Чисто нов автомобил на лизинг - мнения?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: Чисто нов автомобил на лизинг - мнения?

Мнениеот hooligans » Пет 20 май 2011 21:47

Velko написа:Гледай само да не е хюндай или киа

Защо?
Щото така си чул и дай и ти да говориш така :screwy

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Пет 20 май 2011 21:59

Защото са корейски.Както Дачиите са Румънски... имах предвид ако ще е гарга да е рошава, не да се прави компромис.Това е моето мнение.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Съб 21 май 2011 7:40

Е ако е Хуйдай I40 бих казал че ще е добра кола а и 30така не изглежда лошо.. За киа и драчия съм съгласен че са дураци..

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 21 май 2011 7:43

Само не разбрах, кое й е лошото на Киата? Про Сиид:
Изображение
Автомобилите им никак не изглеждат зле. Всеки може да разгледа списъка с опциите и ст.оборудване, предлагат доста добри нива на оборудване за неща, които при по-"яките" марки от класа се доплаща. :beer

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Съб 21 май 2011 8:18

Дръжката на вратата е все едно гледам Ауди Б3 :063: ама от малко по лоша ластмаса mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 21 май 2011 8:38

Браво, веднага ги разкри откъде са крали :063: А мултифункционалният волан отде е краден викаш? :mrgreen:

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katcko » Съб 21 май 2011 15:34

От както карам нова кола спряха и проблемите.Колата има проблем-проблем има гаранционния сервиз,аз не го мисля,някой ме е одрал на паркинга или жената не е внимавала-проблема си е на застрахователите.Ако всеки можеше да си позволява на всеки 4-5год да скача в нова кола,щяхте ли да плюете новите коли,щехте да викате-аре още малко да стане на 5год и да взимам новата.Ако сега можех да си позволя новото Поло примерно и да махна това,как мислите щях да постъпя.
Колегата щом може да си позволи нова кола,нека си я кара с кеф:)

(сравнения като това на новия Суперб и Г3,където видях някъде по-напред,са ЖАЛКИ)

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Съб 21 май 2011 15:52

stefan4o написа:Само не разбрах, кое й е лошото на Киата? Про Сиид:
Автомобилите им никак не изглеждат зле. Всеки може да разгледа списъка с опциите и ст.оборудване, предлагат доста добри нива на оборудване за неща, които при по-"яките" марки от класа се доплаща. :beer

Мани тоя фотошоп, дай снимка наживо mhihi

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Съб 21 май 2011 17:17

Колкото и пари да даваш по поддръжката на старата кола, ще ти излезе по-евтино от нова и ще караш "истински автомобил". Да влизал съм 2-3 пъти в сервиза и съм оставял стабилна сума, но всички системи на колата са обновени и съм напълно сигурен в нея, така че не виждам тия нови коли от нисък клас и с базови екстри, с какво могат да ме привлекат да се набутам с един мазен лизинг за тях, само за да карам нова кола?

-данъка е по-голям
-застраховката е по-голяма
-обслужването е по-скъпо
-първоначалната цена е по-скъпа
-всеки месец кихаш по 200-300-400лв за Близинг, докато на мен за 1 година 2 пъти ми се случи да кихна за ремонт

katcko гаранционен сервиз, ама скъпите консумативи ти си ги плащаш и за застраховката, че плащала при надиране на паркинг, на старите коли не плаща ли?
13 годишна ми е колата, но е застрахована на голяма сума и пак си ползвам доверен сервиз.

И доста хора биха имали възможност да карат нови коли, но просто имат други приоритети в живота. Не е нужно да се заробваш с високи вноски на месец, само за да си "пръднал първи на седалката". Има много хубави автомобили от по-висок клас за по-ниски цени, ще останат за обслужване, данъци каско и най-важното пари на ръка при евентуален проблем с колата или личен и няма да имаш да плащаш всеки месец вноски.

Всеки си има истина, това е моята.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 22 май 2011 20:20

bnick написа:

Колега, ше извиняваш, ама твоята не изглежда по хай-тек от тая Киа, честно да ти кажа mhihi Дано поне проблемът с лющещите се духалки да е оправен в 6та серия на Пасат :kissy:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 22 май 2011 21:07

Хората са казали "Каквото и да ти говорят накрая винаги става въпрос за пари...!" който има ДОСТАТЪЧНО пари да си купи нова кола която да му харесва на него ще си купи нова със сигурност,тези дето си купуват втора употреба просто нямат ДОСТАТЪЧНО пари-точка по въпроса :012:

П.С "Достатъчно" неслучайно е написано с големи букви ... :idea:

Потребителски аватар
Стоянчо
Автомобил: Skoda Superb II Revo Stage 2
Двигател: CDAA 2014

