.

Майсторът си е майстор, винаги, по всяко време, с всяка кола

- lent
- Автомобил:
- Двигател:
boraajm написа:Бягай надалече брат,ако искаш да изпревариш поне една кола на пътя вземи си кола поне 55kw -най-малко!
Брат,да видиш кво ги правя аз със кола 50kW на газ - акъла им взимам да знаеш!Това че му трябва кола поне 55kW е много относително и не на всяка цена задължително!
- G-HELL
- Автомобил: Golf MKIII
- Двигател:
Клавиатурните рейсъри по-спокойно
Пък и тия 55кВ да не са нещо повече от 75 умрели магарета
който търси бегачка, купува двувалка, многоточкова инжекция, 2.0 и нагоре 

muns61 написа:Бе тоя Голф не замина ли вече на вторични?!
Пак да поясня - ако е направен като 1,3 на Г1 и Г2, ще е здрав мотор. Именно от здравината на ABU i ABD и наследниците им не съм доволен. Лидер ми е 1,6 и 1,8 от Г2. Без карбураторите им...
карал ли си АБД поне 100 000км за да разбереш, че не е така както си мислиш.

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
nikson85 написа:muns61 написа:Бе тоя Голф не замина ли вече на вторични?!
Пак да поясня - ако е направен като 1,3 на Г1 и Г2, ще е здрав мотор. Именно от здравината на ABU i ABD и наследниците им не съм доволен. Лидер ми е 1,6 и 1,8 от Г2. Без карбураторите им...
карал ли си АБД поне 100 000км за да разбереш, че не е така както си мислиш.
Достатъчно ми е, че ги ремонтирам...
- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Cern Swiss написа:Разликата в размерите не е разлика в компонентите и не прави мотора по-прост. По-прост би бил, ако имаше по-малко части, датчици, възли и агрегати и т.н. А те имат точно еднакви.
И като дюзата и водната помпа са различни, значи АБД е по-прост, така ли да разбирам?![]()
Cern Swiss написа:Аз не говоря за теб, а за всички, които се изкахаза колко прост е АБД. Аз казвам, че е точно толкова прост както и 1,6 и 1,8 моно, просто защото нямат никакви разлики.
1.Маслената помпа на АБД/АБУ и АБС как се задвижват ?
2.Водната помпа на АБД/АБУ и АБС как се задвижват ?
3.Охладителните системи на АБД/АБУ и АБС дали са едни и същи ?
4.Ангренажите на АБД/АБУ и АБС дали са едни и същи ?
5.Хидравликата и алтернатора на АБД/АБУ и АБС как се задвижват ?
Има още такива минимални разлики , но ти ги знаеш явно , ама не ги казваш , разбираме те

И да я заключват таа тема , че се из-по-ос-ра тотално ...
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Е какво толкова им е по-лошото за ремонтиране от на останалите двигатели? Да не би да няма достъп до всички възли в двигателния отсек? На мен ми е много удобно да работя по моето ABD, смених си съединителя пред блока с един крик и няколко трупчета за 1 час с пиенето на бира и лафчето с комшиите. Тъпото е, че като свалиш скоростите мотора остава на един тампон да виси и трябва да го подпреш.
Колата далеч не е идеална, но просто някой колеги се опитват да го изкарат сбъркан автомобил, а той въобще не е такъв. Вози си те от точка А до точка Б и то евтино!
Колата далеч не е идеална, но просто някой колеги се опитват да го изкарат сбъркан автомобил, а той въобще не е такъв. Вози си те от точка А до точка Б и то евтино!
- G-HELL
- Автомобил: Golf MKIII
- Двигател:
При немърлива подръжка и много навъртяни километри за кола на ~20 години може и да се налагат по-чести ремонти. Иначе си върши доволно работата за която е пригоден. Единствено не ми допада липсата на хидравлична рейка в комбинация с широки гуми не е много приятно, ама стига сега фасони
Тия 60 коня и липса на хидравлика могат да разубедят човек фен на оптичен тунинг да сложи спортно окачване и големи джанти с широки гуми, ама за нискобюджетно возило става. Едни хубави дикове отпред и се олеснява и спирането. При липсата на ABS и незнайно "работещ" или не "кантар" не мисля, че е оферта да се слагат дискове отзад, по скоро нови барабани и т.н. Както и недоразумението при картерната вентилация, зимата е добре да се наглежда нивото на маслото, че да няма изненади... А колкото до течовете на масло (от външния диаметър на семеринга на разпр. вал) това го лекувам с нова семерина и силикон за картерни гарнитури на Victor Reiz (към 14-15лв тубичката). Ако някой търси вървеж и не му се пренабива 3-та за да изпревари да погледне темата за 1.4 (ABD) турбо, мисля даже, че се продаваше този турбо кит... 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
G-HELL написа: незнайно "работещ" или не "кантар" не мисля, че е оферта да се слагат дискове отзад,
То ако не се лъжа и кантара за дискове и барабани е различен. Затова аз като правя такава конверсия си набавям цял мост

- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Тия голфове 1,4 абд са за разход направени
ако искаш бегачка има други модели и мотори 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”