Кола от Германия или Горубляне?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Германия или Горубляне ?

Мнениеот hooligan_sk » Съб 21 яну 2012 12:55

90% си купуват боклуците не само от Италия, но и от Германия, Австрия и тн. И за това сме си виновни ние клиентите, защото никой няма да даде 8000лв за Г4 1,6 101кс. Тва че е нормалната колата с нормален пробег и история, а не уморена барака кво ни бърка - те нали са по 4000лв вече тея, как ше дам аз 8к :screwy И понеже всеки джамбаз знае много добре че ще се узори да я продаде, ако вкара истинска кола - просто не вкарват такива. :dummy:

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Съб 21 яну 2012 19:37

hooligan_sk написа:... всеки джамбаз знае много добре че ще се узори да я продаде, ако вкара истинска кола - просто не вкарват такива. :dummy:

Точно. Хубавите коли/неща си струват пари, както много от колегите знаят. Затова и продавачите, които знаят какво продават, поставят по-висока цена.

п.п. Много рядко може да се намери кола, която да няма фрапираща забележка. Аз съм виждал едва няколко и техните цени бяха доста по-нагоре от подобни тям екземпляри с "козметични забележки".

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Съб 21 яну 2012 21:43

Stivi написа:
toni82 написа:не знам от къде ги взимат нашите джамбази тези коли но тук в италия голф4 бензинов под 2000 евро в интернет няма а дизелите са от 3000 нагоре.нашите купуват или ударени или за основен ремонт.само като гледам на ферибота автовозите какви курници карат-нов :mrgreen: внос .моя опит с една италианка закупена от автокъща в пловдив не е за разказване а колата изглеждаше перфектна.не че тук няма добри коли ,има и поддържани и гаражни и на малко километри но жабарите искат за тях пари. моя шеф има ауди а3 спортбек 2007 и е само на 35000км но струва 9 бона в евро.нашите джамбази тук купуват само боклуците до 1000 евро с прехвърлянето,направете си сметка за какво иде реч.

Ами масово разпространената заблуда която се цитира в БГ е че видиш ли джамбазите пазарували по много коли от автокъщите в Италия и затова им давали добри цени,демек дизеловата четворка дето казваш че в интернет там е 3000 евро заради сините очи на български джамбазин му я дават на 1000 и тя перфектна mhihi

Така наречената 'масова заблуда' е до някъде вярна, вярно е и че за 1000 евро Голф е само проблеми, ама знаеш ли какво става като купиш Голф за 3000 евро и го докараш в БГ където първия у мобиле.бг е 4500 лева ?

едит: пфу те 2-та поста преди мен го казали, много просто тая от 3000 евро седи и който мине покрай нея каже ууууу тоя луд ли е тая е 2-но на другите и просто я подмине :applause:
Имам пресен пример с едно Ситроен Пикасо, купува се от официалния представител, на 86000км които по-реални няма как да бъдат, сервизна книжка с последно обслужване на 80 000км колата толкова свети че чак заслепява, проблема и че е 1.8бензин, който мине покрай нея каже а тая глей каква скъпа на цената на ХДИ и километрите превъртяни :applause:
За това истинските коли не са за българина, той не може да ги оцени, за съжаление :|

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Съб 21 яну 2012 21:50

Aprilia, може да ги оцени, но понеже не може да си ги позволи лъже сам себе си, че е прецакал пазара като си е купил "най-доброто" за най-малко пари.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Съб 21 яну 2012 22:04

И после му е по лесно да ги дава на части и да я стяга докато стане кола Хубаво е евтино са на различни рафтове :beer

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 21 яну 2012 22:43

Не се заблуждавайте ,в Германия колите не са евтини!Скоро един приятел се върна и докара старата Е класа.2300 евро.Ами като и сложиш разходите и пак ще ти дойде да я купиш от тука.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 21 яну 2012 22:45

Да, но остава удовлетворението, че колата не е минала през разни арабски, албански и за капак български ръце преди да попадне у теб. А това никак не е малко. Поне ти носи психическо спокойствие. Което невинаги се подкрепя от обективното състояние на колата. Но пък, какво? Тук даже и това нямаш като купиш някоя "перфектна" и се "качваш и караш". Хубавите коли имат цена, независимо дали се продават в Германия, Австрия, Италия. Идеята е, че е по-вероятно поне да уцелиш някоя средна хубост (като състояние) кола за парите, с които тук взимаш барака :lol:
За съжаление из мобиле (а и не само там) разглеждайки обявите попадаш само на "перфектни" и "коли за ценители", в които няма нито перфектно нито ценно в тях mhihi