Мнениеот Стоянчо » Пон 23 май 2011 10:18

Хората, които плюят новите автомобили В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ са хора, които не могат да си ги позволят (замислете се, че дори да имаш парите да си купиш нова кола, това далеч не означава, че можеш да си я позволиш като разход).
И като теглите чертата старият автомобил има ЕДНО ЕДИНСТВЕНО ПРЕДИМСТВО - по-ниската цена! Някой веднага ще каже "да, ама си е далавера да купиш кола на 1-2 години" - хора, кой се лишава от едногодишен автомобил без да има някакъв замазан с оглед продажбата дефект. Да, пак може да има изключение - някой гъзар с много пари (колкото вие нямате) може да си сменя мерцедесите през 1-2 години (повярвайте и такива хора са 1:1000000), но няма гъзари, които да си купят чисто нов Голф и да искат след 1-2-3 години да го продадат...защото им би омръзнал - това в България е абсурд, да кажем, че в Германия е просто много голяма рядкост, защото факта, че си е купил Голф, а не БМВ не говори за розово финансово положение. И пак повтарям - МОЖЕ ДА ИМА ИЗКЛЮЧЕНИЯ от това, но шанса да попаднете на кола на 1-2-3 години на 43.500км и без абсолютно никакви дефекти е МИНИМАЛЕН и, ако попаднете на нещо такова, побързайте да пуснете ТОТО, защото шансът явно е на ваша страна!

П.П.: аз нокога повече няма да си купя кола втора ръка (имал съм преди 10г E36 на старо).

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 23 май 2011 10:53

Стоянчо написа:Хората, които плюят новите автомобили В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ са хора, които не могат да си ги позволят (замислете се, че дори да имаш парите да си купиш нова кола, това далеч не означава, че можеш да си я позволиш като разход).
И като теглите чертата старият автомобил има ЕДНО ЕДИНСТВЕНО ПРЕДИМСТВО - по-ниската цена! Някой веднага ще каже "да, ама си е далавера да купиш кола на 1-2 години" - хора, кой се лишава от едногодишен автомобил без да има някакъв замазан с оглед продажбата дефект. Да, пак може да има изключение - някой гъзар с много пари (колкото вие нямате) може да си сменя мерцедесите през 1-2 години (повярвайте и такива хора са 1:1000000), но няма гъзари, които да си купят чисто нов Голф и да искат след 1-2-3 години да го продадат...защото им би омръзнал - това в България е абсурд, да кажем, че в Германия е просто много голяма рядкост, защото факта, че си е купил Голф, а не БМВ не говори за розово финансово положение. И пак повтарям - МОЖЕ ДА ИМА ИЗКЛЮЧЕНИЯ от това, но шанса да попаднете на кола на 1-2-3 години на 43.500км и без абсолютно никакви дефекти е МИНИМАЛЕН и, ако попаднете на нещо такова, побързайте да пуснете ТОТО, защото шансът явно е на ваша страна!

П.П.: аз нокога повече няма да си купя кола втора ръка (имал съм преди 10г E36 на старо).

Колега, в България нещата не стоят точно така. Защото преди тая пуста криза хората се набълбукаха с коли и апартаменти, които не могат да изплатят. Реално това е единствената причина да си намериш кола, взета от лизинг на 1-2-3 години още в гаранция. Идеалният момент човек да се възползва от кризата като си купи сравнително нов автомобил е сега (въпреки, че вече нещата малко живнаха сякаш и бумът на иззетите коли е май понамалял). Казано с други думи - примерно на мен ми се свиди да дам 40-50-60к лева за нова кола, да речем имам спестени някакви 30к лева, но ми се кара сравнително нов автомобил. Бих се огледал за някой такъв с поддръжка, която мога да си позволя и смятам, че да го купиш на цена 30-40% надолу от цената му на нов не е оферта за изпускане (като говорим в общия случай за кола с току-що изтекла гаранция или кола на 1-2 години с малък пробег и доказано безпроблемна :mrgreen: )

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Пон 23 май 2011 11:37

Друго не знам,обаче новите KIA,Хюндай,Chevrolet,са просто ужасни,карал съм почти всички модели(като почнеш от Spark та до Sorento)! Много често се случва да взимаме под наем такива автомобили,имам лични впечатления,просто са ужасни!Интериор,ужасен,пластмаса,скърцаща,това кола на 30 000км.Двигателите са отврат,ускорението на практика е нещо непознато! Зa сметка на това,като отвориш капака и виждаш надписи като,Twin cam,16v,double еди кво си... Ламарината е все едно от консерва,не знам с това ако те удари някой къде отиваш!Просто ужасни автомобили! Единственото което мога да кажа добро е,че моторите са тихи... Е то и на моето ауди от 83-а е тих де и е в пъти по-автомобил от тях,факт! Истината е,че явно за всеки влак си има пътници! Кофтито е,че често ми се налага да правя по около 1000км на седмица с подобни бараки! И седнете малко покарайте нови KIA,Хюндай,или Chevrolet,разликата от това да го гледаш на картинка и да го караш е голяма! И аз не отричам,на снимка са ок! В случая говорим за лични впечатления!

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пон 23 май 2011 11:54

stefan4o написа:
bnick написа:

Колега, ше извиняваш, ама твоята не изглежда по хай-тек от тая Киа, честно да ти кажа mhihi Дано поне проблемът с лющещите се духалки да е оправен в 6та серия на Пасат :kissy:

Добре mhihi Както и да е, всеки си има собствено мнение :да:

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”