Avensis 147 vs Golf 122

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Re: Avensis 147 vs Golf 122

Мнениеот forski » Вто 09 авг 2011 7:16

То така го коментираме този въпрос все едно големите концерни вчера си изнесоха производство,това Made in Germany къде и защо го търсите :roll:

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Вто 09 авг 2011 8:18

Чакаме снимки и още впечатление от Голфа :D Поздравявам те за избора , аз също бих избрал металната кола :) "Чувал" съм, че японките имат много добри двигатели, но при големите купета май не се представят толкова добре.

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Вто 09 авг 2011 17:37

Да сипя още малко масло в огъня

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Вто 09 авг 2011 19:30

Ами тогава и аз да налея, но не с аматьорски клипчета а с класация на реномирана агенция:
Корола:
http://www.jdpower.com/autos/Toyota/Corolla/2011/Sedan/ratings/

Голф
http://www.jdpower.com/autos/Volkswagen/Golf/2011/Hatchback/ratings/

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 09 авг 2011 19:55

mufin написа:Ами тогава и аз да налея, но не с аматьорски клипчета а с класация на реномирана агенция:
Корола:

Голф

Клега ти като бивш собственик на Голф и настоящ на нова Корола кажи,наистина ли е толкова зле всъщност този автомобил.
Аз лично не вярвам да е чак толкова калпаво направен и едва ли не да се саморазпада,имах Голф и спокойно мога да кажа
че и там имаше много косури от които спокойно мога да си снимам клипчета ала "от мухата слон"

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Вто 09 авг 2011 20:22

forski написа:
Клега ти като бивш собственик на Голф и настоящ на нова Корола кажи,наистина ли е толкова зле всъщност този автомобил.

Това са глупости, разбира се.
Колата е здрава, стабилна и безпроблемна.
За 3 години (60 000км) по моята всичко в салона си е като ново, нищо не трака или скърца. Няма и нищо надраскано или обелено
Сменям само консумативи , колата е 1.6 129 коня и на дълго при каране със 100-110 слиза до 5.7/100
Клипчета има много и в двете посоки :D , обикновенно правени от деца (пораснали и неуспели да пораснат)
Истината е в статистиките за повреди и информацията от сервизите.
Там вече отдавна е ясно кой къде е
Имам преки наблюдения на нови VW и там ситуацията е подобна - нямат особени проблеми.
На практика Джета и Корола са идентични предложения , избора е субективен
В моя случай определеща беше цената и гаранцията.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Вто 09 авг 2011 21:18

Естествено, че тук се пускат рекламни клипчета. Дори в темата става въпрос за Авенсис, в който със сигурност нещата са изпипани още

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 09 авг 2011 21:19

То по тая логика и Камри трябва да е по-изпипано даже от Авенсис, ама в другите рекламни клипчета scare

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Сря 10 авг 2011 11:50

Тойота вече почна да потъва VW и GM ги изпревариха по продажби след като последните няколко години бяха на първо место, в Б-я също почват да затъват. :lol:

А найстина като интериор, материали, шумоизолация и т.н. и т.н. Toyota е на светлинни години зад VW.

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Сря 10 авг 2011 12:02

Petrolhead написа:Къв е тоя фолкваген форум, който препоръчва японски шлепове.
Голфа е много повече кола от радиоактивната японска пласмасария. Взимай голфа

Да, това и аз го забравих - ако си купувате японска кола, гледайте да е произведена преди април 2011 г. mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 10 авг 2011 13:11

mufin написа:Ами тогава и аз да налея, но не с аматьорски клипчета а с класация на реномирана агенция:
Корола:

Голф

тази класация има леко странни критерии ... да вземем например най-силния показател на тойота 5 от 5, за ФВ е 3,5 от 5.
Features Accessories Quality Mechanical, което включва:
Features Accessories Quality Mechanical: Taken from the Initial Quality Study (IQS), which looks at owner-reported problems in the first 90 days of new-vehicle ownership, this score is based on problems with the seats, windshield wipers, navigation system, rear-seat entertainment system, heater, air conditioner, stereo system, sunroof and trip computer.

какви ли проблеми са рипортнали хората с изброените елементи през първите 90 дни ? просто не си представям на чисто нова кола да вземе да откаже клиематика, или чистачките да се счупят, или седалките нещо ... или класацията е на база 2-ма потебители, от които единият е изпитал проблеми, или тук включват някакви проблеми от сорта: незнам как да си пусна климатика и тн.
Като се сравняват 2 коли трябва да се взима предвид и цената и таргет групата и тн, на голфа основният проблем му е че е скъп. Иначе е много по изпипана кола. Тойотата е направена по-достъпна със съответните компромиси в качеството. По-правилно е да се говори за ценови клас, а не коя кола колко е голяма.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 10 авг 2011 13:16

Тя колата за смяна на масло ще стане вие още спорите кое е по хубаво :012:

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 10 авг 2011 13:31

Ми добре де в такъв случей с какво да го срявняваме Голфа,кой автомобил му е пряк конкурент в този клас?
Да приемем че Корола е по-некачествения автомобил от гледна точка на използваните в нея материали,кой е по-добре направения хечбек в този клас който се доближава до качеството на Голф?
1.Мазда 3
2.Фокус
3.308
4.Леон
5.А3
6.БМВ 1
7.Ц4
8.Сивик
9.Астра
Говорим за качество на изработка,материали и двигатели
Интериор и екстериор са чисто субективни при всеки потребител.
Ако искам да си купя качествен автомобил на цената на Голф но чисто и просто Г6 не ме кефи коя е следващата в списъка?

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 10 авг 2011 13:39

ми всичко около тая цена ... МИНИ с неговите 60+К в класа на Лупо-то ли ще го сложим ?
човек или си харесва дадена кола независимо от цената, или вади едни пари и спрямо тях си купува нещо.
човекът с въпроса от темата си пита правилно: голф или авенсис на една цена? Избра си голфа ... но да сравняваме голфа с королата вече няма смисъл, за мен не са един клас коли.

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Сря 10 авг 2011 13:42

Значи в случая3въпроса май беше защо Авнсиса,който е в повисокия клас е на същата цена като Голфа.
Аз примерно мога да сравня моята кола с една нова Джета,която гледах наскоро.Значи наистина вътре като че
ли изглежда по-добре.Малко повече старание има в изпипването на детайлите,в обшиването на седалките ако щете,повече елементи от алуминий и т.н.Това за Джетата говора.Обаче като и видях цената от 47 000 малко ми стана странно.Защото тя като екстри не беше кой знае какво.Даже навигация нямаше.
Тойотата е вярно че е малко по-пластмасова но пък цената и е с 15000 надолу.А пък аз не съм забелязал моята след 2.5 години да и се отлепят уплътненията например,или да и се тресе така задната седалка като я свалиш.Тъй че клипчето е сериозна провокация и не трябва да се взема под внимание.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”