Последна промяна от stefan4o на Съб 21 яну 2012 22:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 21 яну 2012 22:48

stefan4o написа:Да, но остава удовлетворението, че колата не е минала през разни арабски, албански и за капак български ръце преди да попадне у теб. А това никак не е малко. Поне ти носи психическо спокойствие. Което невинаги се подкрепя от обективното състояние на колата. Но пък, какво? Тук даже и това нямаш като купиш някоя "перфектна" и се "качваш и караш". Хубавите коли имат цена, независимо дали се продават в Германия, Австрия, Италия. Идеята е, че е по-вероятно поне да уцелиш някоя средна хубост (като състояние) кола за парите, с които тук взимаш барака :lol:

:да: Няма спор!Така си е.

Потребителски аватар
toni82
Автомобил: golf4 1.6 16v
Двигател: azd

Мнениеот toni82 » Съб 21 яну 2012 23:12

добрият резултат е някакъв компромис между желание и възможност.ясно е че е по-добре да идеш и да си вземеш сам кола но от друга страна не е никак лесно.първо че ще ти трябват поне 10 дена свободни ,второ трябва да идеш с кола което значи и още един човек за компания,трябва да разбираш езика,тук в италия английския не помага и отделно едно 1000евро за разходи.за пример да ти откарат кола на платформа от италия струва от 400 до 500 евро.и след всичко това ще имаш една коло която все пак трябва да обслужиш.според мен най-добър е варианта да ти докарат кола по поръчка,дори и да излезе малко по-скъпо но ще видиш поне какво са ти докарали.

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Съб 21 яну 2012 23:13

stefan4o написа:Да, но остава удовлетворението, че колата не е минала през разни арабски, албански и за капак български ръце преди да попадне у теб. А това никак не е малко. Поне ти носи психическо спокойствие. Което невинаги се подкрепя от обективното състояние на колата. Но пък, какво? Тук даже и това нямаш като купиш някоя "перфектна" и се "качваш и караш". Хубавите коли имат цена, независимо дали се продават в Германия, Австрия, Италия. Идеята е, че е по-вероятно поне да уцелиш някоя средна хубост (като състояние) кола за парите, с които тук взимаш барака :lol:
За съжаление из мобиле (а и не само там) разглеждайки обявите попадаш само на "перфектни" и "коли за ценители", в които няма нито перфектно нито ценно в тях mhihi

С разликата че в БГ-то можеш да си разхождаш колата по колкото искаш сервизи, а като отидеш да я купуваш от Германия или Италия я ти да дадат да я покараш я не, пък за сервизи да не говорим :shock
По горубляне и изобщо по автокъщите има и читави коли и то не много малко, това са коли които са имали външни забележки които са оправени. В Италия собственик на стара кола отива в някое представителство харесва си нов автомобил и стария му се приспада от цената (в повечето случаи им дават не лоши пари) после представителя прави сметка че за да пръсне да кажем 4 детайла и да изправи 2 натиснати калника ще му вземат 1200 евро и тази кола отива за 'експорт'. Ако колата е сметната на 2000 евро, представителя си прави сметка че той от чисто новата е изкарал да кажем 3500 евро и може да си позволи от употребявания автомобил да смъкне 500 евро, пуска го на 1500 и се отървава от него. Разбира се това не е валидно в 100% от случаите защото има такива които са хем очукани хем грохнали. Общо взето за да дойде една кола в БГ причините са няколко, лоя външен вид, проблеми по механичните части, катастрофирала или стара и на мн км. Най-добре е кола да се купува от автовоз или непосредствено след разтоварването й.

Потребителски аватар
PabloEscobar
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57D30O2

Мнениеот PabloEscobar » Съб 21 яну 2012 23:15

Не е Е класа, но ...

Аз пък помогнах на приятел да си купи Бора. Колата я взехме от собственика (2-ри, от 2001-ва до 2010 е карал колата) AJM 116 к.с. климатроник, зимни+ламаринени, летни+алуминиеви джанти, печка вебасто, пълен ел. пакет и т.н. и т.н. за 2800 евро. Действието се развива късната пролет на 2011-та. До момента е освен ремъци, ролки, масло и филтри друго не е пипал ;)
Аз съм ЗА колите от Германия, НО запомнете едно - няма лоша кола има ЛОША ЦЕНА. :да:

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Съб 21 яну 2012 23:19

toni82 написа:добрият резултат е някакъв компромис между желание и възможност.ясно е че е по-добре да идеш и да си вземеш сам кола но от друга страна не е никак лесно.първо че ще ти трябват поне 10 дена свободни ,второ трябва да идеш с кола което значи и още един човек за компания,трябва да разбираш езика,тук в италия английския не помага и отделно едно 1000евро за разходи.за пример да ти откарат кола на платформа от италия струва от 400 до 500 евро.и след всичко това ще имаш една коло която все пак трябва да обслужиш.според мен най-добър е варианта да ти докарат кола по поръчка,дори и да излезе малко по-скъпо но ще видиш поне какво са ти докарали.

Още едно пояснение, не конкретно към колега просто използвам неговия пост за да обясня още една заблуда за Италия, мернах че и някъде напред го беше написал колегата че в Италия не е виждал Голф по 3к евро. В италия кончесионарии-те (официалните представители се наричат концесионери на дадена марка) си имат изградени мрежи и канали за продаване на колите за експорт, на случайни хора тези коли не се предлагат, не се публикуват и в интернет (или поне повечето странят от тази практика) защото това донякъде уронва престижа на представителството. Дори да отидете в дадено представителство най-много да ви отпратят или да ви покажат "стегнатите" от тях коли които се продават с 1 година гаранция, там вече 1 голф 4 1.6 бензин струва 3-4к евро че може и нагоре.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Съб 21 яну 2012 23:19

PabloEscobar написа:Не е Е класа, но ...

Аз пък помогнах на приятел да си купи Бора. Колата я взехме от собственика (2-ри, от 2001-ва до 2010 е карал колата) AJM 116 к.с. климатроник, зимни+ламаринени, летни+алуминиеви джанти, печка вебасто, пълен ел. пакет и т.н. и т.н. за 2800 евро. Действието се развива късната пролет на 2011-та. До момента е освен ремъци, ролки, масло и филтри друго не е пипал ;)
Аз съм ЗА колите от Германия, НО запомнете едно - няма лоша кола има ЛОША ЦЕНА. :да:

Чудесен пример! Тази кола с разходите за докарване и надценката на търговеца тук би струвала поне 8000лв. И трудно ще си намери собственик за такава цена! Всеки ще вземе трошката за 6000лв... тва че после ще му глътне 3000лв само за здрасти... повечето хора в интерес на истината не го знаят, просто не четат по форумите mhihi

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Нед 22 яну 2012 21:38

brabus написа:Aprilia, може да ги оцени, но понеже не може да си ги позволи лъже сам себе си, че е прецакал пазара като си е купил "най-доброто" за най-малко пари.

Според мен не може колега, не може, ето една представителна извадка, която мисля че подкрепя твърдението ми
viewtopic.php?f=59&t=308130

веднага се почва фалшиви били километрите, ти луд ли си за 9000 ще вземеш v5,v6 всичките на малко км (малко малко от 123к до 126 mhihi mhihi ) и т.н добрите коли на нормални цени все още нямат почва в България, масовия човек дори и да има 9000лева няма да си купи Голф на 26к км ще си каже аз да не съм бълък и се скочи в "много запазена" 5-ца БМВ и ше почне да реве че тия гадни автотъргаши го изработили и му продали перфектна кола, па тя не била толкова перфектна mhihi

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Нед 22 яну 2012 21:48

Aprilia написа:
brabus написа:Aprilia, може да ги оцени, но понеже не може да си ги позволи лъже сам себе си, че е прецакал пазара като си е купил "най-доброто" за най-малко пари.

Според мен не може колега, не може, ето една представителна извадка, която мисля че подкрепя твърдението ми
viewtopic.php?f=59&t=308130

веднага се почва фалшиви били километрите, ти луд ли си за 9000 ще вземеш v5,v6 всичките на малко км (малко малко от 123к до 126 mhihi mhihi ) и т.н добрите коли на нормални цени все още нямат почва в България, масовия човек дори и да има 9000лева няма да си купи Голф на 26к км ще си каже аз да не съм бълък и се скочи в "много запазена" 5-ца БМВ и ше почне да реве че тия гадни автотъргаши го изработили и му продали перфектна кола, па тя не била толкова перфектна mhihi

Подкрепя твърдението ти, но подкрепя и твърдението на brabus :да:

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”